Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας για την ερώτηση Σαντορινιού σχετικά με την μη ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας των νησιών.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Στη Βουλή έφερε ο Νεκτάριος Σαντορινιός το ζήτημα της απουσίας σχεδίου ενίσχυσης των δομών Υγείας των νησιών, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας αλλά και της έναρξης της τουριστικής περιόδου. Με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια (την οποία όμως απάντησε ο Υφυπουργός, κ. Κοντοζαμάνης, καθώς ο Υπουργός δεν ήρθε στη Βουλή) ο βουλευτής Δωδεκανήσου εστίασε στην υποστελέχωση των δομών υγείας, στην μη ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Υγείας των νησιών, στην απουσία γιατρών από πολλά μικρά νησιά, στη δυσκολία εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων από τις τουριστικές μονάδες, λόγω έλλειψης ιδιωτών γιατρών σε πολλές περιοχές της νησιωτικής χώρας, αλλά καιστην απουσία πρόνοιας για προμήθεια επιπλέον καψουλών μεταφοράς ασθενών. Κατά την περίοδο της έντασης της πανδημίας, και μόνο μετά τις συνεχείς οχλήσεις της Αντιπολίτευσης και των Δημάρχων του Αιγαίου, η Κυβέρνηση, έστω και αργά, εφάρμοσε το μέτρο της ελεγχόμενης μετάβασης στα νησιά, σχολίασε ο Νεκτάριος Σαντορινιός.

Το ευτύχημα, όμως, ότι δεν είχαμε πολλά κρούσματα στα νησιά, δεν μπορεί να κρύψει την ολιγωρία με την οποία το Υπουργεο αντιμετώπισε την Υγεία των περιοχών αυτών. Η στελέχωση των δομών Υγείας ήταν πολύ μικρότερη από αυτή που ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε και ενώ η Κυβέρνηση κάνει λόγο για χιλιάδες προσλήψεις στον κλάδο, τα νησιά εξακολουθούν και αντιμετωπίζουν κομβικές ελλείψεις. Επιπλέον, σε όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης δεν ορίστηκαν Νοσοκομεία αναφοράς στα νησιά για τον κορονοϊό, δεν υπήρξε επαρκές σχέδιο μεταφοράς δειγμάτων από τα νησιά προς την ηπειρωτική χώρα, ενώ δεν ενισχύθηκε ο ρόλος των πρωτοβάθμιων δομών υγείας των νησιών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με αποτέλεσμα οι νησιώτες να νιώθουν ανασφαλείς και ανοχύρωτοι. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, με το βλέμμα στην άφιξη των τουριστών και στην ανάγκη να δουλέψει ο τουριστικός κλάδος και οι εργαζόμενοι σε αυτόν, ζήτησε εξηγήσεις για την υγειονομική κατάταξη (riskassessment) των νησιών από το Υπουργείο Τουρισμού. «Δεν ενισχύσατε τα νησιά και παράλληλα τα δυσφημείτε με το να δημοσιεύετε παντού, σα φεϊγβολάν, την αξιολόγησή σας για το πόσο κάθε περιοχή είναι υγειονομικά επικίνδυνη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πως θα δουλέψουν τα νησιά; Τι απαντάτε στους νησιώτες; Ακόμη, διευκρινήσεις ζήτησε ο Νεκτάριος Σαντορινιός και για την πρόβλεψη των υγειονομικών πρωτοκόλλων περί σύμβασης με ιδιώτη γιατρό κάθε τουριστικής μονάδας, λέγοντας ότι στα μικρά νησιά, όπου δεν υπάρχει ιατρικό προσωπικό, εκτός από έναν αγροτικό γιατρό και αν, είναι αδύνατο να εφαρμοστεί αυτή η ρύθμιση. Τέλος, κατηγόρησε την Κυβέρνηση για ψεύτικες υποσχέσεις περί σχεδίου ενίσχυσης της Υγείας των νησιών, καθώς ούτε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ούτε τώρα έχει να παρουσιάσει έμπρακτες πρωτοβουλίες για τα νησιά, όπως χαρακτηριστικά είπε. Ακόμη και τα πλωτά ασθενοφόρα για τη διακομιδή ασθενών στο Αιγαίο, είναι ένα έργο του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από το πρόγραμμα Interreg, το οποίο το παρουσιάζετε, ως δικό σας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png