Επιστολή Νίκου Αλεξίου προς Αρχηγό Λ.Σ. και ανακοίνωση υποψηφιότητας.

Νίκου Αλεξίου. Δελτίο Τύπου.
Θέμα: αναγκαιότητα ελλιμενισμού ειδικού περιπολικού σκάφους λ.σ. με υγειονομικό εξοπλισμό στον λιμένα Αίγινας
Προς Αξιότιμον Αρχηγό Λιμενικού Σώματος κ. Θ. Κλιάρη
Κοιν: κ.κ. Υπουργό Ναυτιλίας Ι. Πλακιωτάκη, Υφυπουργό Ναυτιλίας Κ. Κατσαφάδο, Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη, Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, κ.κ. Βουλευτές Α’ Πειραιώς & Νήσων.
Αίγινα 3/2/2021
Αξιότιμε κ. Αρχηγέ
Μετά από Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Αττικής στις 23/1/2021 πληροφορηθήκαμε και επίσημα πως η Περιφέρεια Αττικής εξασφαλίζει στο Λιμενικό Σώμα ειδικό Περιπολικό Σκάφος. (ΣΧΕΤ.1)
Τρεις ημέρες πριν το εν λόγω Δελτίο Τύπου, στις 18/1/2021 η Περιφέρεια Αττικής είχε προβεί στην:  Ένταξη της Πράξης «Προμήθεια Ενός (01) Σκάφους Κατάλληλα Διαμορφωμένου με Υγειονομικό Εξοπλισμό»,  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» (ΣΧΕΤ.2)
Άλλωστε ο κ. Περιφερειάρχης Αττικής αναφέρεται στην «Προμήθεια Περιπολικού Σκάφους κατάλληλα διαμορφωμένου με υγειονομικό εξοπλισμό» και στην από 5/10/2020 Πρόσκληση του προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. (ΣΧΕΤ.3)
Αξιότιμε κ. Αρχηγέ, κάνοντας μια μικρή αναδρομή στην μέχρι σήμερα εξέλιξη του θέματος, σας επισημαίνω τα εξής: Ο αξιότιμος Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ι. Πλακιωτάκης σε επίσκεψη του στις 20/8/2020 στο νησί της Αίγινας δήλωσε στην ενημερωτική ιστοσελίδα (aeginaportal) του νησιού μας, σχετικά με το πλωτό ασθενοφόρο: "Ένα από αυτά έχουμε δεσμευθεί να δρομολογηθεί στην περιοχή του Αργοσαρωνικού, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο ένα μεγάλο κενό, στην υγειονομική κάλυψη και θωράκιση των νησιών του Αργοσαρωνικού, μεταφέροντας με ασφαλή τρόπο ασθενείς προς την ηπειρωτική Ελλάδα".
Για το εν λόγω θέμα στις 28/8/2020 αναρτήθηκε δημοσίευμα του έγκυρου τοπικού  blog: aiakosrex και ακολούθησε άρθρο  της ιστοσελίδας μου (www.aiginaepomenimera.com) στις 5/9/2020 με τίτλο : “Πλωτό ασθενοφόρο Λιμενικού Σώματος: Αναγκαίο να χαράξει ρότα για το νησί της Αίγινας”. Το εν λόγω άρθρο μου εστάλη το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, από εμένα, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στα γραφεία των πέντε κυβερνητικών βουλευτών της Α’ Πειραιά. Δύο εικοσιτετράωρα μετά την δημοσίευση της ιστοσελίδας μου για την αναγκαιότητα δρομολόγησης πλωτού ασθενοφόρου του Λιμενικού Σώματος στο νησί μας και αποστολής μου των email στα γραφεία των κυβερνητικών βουλευτών, ήρθε  το πρώτο θετικό μήνυμα. Συγκεκριμένα ο βουλευτής Α’ Πειραιά της Ν.Δ. κ. Νικόλαος Μανωλάκος κατέθεσε στις 7/9/2020 Ερώτηση στον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Ιωαν. Πλακιωτάκη και στον Υπουργό Υγείας κ. Βασ. Κικίλια με περιεχόμενο που αφορά το μείζον αυτό θέμα. (ΣΧΕΤ.4).
Στην Ερώτηση του αξιότιμου βουλευτή κ. Νικ. Μανωλάκου απαντήσατε εσείς αξιότιμε κ. Αρχηγέ, με το από 21-9-2020 έγγραφο σας. (ΣΧΕΤ.5).
Η Περιφέρεια Αττικής από την πλευρά της σε συνέχεια της παρέμβασης μου ως αιρετού στο Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας την 1/12/2020, για «την στάθμευση του πλωτού ασθενοφόρου στο νησί της Αίγινας» (ΣΧΕΤ.6), μου απάντησε με Επιστολή της αξιότιμης κ. Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Βάσως Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη (ΣΧΕΤ.7).
Στο από 11/12/2020 έγγραφο της κ. Αντιπεριφερειάρχη προς εμέ δίνεται ξεκάθαρη απάντηση και αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ρητά πως: «Σας γνωρίζουμε ότι οι αρμοδιότητες δρομολόγησης και στάθμευσης, εμπίπτουν στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος».
Αξιότιμε κ. Αρχηγέ, η Υπηρεσία σας στο μεσοδιάστημα απάντησε σε αιτήματα μου σχετικά με τις διακομιδές του τρέχοντος έτους, με δυο έγγραφα της προς εμέ (ΣΧΕΤ.8 & ΣΧΕΤ. 9), από όπου προκύπτουν τα εξής ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΑ:
* 8 διακομιδές με σκάφη του Λ.Σ. τον Αύγουστο του 2020 από Αίγινα, 3 από Αγκίστρι, Μηδέν: από Μέθανα, Πόρο, Ύδρα και Σπέτσες. (ΣΧΕΤ.8)
** Επιπρόσθετα στο (ΣΧΕΤ.9) περέχετε προς εμέ αναλυτική κατάσταση των διακομιδών με σκάφη του Λ.Σ., αναλύοντας το δικό σας στοιχείο (ΣΧΕΤ.5) κύριε Αρχηγέ, όπου αναφερθήκατε σε 59 διακομιδές ως εξής: Από 1/1/2020 έως 21/9/2020 πραγματοποιήθηκαν 53 διακομιδές από Αίγινα, 5 από Αγκίστρι και 1 από Ύδρα προς Λιμένα Πειραιά.
Κλείνοντας, μετά τα ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ στοιχεία των εννέα σχετικών εγγράφων, σας παραθέτω και το (ΣΧΕΤ.10): Χιλιομετρικές αποστάσεις από τον Λιμένα Πειραιά καθώς και την πληθυσμιακή κατάσταση των νησιωτικών περιοχών του Αργοσαρωνικού, σε συσχέτιση με όλα τα υπόλοιπα αριθμητικά στοιχεία (διακομιδές κλπ).
ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ το πλωτό ασθενοφόρο σκάφος του Λ.Σ. το οποίο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής και του οποίου τον ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΜΟ θα ορίσει η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της οποίας ηγείσθε εσείς κ. Αρχηγέ,  παρακαλώ όπως αξιολογήσετε και αποφασίσετε την απόλυτα δίκαιη και αυταπόδεικτη (με όλα τα ανωτέρω) επιλογή του ΛΙΜΕΝΑ ΑΙΓΙΝΑΣ.
Μετά Τιμής
Νικόλαος Ευστ. Αλεξίου, Υποψήφιος Δήμαρχος ‘‘Αίγινα 2023’’, Κοινοτ. Σύμβουλος Αίγινας

