Αναφορά του βουλευτή κ. Νικόλαου Μανωλάκου για την λειτουργία του δημοτικού σχολείου Βαθέος ως εξαθέσιου.

Δελτίο Τύπου σχετικά με την επιστολή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου Βαθέος Αιγίνης - Λειτουργία του Σχολείου ως εξαθέσιου.

Ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, κατέθεσε σήμερα 24 Ιουνίου 2020 Αναφορά στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, την επιστολή που  απέστειλε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου Βαθέος Αιγίνης με την οποία επισημαίνεται η ανησυχία των γονέων της περιοχής για τη συνεχόμενη αποδυνάμωση της σχολικής μονάδας, μετά και την τελευταία απρόσμενη απομάκρυνση μιας δασκάλας.

Ο Σύλλογος ζητά να λειτουργήσει το σχολείο ως εξαθέσιο, όπως συνέβη με το Δημοτικό Σχολείο Μεσαγρού και Αγ. Ασωμάτων, για να μην παρατηρούνται θέματα υποστελέχωσης, που οδηγούν στην απομάκρυνση των μαθητών.

Ακολουθεί η Αναφορά
Κυρία Υπουργέ,

Θέτω υπόψιν σας επιστολή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου Βαθέος Αιγίνης, με την οποία επισημαίνεται η ανησυχία των γονέων της περιοχής για τη συνεχόμενη αποδυνάμωση της σχολικής μονάδας, μετά και την τελευταία απρόσμενη απομάκρυνση μιας ακόμα δασκάλας.

Το δημοτικό Σχολείο Βαθέος, αν και είναι σύγχρονο με εξαιρετικές υποδομές, δεν αδειοδοτήθηκε σαν εξαθέσιο, καθότι μεταφέρθηκε σε αυτό η παλαιότερη άδεια του παλαιού σχολείου που ήταν τετραθέσιο.

Ως εκ τούτου, πολλοί γονείς επιλέγουν να πάρουν τα παιδιά τους και να τα μεταφέρουν σε γειτονικά σχολεία που θεωρούν ότι έχουν καλύτερο μαθησιακό και εκπαιδευτικό περιβάλλον, γεγονός που προκαλεί διχασμό στην τοπική κοινωνία.

Σας παρακαλώ να δείτε το θέμα με την απαιτούμενη ευαισθησία και να ανταποκριθείτε στο αίτημα τους να λειτουργήσει το σύγχρονο σχολείο σαν εξαθέσιο, όπως συνέβη με το Δημοτικό Σχολείο Μεσαγρού και Αγ. Ασωμάτων, προκειμένου να μην παρατηρούνται θέματα υποστελέχωσης, που οδηγούν στην απομάκρυνση των μαθητών.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png