Επιστολή Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Αίγινας, για την έλλειψη παιδιάτρου προς τον Υπουργό Υγείας.

Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Αίγινας                         Αίγινα, 10/12/2020
Προς : Υπουργό Υγείας κ.Κικίλια Β.
Υφυπουργό Υγείας κ.Κοντοζαμάνη Β.
Κοιν.: 2η ΥΠΕ κ Ροιλο Χ.
Δήμο Αίγινας κ Ζορμπά Ι.
Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου κ Θεριανό Σ.
Εκπρ. Δημοτικών Παρατάξεων Νήσου Αίγινας
ΘΕΜΑ :Έλλειψη Παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Αίγινας

Κ. Υπουργέ ,
Όπως ήδη σας είναι γνωστό (συν1) στο Κέντρο Υγείας Αίγινας δεν υπηρετεί μόνιμα από το 2017 Παιδίατρος ,καθιστώντας τη πρωτοβάθμια δημόσια περίθαλψη μη λειτουργική στη συγκεκριμένη ειδικότητα καθώς:

1.η πανδημία του covid-19 έχει αναδείξει την έλλειψη της εν λόγω ειδικότητας για το παιδικό πληθυσμό πιο αναγκαία από ποτέ (οικονομικές δυσκολίες,υγειονομική προστασία).

2.δεν καλύπτονται τα καθημερινά και τα επείγοντα περιστατικά και μετακυλύει η ευθύνη αναπλήρωσης τους σε ιδιώτη γιατρό και είναι φύση αδύνατο να καλυφτούν οι ανάγκες αφού ο μέσος ορος παιδιών ξεπερνά τα 1.000 παιδιά σε ένα νησί με μόνιμους κάτοικους 15.000.

3.κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός κατοίκων του νησιού άρα και οι ανάγκες παροχής ιατρικής φροντίδας.
                                        
Στο παρελθόν ( 12/2018 ) είχε γίνει προκήρυξη και είχε αποβεί άγονη. ’Εκτοτε έχουν γίνει πάρα πολλές γνωστοποιήσεις από Βουλευτές στη Βουλή και έχουν αναδείξει τη σοβαρότητα του θέματος, έχουν σταλεί επιστολές στους αρμοδίους, έχει πραγματοποιηθεί συνάντηση με το Διοικητή της 2ης ΥΠΕ κο Ροιλό , με εκπροσώπους της τοπικής Δημοτικής αρχής αλλά και Βουλευτές. Στις 17/1 Σύλλογοι Γονέων(Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας και Εκπαιδευτικών από κοινού με συλλογή υπογραφών ~ 1500) , στείλαμε επιστολή προς το γραφείο της 2ης ΥΠΕ και θέσαμε τα θέματα που έχουμε. Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά ( ΕΙΝΑΠ) έχει εκδώσει σχετικό Δελτίο Τύπου τον 07/2020 των ελλείψεων του Κέντρου Υγείας . Πραγματοποιήθηκε δημοτικό συμβούλιο στο οποίο πήραμε αποφάσεις για παροχή οικονομικών κινήτρων για  να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα.

Γνωρίζουμε ότι οι διαδικασίες που αφορούσαν την 2η ΥΠΕ έχουν ολοκληρωθεί και εκκρεμούν να δρομολογηθούν του Υπουργείου από τις αρμόδιες υπηρεσίες για να οριστεί και ΦΕΚ.

Για τους ανωτέρω λόγους καθώς και την προάσπιση της δημόσιας υγείας εν μέσω πανδημίας είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση τοποθέτηση του παιδιάτρου στο νησί αφού ουσιαστικά είναι ακάλυπτος ο παιδικός πληθυσμός .
Αναμένουμε την υποστήριξη σας και τις άμεσες ενέργειες σας .

Με εκτίμηση ,

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων
Α' Δημοτικό Σχολείο Αίγινας
Β' Δημοτικό Σχολείο Αίγινας
Β' Νηπιαγωγείο Αίγινας
Δημοτικό Σχολείο Κυψέλης
Δημοτικό Σχολείο Μεσαγρού
Δημοτικό Σχολείο Ασωμάτων
Δημοτικό -Νηπιαγωγείο Σχολείο Βαθέως


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png