Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αργοσαρωνικού για την τελευταία εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων.

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αργοσαρωνικού. Δελτίο Τύπου.
Το Δ.Σ δηλώνει την αντίθεσή του στην απαράδεκτη εγκυκλίο του ΥΠΑΙΘ η οποία στάλθηκε την τελευταία στιγμή στα σχολεία όλης της χώρας (στα σχολεία της περιοχής μας στάλθηκε 1.10 μ.μ ,την Παρασκευή 11/09/2020) και ανατρέπει τον σχεδιασμό που έγινε από τους Συλλόγους Διδασκόντων στο χρονικό διάστημα πριν την έναρξη των μαθημάτων, ενώ είναι πρακτικά αδύνατο ν' αλλάξει αυτός την τελευταία στιγμή.
Πρόκειται για μια ενέργεια υποκριτική και αυταρχική ταυτόχρονα. Υποκριτική καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να δείξει μια ιδανική εικόνα ανοίγματος των σχολείων τα οποία από την πρώτη μέρα ξεκίνησαν τα μαθήματα. Ομως η πραγματικότητα είναι διαφορετική.Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι μέχρι τη στιγμή που συντάχθηκε αυτή η ανακοίνωση ούτε μάσκες ούτε τα παγουρίνο που υποσχέθηκε η κυβέρνηση έχουν φτάσει στα σχολεία της περιοχής μας. Τα σχολεία ανοίγουν πραγματικά όταν έχουν το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό. Τσ κενά διδακτικού  προσωπικού είναι αρκετά σε όλα τα νησιά του Αργοσαρωνικού για όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τη Διεύθυνση Π.Ε Πειραιά έχουν ζητηθεί 550 αναπληρωτές για όλον τον Πειραιά.
Και αυτή τη στιγμή αποτελεί το σοβαρότερο πρόβλημα λειτουργίας των σχολείων. Το σοβαρότερο πρόβλημα είναι ότι στο ανοιγμά τους τα σχολεία είναι χωρίς προσωικό και όχι η ώρα του ανοίγματός τους. Το παιχνίδι της επικοινωνιακής παραπλάνησης ότι τα σχολεία άνοιξαν κανονικά και από την πρώτη μέρα ξεκίνησαν μαθήματα δεν μπορεί να κρύψει τη γύμνια και την αθλιότητα της νεοφιλελευθερης πολιτικής που ακολουθείται από τη σημερινή κυβένηση. Αύξηση αντί για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα σε παλιά και με έλλειψη χώρων σχολικά κτίρια σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας και με μαθητές που εδώ και χρόνια , δηλ. σε μόνιμη βάση κάνουν μάθημα σε κοντέινερ.
Είναι δε γνωστό και κατοχυρωμένο στην εκπαιδευτική κοινότητα ότι η πρώτη μέρα στο σχολείο είναι μέρα προσαρμογής στο σχολικό περιβάλλον , γνωριμίας μ' αυτό των μαθητών που έρχονται για πρώτη φορά σ' αυτό. και όχι μαθημάτων.
Καλούμε τους διευθυντές των σχολείων και του συλλόγους διδασκόντων να προοχωρήσουν στο άνοιγμα των σχολείων τους  με τον προγραμματισμό που έχουν  σχεδιάσει οι ίδιοι, αγνοώντας την απαράδεκτη εγκύκλιο του Υπουργείου.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png