Επιστολή Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Αίγινας, για την προμήθεια laptops και tablets.

Με την έναρξη της τηλεκπαίδευσης κατά το 2ο lockdown στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κατά τη πρώτη εβδομάδα εφαρμογής της αναδείχθηκαν τα προβλήματα καθώς και οι τεράστιες αδυναμίες της Δημόσιας Εκπαίδευσης να ανταποκριθεί στο ρόλο της και να προσφέρει σε όλους τους μαθητές ανεξαρτήτως οικονομικών δυνατοτήτων δωρεάν και ποιοτική παιδεία.

Η τοπική αυτοδιοίκηση θα μπορούσε να επέμβει πυροσβεστικά (ακολουθώντας το παράδειγμα και άλλων Δήμων ) και να γίνουν άμεσα οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να συμβάλλει όπου κρίνεται αναγκαίο και να προμηθεύσει με laptop/tablet τα τοπικά σχολεία για να υπάρχει πρόσβαση από όλους τους μαθητές στη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε ,πρέπει να σταθούμε έμπρακτα δίπλα στους μαθητές του νησιού.

Η πολιτεία οφείλει να προχωρήσει άμεσα στην κάλυψη όλων των υπαρκτών αναγκών για την τηλεκπαίδευση.

Όμως και η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση , με τους διευθυντές των σχολείων και τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων , να προχωρήσει στην παροχή εξοπλισμού , με laptops/tablets στους μαθητές πολυτέκνων και οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών , ώστε όλοι να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Επειδή το πρόβλημα είναι γνωστό από το πρώτο lockdown και έως σήμερα δεν έχουν παραληφθεί από τις σχολικές μονάδες τα laptop/tablet που αναμένουμε από το Μάρτιο ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα θα θέλαμε την έμπρακτη υποστήριξη της Δημοτικής αρχής καθώς εξ όσων προβλέπουμε θα είναι μακρύς ο δρόμος!

Προτείνουμε όπως γίνει καταγραφή των αναγκών στις σχολικές μονάδες ( υπάρχουν οικογένειες που έχουν παραπάνω από 1 μαθητή και πρέπει να διαθέτει όχι έναν αλλά περισσότερους υπολογιστές με σύνδεση στο διαδίκτυο ικανής ταχύτητας ώστε να μπορούν τα παιδιά της να συμμετέχουν) , μια δυνατότητα όμως που έχουν λίγες οικογένειες , προκειμένου να προμηθευθούν ένα ικανό αριθμό laptops/tablets και να διατεθούν στους μαθητές που δεν έχουν , αποδεδειγμένα ,την οικονομική δυνατότητα να τα αγοράσουν.

Οι φορητές συσκευές θα αποτελούν περιουσία των σχολικών μονάδων ώστε να αξιοποιούνται μελλοντικά σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Με εκτίμηση ,
οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων
Α Δημοτικό Σχολείο Αίγινας
Β Δημοτικό Σχολείο Αίγινας
Β Νηπιαγωγείο Αίγινας
Δημοτικό Σχολείο Κυψέλης
Δημοτικό Σχολείο Μεσαγρού
Δημοτικό Σχολείο Ασωμάτων
Δημοτικό -Νηπιαγωγείο Σχολείο Βαθέως


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png