Ανακοίνωση Υποψηφιότητας
Αίγινα 3/2/2021
Την 3η Φεβρουαρίου 2021, μετά  από 30 χρόνια παρουσίας στα κοινά του νησιού μας και συμπληρώνοντας αισίως 50 έτη ζωής, αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας την πιο σημαντική απόφαση της ζωής μου: Στις δημοτικές εκλογές 2023 θα ζητήσω την προτίμηση σας ως υποψήφιος Δήμαρχος Αίγινας.
Η σημερινή μου Επιστολή (εμπεριστατωμένη και με πλήθος  αδιάσειστων στοιχείων) προς τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος για το πλωτό ασθενοφόρο και τον επιβεβλημένο ελλινενισμό του στην Αίγινα  ήταν η σπίθα που άναψε την... φωτιά της απόφασης μου. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Ούτε λεπτό. Το 2023 βρίσκεται άλλωστε τόσο κοντά αφού το έλλειμμα εξουσίας στο Δήμο Αίγινας είναι κάτι παραπάνω από εμφανές. Οι συνεργάτες μου κι εγώ με όραμα και σχέδιο για την ισόρροπη ανάπτυξη όλου του νησιού είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δοθεί στη δημοσιότητα η Ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού "Αίγινα 2023". Η θητεία μου στο Κοινοτικό Συμβούλιο Αίγινας ως επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης μου έχει δώσει την δυνατότητα να παρουσιάσω  την βέλτιστη αυτοδιοικητική μου παρουσία.
Ο νέος εκλογικος νόμος όμως οδηγεί τις Κοινότητες σε ακόμη μεγαλύτερη απαξίωση. Ωστόσο η ατζέντα των θεμάτων ολόκληρου του νησιού μας είναι μεγάλη και πολύπλευρη: Η Υγεία των συμπολιτών, η ιστορία της Αίγινας Πρώτης Πρωτεύουσας του Ελληνικού  κράτους, ο ευπρεπισμός και η καλαισθησία της πόλης, το δίκτυο πεζοδρόμων, τα μεγάλα προβλήματα-παρεπόμενα της πανδημίας σε πολίτες-επιχειρηματίες  και η ξεχασμένη περιφέρεια του νησιού είναι μόνο η αρχή για τον μεγάλο και δύσκολο αγώνα.
Με την βοήθεια του Θεού και του Αγίου μας, έχοντας στο πλευρό μου την οικογένεια μου και τους πλέον  Άξιους συνεργάτες θα δώσω αυτή την μάχη με ευπρέπεια, ήθος και πολιτικό πολιτισμό. Καλό μας ταξίδι και με τη νίκη της Αίγινας μας!!!
Νίκος Ευστ. Αλεξίου Υποψήφιος Δήμαρχος ‘‘Αίγινα 2023’’


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png