Ερώτηση Νόνης Δούνια για την υποστελέχωση του ΟΑΕΔ Πειραιά και καθυστερήσεις επιδομάτων στα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Δελτίο Τύπου.
Τις μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή των επιδομάτων ανεργίας, που παρατηρούνται σε πολλές περιοχές της Χώρας, μεταξύ των οποίων οι Σπέτσες και τα υπόλοιπα νησιά του Αργοσαρωνικού, επισημαίνει η Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων ΝΔ, Νόνη Δούνια, σε ερώτηση που κατέθεσε χθες στη Βουλή.
Η ερωτώσα Βουλευτής αναφέρεται στην υποστελέχωση των τοπικών παραρτημάτων του ΟΑΕΔ και, ιδίως, του ΟΑΕΔ Πειραιά, που φαίνεται να είναι η αιτία αυτών των καθυστερήσεων. Η κυρία Δούνια ρωτά τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο για την επαρκή στελέχωση του υποκαταστήματος του ΟΑΕΔ Πειραιά, ώστε αυτό να μπορέσει να λειτουργήσει κανονικά, καθώς και με ποιον τρόπο πρόκειται να διασφαλίσει την άμεση καταβολή των επιδομάτων ανεργίας στους δικαιούχους κατοίκους  του Πειραιά και των Νήσων.
                                                                              
Επισυνάπτεται το κείμενο της Ερώτησης.

Παναγιώτη Δούνια
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων - Νέα Δημοκρατία

Ερώτηση  προς
Τον Υπουργό  Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,
κύριο Γιάννη Βρούτση

Θέμα: Υποστελέχωση ΟΑΕΔ Πειραιά και καθυστερήσεις επιδομάτων
Πειραιάς, 24 Ιανουαρίου 2020

Μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή των επιδομάτων ανεργίας παρατηρούνται σε πολλές περιοχές της Χώρας, μεταξύ των οποίων οι Σπέτσες και τα υπόλοιπα νησιά του Αργοσαρωνικού.  

Αιτία αυτών των καθυστερήσεων φαίνεται να είναι η υποστελέχωση των τοπικών παραρτημάτων του ΟΑΕΔ και, ιδίως, του ΟΑΕΔ Πειραιά. Το προσωπικό των υπηρεσιών του  ΟΑΕΔ Πειραιά δεν επαρκεί, δυστυχώς, για να εξετάσει και να αποφασίσει εγκαίρως επί των αιτήσεων των ανέργων, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνεργοι δικαιούχοι να παραμένουν απλήρωτοι, αδυνατώντας, έτσι, να ανταποκριθούν στις καθημερινές οικονομικές υποχρεώσεις τους.

Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:                                                        
1. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την επαρκή στελέχωση του υποκαταστήματος του ΟΑΕΔ Πειραιά, ώστε αυτό να μπορέσει να λειτουργήσει κανονικά;
2. Με ποιον τρόπο το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα διασφαλίσει την άμεση καταβολή των επιδομάτων ανεργίας στους δικαιούχους κατοίκους  του Πειραιά και των Νήσων;

Η  ερωτώσα Βουλευτής

Παναγιώτα Δούνια
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων ΝΔ


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png