Δημοτική Παράταξη "Αίγινα Μπορείς". Αίτημα για άμεση σύγκληση Επιτροπών Υγείας και Πολιτικής Προστασίας.

Δημοτική Παράταξη "Αίγινα Μπορείς". Δελτίο Τύπου.
Αντιμετώπιση του κορωνοϊού - Αίτημα για σύγκληση των αρμόδιων Επιτροπών
Καθώς οι εξελίξεις με την επέκταση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας είναι ταχύτατες και ραγδαίες, πιστεύουμε ότι η άμεση κινητοποίηση όλων είναι επιβεβλημένη, ώστε να αντιμετωπιστεί με σωστή ενημέρωση και ψυχραιμία.
Στο τοπικό επίπεδο θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση σύγκληση των θεσμοθετημένων οργάνων του Δήμου, που είναι η Επιτροπή Υγείας και η Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας.
Προς το σκοπό αυτό, στείλαμε σήμερα προς τον κ. Δήμαρχο την ακόλουθη επιστολή:
Προς: κ. Ι. Ζορμπά – Δήμαρχο Αίγινας
Κοινοποίηση: κ. Σ. Θεριανό – Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας (για την ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. και των Προέδρων των Κοινοτήτων)
Θέμα: Άμεση σύγκληση Επιτροπών Υγείας και Πολιτικής Προστασίας
Κύριε Δήμαρχε,
Λαμβάνοντας υπόψη το θέμα που έχει προκύψει με την επιδημία που οφείλεται στον κορωνοϊό covid-19, καθώς και την άμεση κινητοποίηση σε επίπεδο κρατικών φορέων (Κυβέρνηση – Υπουργεία – Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας), με σκοπό την πρόληψη αλλά και την σωστή ενημέρωση του πληθυσμού, κρίνουμε αναγκαία και επιβεβλημένη την άμεση  έκτακτη σύγκληση, αφενός της Επιτροπής Υγείας του Δήμου με συμμετοχή αρμοδίων φορέων υγείας του νησιού (Κέντρο υγείας – Νοσοκομείο Άγιος Διονύσιος - ιδιώτες ιατροί) και αφετέρου την σύγκληση της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, που θα οδηγήσουν στην λήψη αποφάσεων για συντονισμένες δράσεις και ενέργειες.
Στα πλαίσια των Επιτροπών, θεωρούμε απαραίτητο να χαρτογραφήσουμε τα μέσα που έχουμε στην διάθεση μας (εκπαίδευση – εξοπλισμός), προκειμένου να είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε στην περίπτωση που θα χρειαστεί να κινητοποιηθούν οι αντίστοιχοι μηχανισμοί.
Η εξέλιξη των  γεγονότων είναι ταχύτατη. Θεωρούμε ότι είναι υποχρέωσή μας απέναντι στους πολίτες να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να διασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή ενημέρωση και  προφύλαξη.
Παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκρισή σας.
Παναγιώτης Κουκούλης
Δημοτικός Σύμβουλος Αίγινας – Επικεφαλής Δημ. Παράταξης ΑΙΓΙΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png