Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. Αίγινας: "Η ακρίβεια απειλεί τα νησιά. Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για την ανάσχεση της ακρίβειας στα κόστη μεταφοράς."

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
 
Φίλες και φίλοι,
 
Οι ζοφερές εκτιμήσεις για ανατιμήσεις των ακτοπλοϊκών ναύλων το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα έχουν προκαλέσει αυτονόητη αγωνία σε κατοίκους και επισκέπτες της Αίγινας καθώς και σε όλους τους νησιώτες.
 
Η αναπτυξιακή ανάκαμψη των νησιών μας, μετά από δυο χρόνια πανδημίας και κρίσης, η βιωσιμότητα των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων και του τουρισμού βρίσκεται, για μια ακόμη φορά, στο χείλος του γκρεμού, εξαιτίας κυρίως των αυξήσεων της ενέργειας και των καυσίμων. Αυξήσεις, που η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν προέβλεψε και δεν μερίμνησε να συγκρατήσει, αλλά, εξαιτίας των ιδεοληπτικών πολιτικών της, ενίσχυσε, παρασύροντας τη χώρα σε μια νέα κρίση και φτωχοποίηση
 
Όπως εκτιμάται, από αυτό τον μήνα, στις ήδη αυξημένες τιμές, αναμένεται μεσοσταθμική αύξηση των ναύλων, που θα φτάσει το 15%.
 
Η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει δώσει καμία λύση, αλλά ταυτόχρονα χρωστά στις εταιρείες περίπου 60 εκ. ευρώ από επιδοτήσεις, ενώ καθυστερεί τις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδυνάμου σε επιβάτες και επιχειρήσεις. Η κατάσταση, έτσι όπως διαμορφώνεται, αποτελεί ένα εκρηκτικό μείγμα που απειλεί πια ευθέως τις οικονομίες των νησιών, τηδυνατότητα μεταφοράς προϊόντων και μετακίνησης των ίδιων των νησιωτών, ενώ, αν συνεχίσει η τακτική της μείωσης των δρομολογίων,θα δούμε ελλείψεις σε βασικά αγαθά στα ράφια των νησιών.
 
Τα αρμόδια Υπουργεία οφείλουν να αναλάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να μην αυξηθούν τα εισιτήρια και για να μην κινδυνεύσει η ομαλή διαδικασία συνδεσιμότητας και τροφοδοσίας των νησιών.
 
Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και ενόψει της έναρξης της νέας τουριστικής σεζόν οφείλει η Κυβέρνηση να επεκτείνει την πρόσβαση στο Μεταφορικό Ισοδύναμο σε όλους τους πολίτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ προτείνει την επέκταση ισχύος του σε όλα τα ΑΦΜ των κατοίκων της χώρας, τουλάχιστον με 2 aller-retour εισιτήρια (4 πλήρεις κινήσεις), προκειμένου να μην πληγεί ο εσωτερικός τουρισμός, που αποτελεί το 70% των ακτοπλοϊκών μετακινήσεων.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png