Επιστολή Αντώνη Ντελή, με αφορμή την απόφαση της Περιφέρειας στις 25 Νοεμβρίου, να μείνουν κλειστά τα σχολεία μέχρι τις 10 το πρωί.

"Όταν χιονίζει στη Θεσσαλονίκη πρέπει να κλείνουν τα σχολεία μέχρι τη Γαύδο;"

Είναι συνηθισμένο φαινόμενο τα τελευταία χρόνια, με το παραμικρό έντονο καιρικό φαινόμενο (βροχές, χιόνι, κρύο) να κλείνουν τα σχολεία ή να ανοίγουν αργότερα. Αυτό συνέβη και τη χτεσινή μέρα όπου με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη  τα σχολεία άνοιξαν στις 10.00π.μ.

Αλήθεια ποιος μπήκε στον κόπο ή σκέφτηκε να μελετήσει  σε ποιες περιοχές ήταν αναγκαίο να αρχίσουν αργότερα τα μαθήματα και σε ποιες όχι; Ποιος σκέφτηκε  τους εργαζόμενους γονείς, που αυτοί δεν είχαν τη δυνατότητα να πάνε αργότερα στη δουλειά τους; Ποιος σκέφτηκε αυτούς που κατέβηκαν στα σχολεία, γύρισαν πίσω και ξανακατέβηκαν στις 10.00; Ποιος σκέφτηκε τους μαθητές που ήρθαν στο σχολείο με τα πόδια από κοντινές γειτονιές και γύρισαν πίσω στα σπίτια τους, όπου πιθανόν δεν υπήρχε κανένας από τους γονείς τους να τους επιτηρεί; Ποιος σκέφτηκε τους μαθητές του Γυμνασίου που πηγαίνουν μόνοι τους στο σχολείο και αν γύρισαν στα σπίτια  τους το δίωρο αυτό; Ποιος σκέφτηκε τους μεταφερόμενους μαθητές με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ; Και τέλος ποιος σκέφτηκε ότι στην Αίγινα ξημέρωσε μια λαμπρή-ηλιόλουστη  μέρα, με δρόμους χωρίς  νερά και πλημμύρες και ότι τα μαθήματα έπρεπε να ξεκινήσουν κανονικά; Και το χειρότερο όλων είναι ότι μια τέτοια σοβαρή απόφαση ελήφθη «στο πόδι» και στο παραπέντε, δημιουργώντας πάρα πολλά  προβλήματα σε γονείς, μαθητές εκπαιδευτικούς.

Στο μέλλον καλό είναι οι όποιες τέτοιες πρωτοβουλίες παίρνονται, να έχουν σαν στόχο  την ασφάλεια των μαθητών, που πολλές φορές δεν είναι αυτή που φαίνεται, αλλά είναι πολύ πιο πολύπλοκη. Χωρίς να παραγνωρίζεται ότι υπάρχουν και περιπτώσεις που είναι αναγκαία η αναστολή των μαθημάτων λόγω καιρικών φαινομένων, αυτό όμως  δεν σημαίνει, ούτε έχει λογική, όταν χιονίζει στη Θεσσαλονίκη  να κλείνουν τα σχολεία μέχρι τη Γαύδο. Γι’ αυτό η  πιο ενδεδειγμένη λύση είναι: Αποκλειστικά αρμόδιος για τη λειτουργία των σχολείων σε τέτοιες καταστάσεις  θα πρέπει να είναι ο κάθε Δήμος που στην τελική του απόφαση   θα λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη τη γνώμη των  Διευθυντών των σχολικών μονάδων, που γνωρίζουν την μορφολογία της περιοχής ,τις καιρικές συνθήκες, τις μετακινήσεις των μαθητών και την κτηριακή υποδομή των σχολείων.

Αντώνης Ντελής
Δημοτικός Σύμβουλος - Διευθυντής 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png