Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας για την εκδήλωση έγινε στο Νεκροταφείο της Αγίας Ειρήνης.

Δελτίο Τύπου.
Την  Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και πολίτες της Αίγινας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας, παραβρέθηκαν σε εκδήλωση απόδοσης τιμής στη μνήμη των εκτελεσθέντων πολιτικών κρατουμένων κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής και την περίοδο του Εμφυλίου πολέμου.
Η εκδήλωση έγινε στο Νεκροταφείο της Αγίας Ειρήνης της πόλης της Αίγινας, όπου υπάρχει μνημείο αφιερωμένο στους αγωνιστές πολιτικούς κρατουμένους, που έδωσαν τη ζωή τους για τα ιδανικά της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.
Η 19η Ιουνίου υπενθυμίζει την άνανδρη εκτέλεση 18 πατριωτών, που από τις Φυλακές της Αίγινας, με πρόσχημα τη μεταγωγή τους στη Ρόδο, οδηγήθηκαν στην περιοχή των Οχυρών του Τούρλου, όπου και εκτελέστηκαν στις 19 Ιουνίου 1947.
Η εκδήλωση έγινε με σκοπό τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης αλλά και τη θωράκιση της Δημοκρατίας απέναντι στις πολιτικές που οδηγούν τις κοινωνίες σε απόγνωση και στρώνουν το έδαφος για την άνοδο του εθνικισμού και του φασισμού.
Η Εθνική Αντίσταση του λαού μας ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό την περίοδο του 1940-1944 δεν έδιωξε μόνο τους κατακτητές από τον τόπο μας. Δημιούργησε συνθήκες κοινωνικής ανάπτυξης και ανάτασης και άφησε παρακαταθήκη, η οποία, όσο κι αν λοιδορήθηκε από τα εμφύλια πάθη, στέκει ως σήμερα φάρος και οδηγός μας.
Η Ο.Μ.ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας, σε αντίθεση με μικροκομματικές σκοπιμότητες, θα συνεχίζει να διοργανώνει και να στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες που γίνονται στη μνήμη των Αγωνιστών της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, πρωτοβουλίες οι οποίες ενισχύουν το φρόνημα του λαού μας και κρατούν ζωντανή την ιστορική μας μνήμη.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png