Η παράταξη "Σύγχρονη Ανεξάρτητη Αίγινα" για τις εξελίξεις στο θέμα Αίγινα Πρώτη Πρωτεύουσα.

Δελτίο Τύπου. Σύγχρονη Ανεξάρτητη Αίγινα.
Το συμβούλιο της Ιστορικότερης Κοινότητας της Ελλάδας, Κοινότητας Αίγινας, πήρε στις 11/8/2020 μια απόφαση ορόσημο που κάνει περήφανους τους κατοίκους του νησιού μας. Συγκεκριμένα με ομόφωνη απόφαση και έπειτα από εισήγηση του Προέδρου της Κοινότητας κ. Παναγιώτη Κασιμάκη, στην οποία συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις (Εν προκειμένω η παράταξη Σύγχρονη Ανεξάρτητη Αίγινα δια του Επικεφαλής της Νίκου Ευστ. Αλεξίου) και το σύνολο των μελών των Κοινοτικών συμβούλων που εκπροσωπούνται στην Κοινότητα Αίγινας, αποφασίστηκε η υποστήριξη της Καποδιστριακής Αίγινας ως πρώτης Πρωτεύουσας της Ελλάδας: Αίγινα Πρώτη Πρωτεύουσα. Σύμφωνα με την ιστορική απόφαση αυτές οι τρεις λέξεις θα συνοδεύουν κάθε επίσημο έγγραφο της Κοινότητας Αίγινας.

Ωστόσο από την πλευρά της Διοίκησης του Δήμου Αίγινας τα πράγματα δεν είναι καθόλου ευοίωνα. Συγκεκριμένα και ενώ ο χρόνος κυλά δραματικά σε βάρος του νησιού μας, η από 3/8 πρόταση της παράταξης μας για σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου για το μείζον θέμα: Αίγινα Πρώτη Πρωτεύουσα της Ελλάδας έχει πέσει στο... κενό.

Στην εν λόγω Επιστολή μας προς το Δημοτικό Συμβούλιο, αναφέραμε μεταξύ άλλων: “Να τονίσουμε πως το ΦΕΚ αριθμ. 7/30.1.2012 αριθμ . Φύλλου 9. --τευχος Πρώτο άρθρο 1,αναφέρει  :...σε ανάμνηση της ημέρας ορκωμοσίας του Ιω. Καποδίστρια πρώτου Κυβερνήτη του Ελλ. Κράτους το έτος 1828. Αυτή η αναφορά αποτελεί ξεκάθαρη απάντηση στους κάθε λογής “ατζέντηδες” που έχουν ως κυρίαρχο ισχυρισμό πως δήθεν δεν υφίστατο κράτος. Αυτή η επιβεβαίωση, προς άρσην των όποιων ιστορικών ανακριβειών των “ατζέντηδων”, προκύπτει και από την 314/2011 γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία ετέθη υποχρεωτικά υπ όψη του ΠτΔ”.

Για να έρθουμε λοιπόν στο σήμερα και ενώ ο Δήμος Αίγινας έχει με απόφαση του Δ.Σ. συγκροτήσει Αιγινήτικη Επιτροπή υπό τον κ. Μανώλη Κοττάκη ώστε να εκπροσωπεί το Δήμο μας  στο “Πρόγραμμα Ελλάδα 2021” υπό την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, ουσιαστικά τίποτα δεν έχει προχωρήσει. Ούτε προτάσεις συζητήθηκαν και πολύ περισσότερο υποβλήθηκαν στην "Επιτροπή Ελλάδα 2021" (μάλιστα η προθεσμία για υποβολή προτάσεων έληξε στις 31/7 και οι όποιες εκπρόθεσμες προτάσεις δεν θα γίνουν δεκτές και δεν θα αξιολογηθούν), ούτε ιστοσελίδα με το όνομα “Αίγινα Πρώτη Πρωτεύουσα της Ελλάδας” κατασκευάστηκε όπως είχε εξαγγείλει ο κ. Μαν. Κοττάκης (αντίθετα η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ναυπλίου βρίθει... ανακριβειών) και το “κερασάκι” ο Δήμος Αίγινας να μην έχει υποβάλει αίτημα να αποδεχθεί τη μεταφορά της Έκθεσης για τον Ι. Καποδίστρια, από την Αγία Πετρούπολη στην Αίγινα Πρώτη Πρωτεύουσα της Ελλάδας,  όπως έπραξαν άλλοι 14 Δήμοι της χώρας.

Αξιότιμοι κύριοι της Διοίκησης του Δήμου Αίγινας, έστω και την ύστατη ώρα,  κάντε τα πάντα για να προστατέψετε την Ιστορία του τόπου μας.

Ας πάει άμεσα αντιπροσωπεία της Αιγινήτικης Επιτροπης 2021 στην κα Γιάννα Αγγελοπούλου.

Σκεφθείτε μόνο το ενδεχόμενο των επιπτώσεων του αποκλεισμού μας. Θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας και υπόλογοι έναντι της ιστορίας.

Εσείς κ. Δήμαρχε από την πλευρά σας ενώ επιβεβαιώσατε την Επιτροπή ότι στηρίζετε την Πρώτη Πρωτεύουσα της Ελλάδας, παραμένετε... “άφωνος” στο θέμα.

Όμως η "αφωνία"συντηρεί πάντα και υποστηρίζει αυτούς που λοξοκοιτάζουν, αυτούς που τελούν υπό την “πατρωνία” των ιδιοτελών εκπροσώπων των ΜΚΟ, των κάθε λογής και προέλευσης “ατζέντηδων”, των εταιρειών και των συλλογικοτήτων.

Όλων αυτών δηλαδή που φροντίζουν με τον τρόπο τους να μας μετατρέψουν σε έναν υποτακτικό οργανισμό με στοιχεία ιστορικής ουδετερότητας. Σπεύστε κ. Δήμαρχε Αίγινας να αλλάξετε ρότα, πριν στείλετε το νησί μας στα... τάρταρα της Ιστορίας.

Νίκος Ευστ. Αλεξίου, Κοινοτικός Σύμβουλος Αίγινας


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png