Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας σχετικά με τα ανακοινωθέντα κρούσματα κορονοϊού στην Αίγινα.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Πρόσφατα, σε Δελτίο Τύπου είχαμε έγκαιρα εκφράσει τον προβληματισμό και την ανησυχία μας αναφορικά με τα ενδεικνυόμενα μέτρα προληπτικής ανίχνευσης και προστασίας από την πανδημία του κορονοϊού στην Αίγινα και είχαμε προτείνει συγκεκριμένες ενέργειες, όπως: να κληθεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο νησί μας, να υπάρξει άμεση και πλήρης συνεργασία των φορέων Υγείας (Κ.Υ. Αίγινας, Επιτροπής Υγείας του Δήμου, ιατρών κλπ) καθώς και διάλογος, συνεργασία, διαφάνεια, ενημέρωση των πολιτών.

Δυστυχώς, ο Δήμος ουδέν έπραξε!

Έτσι χθες ο Δήμαρχος ανακοίνωσε οκτώ (8) νέα κρούσματα με τη συνήθη και προσφιλή του επικοινωνιακή πρακτική, γενικόλογα, χωρίς αναφορά στο πού, πότε, μέσω ποιας πληροφόρησης, χωρίς στοιχεία για τον περίγυρο των προσβληθέντων, τις τυχόν επαφές, την ανάγκη ανίχνευσης των επαφών τους και τη συνεπαγόμενη απομόνωση για την προστασία αυτών των ιδίων, του περιβάλλοντός τους αλλά και όλων των υπόλοιπων κατοίκων της Αίγινας, με μία αμήχανη και θολή απάντηση σχετικά με τη συνεννόηση με το Κ.Υ. Αίγινας και την κλήση (κατόπιν εορτής) για επίσκεψη κλιμακίου του ΕΟΔΥ. Όλα, μέσα σε ένα πνεύμα ασάφειας και προχειρότητας, με πλήρη παραμερισμό της Επιτροπής Υγείας, όπως μέλη της καταγγέλλουν, της Επιτροπής, που το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο διόρισε!

Είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη να υπάρξει πλήρης, υπεύθυνη, διαφανής, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των δημοτών της Αίγινας και όχι προσωπικές και ελλιπείς ανακοινώσεις επικοινωνιακού τύπου, για να μη βιώσουμε και στο νησί μας καταστάσεις όπως αυτές στη Θεσσαλονίκη και άλλους νομούς της Βόρειας Ελλάδος, όπου ο εφησυχασμός και η αμέλεια των υπευθύνων οδήγησε σε ανεξέλεγκτη έκρηξη των κρουσμάτων.

Οι πολίτες της Αίγινας από τη μεριά τους έχουν επιδείξει την υπευθυνότητα που τους αναλογεί. Ώρα να αναλάβουν και οι αρμόδιες αρχές τις δικές τους, χωρίς να επιρρίπτουν τις ευθύνες στους πολίτες και, ιδιαίτερα, στους νέους, όπως το «επιτελικό» κράτος της κυβέρνησης συνηθίζει.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png