Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νησιών Αργοσαρωνικού για την Πρωτομαγιά 2021.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νησιών Αργοσαρωνικού. Δελτίο Τύπου.
Η 1η του Μάη είναι μέρα-σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Η 1 η του Μάη είναι μέρα απεργιακού αγώνα!
Mετά από 135 χρόνια από την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο και 101 χρόνια, από την θεσμοθέτηση στη χώρα μας του αιματοβαμμένου 8ωρου, η κυβέρνηση νομοθετεί το 10ωρο απελευθερώνει τις απλήρωτες υπερωρίες, γενικεύει τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, καθιερώνει εξελιγμένες μορφές εκμετάλλευσης όπως η τηλεργασία, ξηλώνει παραπέρα την αργία της Κυριακής, κ.α.
Ουσιαστικά για πρώτη φορά μετά την κατάκτηση του 8ωρου, καταργείται η ιδιότητα του μισθού ως αντάλλαγμα για την παροχή εργασίας!
Ταυτόχρονα η κυβέρνηση, ολοκληρώνει τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και βάζει επιπλέον εμπόδια με νέο συνδικαλιστικό νόμο, που συμπληρώνει τους προηγούμενους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Προβλέπει ηλεκτρονικό φακέλωμα όσων συνδικαλίζονται, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες με δυνατότητα παρέμβασης της εργοδοσίας, ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης κ.α., για να επιβάλει σιγή νεκροταφείου.
Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν «εκσυγχρονισμό» όπως λέει η κυβέρνηση, αλλά εργασιακή ζούγκλα και σύγχρονη σκλαβιά που θα συμπαρασύρει το σύνολο των εργαζομένων στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Οι ισχυρισμοί ότι όλα θα γίνονται “μόνο αν το θέλει ο εργαζόμενος”, είναι γελοιότητες, αφού όλοι γνωρίζουν ότι στον χώρο δουλειάς μόνο η “ελεύθερη βούληση” του εργαζόμενου, δεν κυριαρχεί.
Την ίδια ώρα επίσης, που συνεχίζουν την υποχρηματοδότηση για Παιδεία και Υγεία, μέσω του λεγόμενου «Ταμείου Ανάκαμψης» δίνουν 72δις € ζεστό χρήμα στο μεγάλο κεφάλαιο και τις επιχειρήσεις.
Παίρνουμε θέση για να μη ζήσουμε εμείς και οι μαθητές μας χειρότερα από τις προηγούμενες γενιές.
Είναι ιστορική πρόκληση και ώρα ευθύνης και αγώνα για όλους τους εργαζομένους για την νέα γένια που θα βιώσει έναν εργασιακό μεσαίωνα!
Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, για ουσιαστικά μέτρα στήριξης των μαθητών μας, από τον πολύμηνο εγκλεισμό, που έχει τεράστιες συνέπειες στο γνωστικό, κοινωνικό και ψυχολογικό τομέα. Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά.
Η 1η ΜΑΪΟΥ είναι μέρα σύμβολο στον αγώνα εναντία στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Τιμάμε τους νεκρούς του Σικάγο, της Πρωτομαγιάς το 1924, τον Μάη του 36, τους 200 της Καισαριανής.
Αποδίδουμε φόρο τιμής στα χιλιάδες θύματα της εργατικής τάξης, στη χώρα μας αλλά και σε όλο τον κόσμο, που βρέθηκαν εκτεθειμένα στην πανδημία του κορονοιού για τα κέρδη των λίγων.
* Ο δικός μας αγώνας για την επόμενη ημέρα αφορά την υγεία, τη ζωή, την καθημερινή μας επιβίωση.
* Προετοιμαζόμαστε με ενίσχυση της οργάνωσής μας για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα. Σε αυτόν τον αγώνα βρίσκεται η ελπίδα. Δεν μπορούμε, ούτε πρέπει να πληρώσουμε ξανά!
* Καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και όλους τους εργαζόμενους, που βίωσαν και βιώνουν καθημερινά τον εργασιακό μεσαίωνα, τα ανυπεράσπιστα σχολεία, τον πολύμηνο εγκλεισμό, την βία και την καταστολή, να συμμετάσχουν μαζικά, με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας, στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 6ης Μάη , όπου κι αν βρίσκονται, και να τιμήσουν αγωνιστικά την Εργατική Πρωτομαγιά!

  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο πρόεδρος     Η γ. γραμματέας
Χρ. Ρέππας        Ε. Λυκούρη


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png