Ο Φίλιππος Τζίτζης καταγγέλλει για αργοπορία την Επιτροπή Παιδείας και για αδιαφανή διαδικασία την Οικονομική Επιτροπή, στη διόρθωση λογαριασμών ύδρευσης.

Επιστολή Φίλιππου Τζίτζη.
Από τις 21-5-2020, όπου συνεδρίασε η πρωτοβάθμια επιτροπή παιδείας του δήμου Αίγινας θέσαμε ως μέλη κάποια πολύ σημαντικά ζητήματα. Την επαναφορά από την δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια των καθαριστριών γιατί στις 21-5-2020 όπως φαινόταν τότε ήταν πολύ πιθανό να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία στις 1 Ιουνίου 2020.Το αίτημα για επιστροφή έγινε ομόφωνα δεκτό από την επιτροπή. Επίσης θέσαμε το ζήτημα της ενίσχυσης , πρόσληψης καθαριστριών για τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία για την καλύτερη και ταχύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοιού όλες τις ώρες στα σχολεία και όχι μόνο μετά το πέρας λειτουργίας τους όπως γινόταν παλιά. Το αίτημα μας συμπληρώνει το αίτημα συναδέλφου δημοτικού συμβούλου για την καθαριότητα στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία.

Στις 26 Μαίου 2020 5 μέρες μετά , επιστολή όλων των διευθυντών των δημοτικών σχολείων επιβεβαιώνει τις ανησυχίες και προτάσεις μας. Ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Ντελής κατέθεσε το αίτημα στην οικονομική επιτροπή ύστερα από σύμφωνη γνώμη όλων των των μελών και του προέδρου Κ .Θεριανού να συζητηθεί το θέμα στην οικονομική επιτροπή που ήταν την επόμενη μέρα στις 22 Μαίου 2020. Δυστυχώς αγνοήθηκε στην οικονομική επιτροπή όπως και οι διευθυντές των σχολείων που μετά στις 26 Μαίου εξέδωσαν μια ανακοίνωση για την επείγουσα αναγκαιότητα πρόσληψης καθαριστριών για την υγεία των παιδιών της Αίγινας , για την υγεία των παιδιών μας.

Η Δημοτική αρχή όμως προτίμησε να προσλάβει έναν φύλακα να φυλάει τι; δεν ενημέρωσε ο πρόεδρος ακόμα στις επίμονες ερωτήσεις μέλους της οικονομικής επιτροπής,προτίμησε να προσλάβει χειριστές μηχανημάτων και μηχανολόγους μηχανικούς και, όχι να προσλάβει καθαρίστριες που είναι τόσο επείγον και αφού χρηματοδοτούται κιόλας από το υπουργείο για να εξαλείψει τον άμεσο η έμμεσο κίνδυνο εμφάνισης η διασποράς του κορωνοιού.

Για άλλη μία φορά τόσο σύντομα τόσο γρήγορα τόσο φανερά ο συνδυασμός "Αίγινα εσύ αποφασίζεις" μεταλλάχθηκε σε συνδυασμό "Αίγινα η παρεούλα μας" αποφασίζει για όλα τα ασήμαντα και αφήνουμε τα επείγοντα και σημαντικά για το μέλλον η το τίποτα.

Yποθαλάσσιος αγωγός καμία επιπλέον καθυστέρηση μετα το δηθέν ατύχημα απο τους ψαράδες μας είχε πει ο κ. Ζορμπάς στο δημοτικό συμβούλιο. Ποιον εξυπηρετεί λοιπόν αυτή η αργοπορία στο θέμα του αγωγού και ολες οι καθυστερήσεις η αργοπορίες που συμβαίνουν στο θέμα του αγωγού στο θέμα της μεταφοράς νερού. Όχι φυσικά τα συμφέροντα του δήμου Αίγινας και την υγεία των πολιτών. Να υποθέουμε τι;

Άπλή ολιγωρία η απλή διαπλεκόμενη εξυπηρέτηση προσλήψεων υμετέρων και προεκλογικών γραμματειών. Επίσης στην ίδια συνεδρίαση της πρωτοβάθμιας επιτροπής θέσαμε το θέμα της αγοράς τάμπλετ για τα παιδιά των δημοτικών σχολείων. Συστήθηκε επιτροπή για αναζήτηση προσφορών από τα καταστήματα της Αίγινας. Θέσαμε επιτακτικά την ανάγκη διατήρησης της λειτουργίας του δημοτικού σχολείου Βαθέος ως 4 θέσιο για τη νέα χρόνια και θίξαμε την σπουδαιότητα της διατήρησης του δημοτικού στην ευρύτερη περιοχή Βαθέος και σύντομα πολύ σύντομα να γίνει το ανάλογο έγγραφο προς την πρωτοβάθμια του Πειραιά.

Πολύ σημαντικό θέμα που προέκυψε επίσης στην συνεδρίαση της Ο.Ε. στις 22-5-2020, και αφού κρύφτηκε από τον δήμαρχο Αίγινας το έγγραφο του κ. Αντώνη Ντελή, θέσαμε στην προ ημερήσια διάταξη το θέμα των γεωτρήσεων και τονίσαμε την προσοχή να μην χρησιμοποιηθούν τέτοιες ακατάλληλες γεωτρήσεις από όπου και εάν προέρχονται στην Kυψέλη.

Ο πρόεδρος της ο.ε κατά την προσφιλή τακτική του όταν βρίσκεται σε αμηχανία η σε δύσκολη θέση, μας ειρωνεύτηκε χωρίς πάλι να απαντήσει με ακρίβεια σε τόσο σημαντικό θέμα που θέσαμε στην Ο.Ε του δήμου Αίγινας. Επίσης, στην ίδια συνεδρίαση της Ο.Ε του δήμου Αίγινας τα θέματα 4,5,6,7,8,αφορούσαν διορθώσεις λογαριασμών ύδρευσης.

Τονίσαμε ότι αυτές οι διορθώσεις δεν μπορούν να γίνουν με τηλεδιάσκεψη είναι μια λάθος διαδικασία χωρίς να μπορούν να δουν οι σύμβουλοι τι ψηφίζουν, εάν ο ενδιαφερόμενος έχει κάνει και ξανακάνει αίτηση για το ίδιο θέμα;

Δεν συμφωνήσαμε με τη διαδικασία και αποχωρήσαμε γιατί δεν θέλαμε στις 22-5-2020 να συμμετέχουμε σε διορθώσεις αμφιβόλου πραγματικότητας , σε διορθώσεις που προσβάλλουν τους πολίτες που πληρώνουν κανονικά τους λογαριασμούς ύδρευσης τους πολίτες που κάνουν διακανονισμούς όταν χρωστάνε και πληρώνουν κανονικά. Είναι γελοίο και εξευτελιστικό από 40 ευρώ η επιτροπή να μειώνει τον λογαριασμό στα 20 ευρώ με μια αίτηση και ένα κλείσιμο ματιού.

Από αυτή την αδιαφανή διαδικασία τις διορθώσεις λογαριασμών ύδρευσης στα τυφλά αποχώρησαν και οι άλλοι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Για αυτή τη δημοτική αρχή μέχρι στιγμής από ότι φαίνεται αυτόν τον πρώτο χρόνο η πολλή δημοκρατία βλάπτει και η πολλή διαφάνεια στραβώνει.

Φίλιππος Τζίτζης
Δημοτικός Σύμβουλος Αίγινας
Μέλος της Ο.Ε Δήμου Αίγινας
Μέλος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αίγινας
Αίγινα 28/05/2020


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png