Η δημοτική παράταξη Αίγινα εν Δράσει, για την απαγόρευση που επιβλήθηκε στο Aegina Portal, να καλύπτει τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής.

Αίγινα εν Δράσει. Δελτίο Τύπου.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Χθες με μια αιφνιδιαστική απόφαση του ο Δήμαρχος Αίγινας  απαγόρευσε στο τοπικό μέσο AEGINAPORTAL το οποίο καλύπτει τα τελευταία χρόνια τις συνεδριάσεις των επιτροπών και του δημοτικού συμβουλίου να βιντεοσκοπεί από εδώ και στο εξής τις συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής. Απόφαση η οποία έρχεται σε αντίθεση με τον κανονισμό λειτουργίας της οικονομικής επιτροπής που υφίσταται από το 2010  σύμφωνα με το υπουργείο εσωτερικών και δίνεται δυνατότητα παρακολούθησης  από τα ΜΜΕ σύμφωνα με το  άρθρο 8:
Ακροατήριο
1.Η παρουσία φορέων και πολιτών στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής αποτελεί λειτουργική συνέπεια του δημόσιου χαρακτήρα των συνεδριάσεών της. Οι ενδιαφερόμενοι για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ειδοποιούνται με φροντίδα του προέδρου.
2.Στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής οι παρευρισκόμενοι πολίτες πρέπει να είναι ευπρεπείς και ήσυχοι. Δεν επιτρέπεται να συνομιλούν, να σχολιάζουν, να επιδοκιμάζουν ή αποδοκιμάζουν τις απόψεις των συμβούλων και γενικά να παρακωλύουν την ομαλή διεξαγωγή της συνεδρίασης. Ο πρόεδρος μπορεί να αποβάλει από την αίθουσα καθένα που διαταράσσει την τάξη ή παρακωλύει τη συνεδρίαση ή και να διατάξει την εκκένωση της αίθουσας από το ακροατήριο.
3.Στους δημοσιογράφους και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, παρέχεται κάθε διευκόλυνση. Επιτρέπεται η ραδιοφωνική και τηλεοπτική κάλυψη των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής

Η διεξαγωγή της επιτροπής κεκλεισμένων των θυρών ή η απαγόρευση κάλυψης από ΜΜΕ είναι θέμα συναίνεσης των συμμετεχόντων και όχι προσωπική απόφαση του Πρόεδρου της ΟΕ.

Στα πλαίσια της κυβερνησιμότητας με τον νόμο που ψηφίστηκε από την σημερινή Κυβέρνηση, ουσιαστικά έχουν μεταφερθεί όλες οι ουσιαστικές αποφάσεις και αρμοδιότητες σε αυτήν την επιτροπή. Είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ο κόσμος  να μαθαίνει τι γίνεται, καθώς μέσα από αυτήν εγκρίνονται όλες οι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΟΣΟΛΗΨΙΕΣ του Δήμου.

Εύλογα δημιουργούνται ερωτήματα και περιμένουμε απαντήσεις για το που αποσκοπεί αυτή η φίμωση , καθώς και τι είναι αυτό που εντέχνως προσπαθεί να κρύψει η σημερινή διοίκηση του Δήμου μας.

Οι δικαιολογίες που ακουστήκαν στην σημερινή συνεδρίαση από τον Δήμαρχο και Πρόεδρο της οικονομικής επιτροπής περί κακών συμπεριφορών συναδέλφων δημοτικών συμβούλων – μελών της οικονομικής επιτροπής στις συνεδριάσεις  δεν πείθουν ενώ αντίθετα προκαλούν τόσο εμάς αλλά και το κοινό αίσθημα.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που  καταγγέλλουμε συμπεριφορές που σκοπό έχουν να απαξιώσουν την φωνή και τον ρόλο της αξιωματικής  αντιπολίτευσης , ο οποίος είναι συμβουλευτικός, κριτικός και ελεγκτικός.

Είναι πλέον πασιφανές κύριε Δήμαρχε και πρόεδρε της Ο.Ε.  ότι εσείς δεν δέχεστε συμβουλή καθώς έχετε απορρίψει κάθε πρόταση που σας έχουμε κάνει . Προσπαθείτε με κάθε τρόπο να αποδομήσετε την κριτική που σας κάνουμε και να μας παρουσιάσετε στους συμπολίτες μας  ως τους κακούς που στόχο έχουν να παρακωλύσουν το έργο της σημερινής δημοτικής αρχής , παρουσιάζοντας το αυτονόητο που στερήθηκε όλα αυτά τα χρόνια ο τόπος  μας λόγω της οικονομικής στενότητας, προϊόν της κρίσης και των απαγορευτικών διατάξεων των ελεγκτικών μηχανισμών, σαν το μάνα εξ ουρανού που οι κακοί προκάτοχοι σας στερούσαν από τους πολίτες και πλέον τους το παρέχετε εσείς λόγω της κυβερνησιμότητας.  Να είστε σίγουροι όμως πως τον ελεγκτικό χαρακτήρα θα τον τηρήσουμε στο έπακρο γιατί η συμπεριφορά σας αυτή προκαλεί τεραστία ερωτηματικά  σε εμάς και τους πολίτες, άλλωστε δεν είναι τυχαία η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης όλων των μεγάλων έργων που εμείς δρομολογήσαμε και δεν θα θέλαμε σε καμία περίπτωση να πιστέψουμε πως οι συμπεριφορά σας έχει σχέση με αυτά.  

Δεν ανεχόμαστε άλλο τον αυταρχικό χαρακτήρα που εκδηλώνετε με περίσσια έπαρση  ανά τακτά χρονικά διαστήματα και απαιτούμε να πάρετε πίσω αμέσως αυτήν την  προσωπική σας απόφαση και να ταυτιστείτε τόσο με την γνώμη των μελών της αντιπολίτευσης  αλλά και της πλειοψηφίας των  συναδέλφων σας .

Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.


Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αίγινα εν Δράσει»,
Δημήτρης Μούρτζης τέως Δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδιασμού.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png