Ο κ. Γιάννης Ζορμπάς αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής.


Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής. Δελτίο Τύπου.
Ο Ευστράτιος Χαρχαλάκης, Δήμαρχος Κυθήρων – Αντικυθήρων, ο νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής
Την Δευτέρα 22/06/2020 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Γενική Συνέλευση του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής. Μερικά από τα θέματα της συζήτησης ήταν ο οικονομικός απολογισμός του έτους 2019, η έγκριση προϋπολογισμού για το έτος 2020, η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ), η συγκρότηση Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος (ΕΔΠ) με εκ νέου εκχώρηση αρμοδιοτήτων και η τροποποίηση του καταστατικού.  
Ο Δήμαρχος Κυθήρων – Αντικυθήρων, κος Ευστράτιος Χαρχαλάκης εξελέγη ομόφωνα Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) του Δικτύου Νήσων Αττικής για τα επόμενα 4 χρόνια, θέση που διαδέχτηκε από τον τέως Δήμαρχο Αίγινας, κ. Δημήτριο Μούρτζη. Διαχειριστής του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής εξελέγη ο κ. Μαρίνης Μπερέτσος, Διευθυντής της Αναπτυξιακής Πάρνωνα Α.Ε..
Η σύσταση του νέου ΔΣ έχει ως εξής:
* κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, Δήμαρχος Κυθήρων Αντικυθήρων ως Πρόεδρος
* κ. Ιωάννης Ζορμπάς, Δήμαρχος Αίγινας ως Αντιπρόεδρος
* κ. Γεώργιος Παναγόπουλος, Δήμαρχος Σαλαμίνας ως Γραμματέας
* κ. Ιωάννης Αθανασίου, Δήμαρχος Αγκιστρίου ως Μέλος
* κ. Ιωάννης Δημητριάδης, Δήμαρχος Πόρου ως Μέλος
* κ. Παναγιώτης Λυράκης, Δήμαρχος Σπετσών ως Μέλος
* κ. Σπυρίδων Πολλάλης, Δήμαρχος Τροιζηνίας Μεθάνων ως Μέλος
* κ. Γεώργιος Κουκουδάκης, Δήμαρχος Ύδρας ως Μέλος
* κ. Μαρίνης Μπερέτσος, Διευθυντής Αναπτυξιακής Πάρνωνα ως Μέλος
Αναφορικά με την νέα σύσταση της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος CLLD/LEADER 2014-2020, αυτή θα ενεργοποιηθεί στις 15/07/2020.
Αποφασίστηκε η τροποποίηση του καταστατικού και η διερεύνηση των σκοπών του, προκειμένου να συνάδει με τον Ν. 4674/2020 για ανάληψη μέσω Προγραμματικών Συμβάσεων Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμων και Υπηρεσιών Δόμησης. Επιπλέον, αποφασίστηκε η λειτουργία του Δικτύου Νήσων Αττικής, ως Ένωση Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής, η οποία στόχο θα έχει την τεκμηρίωση και την προώθηση σε εθνικό και ευρωπαϊκό θεσμό, κοινά θέματα των Δήμων (π.χ. Χωροταξικά, Συγκοινωνιακά, Αναπτυξιακά, Θεσμικά).
Συμφωνήθηκε ωστόσο και η συμμετοχή στον σχεδιασμό για το νέο πλαίσιο δημοσιονομικής πολιτικής 2021-2027 με την εκπόνηση Ολοκληρωμένου Προγράμματος Νησιωτικής Ανάπτυξης με βάση την Γαλάζια Ανάπτυξη.
Τέλος, συγκροτήθηκε Επιτροπή Αναπτυξιακού Σχεδιασμού υπό τον Συντονισμό του απερχόμενου Προέδρου του Δ.Σ. κου Δημήτριου Μούρτζη, στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν η Περιφέρεια Αττικής η ΠΕ Νήσων τα Επιμελητήρια άλλοι Κοινωνικοί και Οικονομικοί Φορείς.
Στην Γενική Συνέλευση παρευρέθηκαν, ο κ. Δημήτριος Μούρτζης, πρώην Δήμαρχος Αίγινας, ο κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, Δήμαρχος Κυθήρων Αντικυθήρων, ο κ. Σπυρίδων Πολλάλης, Δήμαρχος Τροιζηνίας Μεθάνων, ο κ. Ιωάννης Δημητριάδης, Δήμαρχος Πόρου,  ο κ. Ιωάννης Ζορμπάς, Δήμαρχος Αίγινας, ο κ. Γεώργιος Παναγόπουλος, Δήμαρχος Σαλαμίνας, ο κ. Μαρίνης Μπερέτσος, Διευθυντής της Αναπτυξιακής Πάρνωνα, ο κ. Αθανάσιος Λαμπρόπουλος, Πρόεδρος ΔΣ του Δήμου Σπετσών και η Αντιπεριφεριάρχης Νήσων κα.Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png