Η απάντηση του κ. Φίλιππου Τζίτζη στο Δελτίο Τύπου του κ. Γιάννη Ζορμπά για την Οικονομική Επιτροπή.


Ο κ. Φίλιππος Τζίτζης απέστειλε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου, με το οποίο απαντά στην ανακοίνωση του κ. Γιάννη Ζορμπά, σχετικά με τη λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής και τα όσα του καταλόγισε.

Μετά την υποβολή της εναλλακτικής πρότασης του τεχνικού προγράμματος από το συνδυασμό μας, όπως και πέρσι, και την έλλειψη απαρτίας του Δ.Σ Αίγινας μέρες Χριστουγέννων, ο κ. Ζορμπάς εξαπέλυσε απουσία της αντιπολίτευσης μία μεγάλη επίθεση με χαρακτηρισμούς. Μετά τον ξαφνικό χαμό του πατέρα μας Γεωργίου Τζίτζη, εμφανίστηκα στην Ο.Ε του Δήμου Αίγινας χωρίς να είμαι και στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση. Από το πρώτο λεπτό της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής ένα δριμύ κατηγορώ του κ. Ζορμπά εναντίον άλλου συναδέλφου εν απουσία του, και εμένα προσωπικά, που δεν πίστευα τι άκουγα!
 
Με κατηγορούσε και με συκοφαντούσε για την εμφάνιση μου στο ΑΙΓΙΝΑ ΠΟΡΤΑΛ , δεν με κατηγορούσε και με ειρωνευόταν για κάποιο θέμα της Οικονομικής Επιτροπής. Μπορούσε βγει να μιλήσει στο ΑΙΓΙΝΑ ΠΟΡΤΑΛ, όπως είχε βγει ο κ Πτερουδης και μας έλεγε τα δικά του τα απίστευτα για 20 λεπτά. Για κάτι που είχε γίνει πριν 17 μέρες στο ΑΙΓΙΝΑ ΠΟΡΤΑΛ με κατηγορούσε, και εγώ τον άκουγα. Εύχομαι συνάδελφος στο Δ.Σ. Αίγινας να μην ξαναβρεθεί στη θέση μου. Μετά τις κατηγορίες και κάτι τοποθετήσεις ασυνάρτητες, μου ζήτησε να πω συγγνώμη εάν αυτά που ισχυρίζομαι ισχύουν ή δεν ισχύουν.
 
Δυστυχώς ισχύουν και συνεχίζουν να ισχύουν. Μέλος της διοίκησης όχι της στενής συμπολίτευσης, που είναι κατώτερος των περιστάσεων με πήρε να μου πει, από εδώ και πέρα θα τα πούμε αλλιώς. Όπως θέλεις και όπου θέλεις του απάντησα.
 
Άρα για να μην βγουν αυτά φανερά, στη φόρα και για να μην ζητήσει συγγνώμη ο κ Ζορμπάς, απαγόρευσε τη μετάδοση της Οικονομικής Επιτροπής από το ΑΙΓΙΝΑ ΠΟΡΤΑΛ.  Προτίμησε μια παράνομη απόφαση από την αλήθεια. Αυτή η αντιδημοκρατική πράξη δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν στο Δήμο Αίγινας.
 
Αυτή η προσωπική και παράνομη απόφαση, δεν πήρε έγκριση του Σώματος της Ο.Ε. δεν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης. Πέντε συνάδελφοι της  Ο.Ε. διαφώνησαν με την αυταρχική απόφαση του κ. Ζορμπά και δύο συνηγόρησαν. Στο σημερινό Δελτίο Τύπου του κ. Ζορμπά,  έχω να του υπενθυμίσω, αφού δεν σέβεται τις συλλογικές διαδικασίες και την αντιπολίτευση, ας σεβαστεί τουλάχιστον τη συμπολίτευση που διαφωνεί, ας σεβαστεί αυτούς που κάποτε τον ψήφισαν.
 
Πέντε χρόνια ο κ. Μούρτζης Δημήτρης, τέσσερα χρόνια ο κ. Σακκιώτης Σάκης, τέσσερα χρόνια ο κ. Κουκούλης Παναγιώτης, επικρίθηκαν πολύ χειρότερα, αλλά ποτέ δεν έβαλαν γκρίζο στην δημοκρατία. Δεν στέρησαν τη διαφάνεια ποτέ.
 
Πέντε χρόνια η Ο.Ε του Δήμου Αίγινας την προηγούμενη θητεία δεν λειτούργησε όπως έπρεπε. Τα έχω αναφέρει δημόσια στο Δ.Σ. Αίγινας, όχι με ευθύνη του προέδρου.
 
Τα τελευταία 1,5 χρονιά η Ο.Ε. του Δήμου Αίγινας λειτουργεί σωστά με συμπολίτευση και αντιπολίτευση που επιτελεί το ρόλο της. Αυτή η σωστή λειτουργιά, η νόμιμη λειτουργιά, χωρίς να υπάρχουν απουσίες όπως υπήρχαν παλιά από την αντιπολίτευση λόγω ανεξαρτητοποιήσεων δεν το αντέχει ο κ. Ζορμπάς. Τα χάνει, χάνει την υπομονή του και ειρωνεύεται κάποια μέλη, πολλές φορές, και όχι μόνο.
 
Ο κ. Ζορμπάς δεν απαντάει έγκαιρα στις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης , δεν απαντάει μερικές φορές και άλλες φόρες καθόλου δεν απαντάει. Στην ζωντανή ομιλία του ο κ  πρόεδρος της επιτροπής σε μια συνεδρίαση παρεμβάλλονταν γνωστοί αειθαλείς υποβολείς, που ειρωνεύονται άσχημα μέλη της αντιπολίτευσης.
 
Η αλήθεια είναι μία:  Ο κ. Ζορμπάς ζοριζεται πάρα πολύ στην Οικομική Επιτροπή με όλες τις ερωτήσεις των μελών της αντιπολίτευσης και ειδικά όταν ζητάμε ενημερώσεις για όλα τα οικονομικά θέματα του Δήμου Αίγινας. Τον έχω δει να ζεσταίνεται ενώ έχει κρύο. Πάνω από 100 φορές έχει διακόψει και τα 3 μελή της Ο.Ε. για να τους επιβάλει πως πρέπει να μιλάνε.
 
Αγαπητοί συμπολίτες μου είμαστε και θα είμαστε εναντίον της αδιαφάνεια, της αυθαιρεσίας, της ειρωνείας και του αυταρχισμού ακόμα με μεγαλύτερο πάθος από αύριο. Από αύριο θα υπερασπίζομαι με μεγαλύτερο πάθος ένα δήμο ανοικτό στους πολίτες. Ναι στη δημοκρατία, ναι στη διαφάνεια, ναι στις συλλογικές διαδικασίες. Κάποιοι αντί να μιλάνε με το έργο τους μας κάνουνε κακή αντιπολίτευση από τώρα, ίσως γιατί ξέρουν ότι και καταλαβαίνουν ότι πολλοί δικοί τους δεν είναι μαζί τους πια.
 
Φίλιππος Τζίτζης
Επικεφαλής Ώρα Συνεργασίας
Μέλος Ο.Ε. Δήμου Αίγινας


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png