4ο Tsak Bam Festival. 23, 24, 25 Ιουλίου στο κτήμα Κολλάτου, σε δρόμους και σε δημόσιους χώρους του κέντρου.

Tsak Bam Festival. Δελτίο Τύπου.
Είμαστε μια παρέα καλλιτεχνών που το καλοκαίρι του 2017 τολμήσαμε να δημιουργήσουμε το Tsak Bam Festival από την επείγουσα ανάγκη μας να μοιραστούμε τη δουλειά μας με το κοινό της Αίγινας, να γνωριστούμε καλλιτεχνικά μεταξύ μας σε βάθος, να επαναπροσδιορίσουμε τη Σύγχρονη Τέχνη, και να δοκιμαστούμε στη διοργάνωση ενός no budget φεστιβάλ με τα ελάχιστα τεχνικά μέσα και με απεριόριστη εθελοντική εργασία.
Μετά από τρεις επιτυχείς συνεχείς χρονιές διοργάνωσης (2017, 2018, 2019) και, δυστυχώς, την απουσία μας το περσινό καλακαίρι λόγω κορωνοϊού, φέτος για τέταρτη χρονιά επιστρέφουμε δυναμικά και είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε το 4ο Tsak Bam φεστιβάλ πραγματικότητα!!
Το Tsak Bam είναι ένα αυθόρμητο φεστιβάλ τέχνης που στοχεύει να αποκαλύψει και να δώσει φωνή σε αυτό που συμβαίνει στο ΕΔΩ και ΤΩΡΑ. Να συγκεντρώσει καλλιτέχνες και κοινό και να "μιλήσει" μέσω της τέχνης για αυτό που είναι επείγον και θέλει να έρθει στην επιφάνεια. Σε διάλογο με το περιβάλλον. Με ό,τι έχουμε διαθέσιμο.
Καλλιτέχνες που ζουν στην Αίγινα ή είναι συχνοί επισκέπτες της, καθώς και καλεσμένοι καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό, μοιράζονται με το κοινό, για άλλη μία φορά, τις ιδέες τους, φρέσκα έργα, αυτοσχέδια, έργα σε εξέλιξη, έργα με πειραματικό χαρακτήρα, έργα που ψάχνουν τα όρια, τολμούν το ανοίκειο, αρέσκονται στο ρίσκο.
Φέτος ο χώρος διεξαγωγής του φεστιβάλ αλλάζει και μεταφέρεται στο κτήμα Κολλάτου: ένας φιλόξενος κήπος με πολλές δυνατότητες διαμόρφωσης χώρων δράσης, το οποίο βρίσκεται κοντά στην πόλη της Αίγινας.
Καλλιτεχνικές δράσεις in situ (περφόρμανς, μουσική, ταινίες, εγκαταστάσεις, ποίηση, ιστορίες), θα παρουσιαστούν στο κοινό στις 23, 24, 25 Ιουλίου 2021. Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες συμπληρώνουν το πρόγραμμα του φεστιβάλ. Φέτος θα υπάρχει και το Bam Project: ολιγόλεπτα happenings σε δρόμους και δημόσιους χώρους του κέντρου της Αίγινας (σύντομα σε διάρκεια έτσι ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός).
Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στο διαδίκτυο αρχές Ιουλίου.
Το Tsak Bam παραμένει ένα μη κερδοσκοπικό φεστιβάλ, ανοιχτό στο ευρύ κοινό (με ελεύθερη συνεισφορά). Yποστηρίζει την ιδέα «σύγχρονη τέχνη για όλους», ενθαρρύνει την καλλιτεχνική εκπαίδευση, αγκαλιάζει κάθε μορφή έκφρασης και δημιουργίας και σας προσκαλεί να γίνετε μέρος μιας αυθόρμητης δυναμικής καλλιτεχνικής σύμπραξης.
Ανυπομονούμε να σας συναντήσουμε στη γιορτή του Tsak Bam!


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png