Ερώτηση της Νόνης Δούνια για τις ελλείψεις ανθρωπίνου δυναμικού στο Λιμεναρχείο Αίγινας.

Δελτίο Τύπου.
Την συνεχώς εντεινόμενη έλλειψη ανθρωπίνου δυναμικού στο Λιμεναρχείο της Αίγινας, καθώς αυτή τη στιγμή η συγκεκριμένη Υπηρεσία αριθμεί 27 στελέχη, τα οποία αναμένεται να μειωθούν και περαιτέρω, επισημαίνει η Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων ΝΔ, Νόνη Δούνια, σε Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή.

Η ερωτώσα Βουλευτής αναφέρεται στην ανάγκη αύξησης των στελεχών του Λιμεναρχείου για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, δεδομένου ότι η επισκεψιμότητα της Αίγινας και του Αγκιστρίου, ιδίως κατά τους θερινούς μήνες, είναι μεγάλη. Η κυρία Δούνια ρωτά τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου το Λιμεναρχείο Αίγινας να στελεχωθεί τουλάχιστον με 30 στελέχη, ώστε αυτό να μπορέσει να λειτουργήσει κανονικά.
                                                                              
Επισυνάπτεται το κείμενο της Ερώτησης.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΔΟΥΝΙΑ
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ερώτηση  προς
τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,
κύριο Γιάννη Πλακιωτάκη

Θέμα: Σημαντικές ελλείψεις ανθρωπίνου δυναμικού στο Λιμεναρχείο Αίγινας

Πειραιάς, 22 Ιανουαρίου  2020

Σοβαρή είναι η έλλειψη ανθρωπίνου δυναμικού στο Λιμεναρχείο της Αίγινας, καθώς αυτή τη στιγμή η συγκεκριμένη Υπηρεσία αποτελείται από 27 στελέχη, συμπεριλαμβανομένου και του Λιμενικού Φυλακίου Αγκιστρίου. Η κατάσταση αυτή, μάλιστα, αναμένεται να επιδεινωθεί, αφού τρία στελέχη ενδέχεται να αποσπαστούν ή να ανανεώσουν προηγούμενες αποσπάσεις τους και άλλα τρία θα κάνουν άμεσα χρήση 9μηνης άδειας ανατροφής τέκνου.

Δεδομένου ότι η οργανική σύνθεση του Λιμεναρχείου Αίγινας – Λ.Φ. Αγκιστρίου είναι 30 άτομα και λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας της Αίγινας και του Αγκιστρίου, ιδίως κατά τους θερινούς μήνες, αντιλαμβάνεται κανείς ότι 22 - 24 στελέχη δεν επαρκούν για την εύρυθμη λειτουργία του Λιμεναρχείου και την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στο ακόλουθο ερώτημα:                                                        
* Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προκειμένου το Λιμεναρχείο Αίγινας να στελεχωθεί τουλάχιστον με 30 στελέχη, ώστε αυτό να μπορέσει να λειτουργήσει κανονικά;

Η  ερωτώσα Βουλευτής

Παναγιώτα Δούνια
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων ΝΔ


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png