Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων και Συνταξιούχων Αίγινας για την 1η Μάη.

Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων και Συνταξιούχων Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Συγκέντρωση στις 1 Μαΐου στις 11.00, στην παλιά προβλήτα (απέναντι από την Εθνική Τράπεζα).

Τιμάμε την 1η ΜΑΗ με νέους αγώνες. Βαδίζουμε περήφανα και αισιόδοξα στο δρόμο της ανυποχώρητης πάλης που χάραξαν  με το αίμα τους οι χιλιάδες αγωνιστές εργαζόμενοι από το Μάη του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, της Καισαριανής το 1944.

Η φετινή Πρωτομαγιά γίνεται στο φόντο του άδικου πολέμου στην Ουκρανία για τα συμφέροντα και την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Η σωστή πλευρά της ιστορίας είναι με τους λαούς και όχι με τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις έχουν μπλέξει την Ελλάδα στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς και την μετατρέπουν σε στόχο. Η εργατική τάξη δεν διαλέγει ληστή. Ζητάμε τη άμεση απεμπλοκή από αυτόν.

Την ίδια στιγμή οι αντιλαϊκές αντεργατικές πολιτικές των προηγούμενων και της σημερινής κυβέρνησης έρχονται να χτυπήσουν ακόμα περισσότερο τα εργασιακά μας δικαιώματα, την ίδια μας τη ζωή.

Δεν πάει άλλο! Πληρώσαμε την ανάπτυξή τους, πληρώσαμε την κρίση τους, τώρα μας ζητάνε να πληρώσουμε και τον πόλεμο τους.

Ο μισθός μας δεν φτάνει να καλύψει ούτε τα βασικά έξοδα του μήνα. Εξανεμίζεται το πρώτο δεκαπενθήμερο. Η ακρίβεια στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο σούπερ μάρκετ, στα είδη λαϊκής κατανάλωσης έχουν φέρει σε απόγνωση χιλιάδες από εμάς. Δεν θα συμβιβαστούμε μ αυτή την κατάσταση.

Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργανωμένη πάλη μέσα από τα σωματεία μας. Όπλο μας είναι η αλληλεγγύη. Στόχος μας να ζήσουμε σήμερα με αξιοπρεπείς μισθούς εμείς και οι οικογένειες μας. Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα που χωρίς ντροπή τάζει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Η πείρα που έχουν αποκτήσει οι εργαζόμενοι, οι αγώνες που αναπτύσσονται σε πολλούς κλάδους για την υπογραφή ΣΣΕ, για αυξήσεις στους μισθούς, για συνθήκες υγείας και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, δείχνουν τον δρόμο. Οι αντεργατικοί νόμοι όπως αυτός του Χατζηδάκη που υπονομεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων αποτελούν επιλογή του κεφαλαίου για την εξασφάλιση της κερδοφορίας του.

Η δικαιολογημένη αγανάκτησή μας πρέπει να μετατραπεί σε οργάνωση της πάλης μας, μέσα από συλλογικούς μαζικούς αγώνες ενάντια στην πολιτική που μας εξαθλιώνει.

Να δυναμώσει τώρα ο αγώνας για:
 • Την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που υπονομεύουν τους μισθούς και το σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς.
 • Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 825 ευρώ μεικτά ως βάση
 • διαπραγμάτευσης για Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις.
 • Την επαναφορά κατακτήσεων όπως οι τριετίες, την αρχή της
 • ευνοϊκότερης σύμβασης, την Κυριακάτική αργία, την πληρωμή υπερωριών κ.α.
 • Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού, μείωση του εργάσιμου, χρόνου 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο, την ουσιαστική προστασία των εργαζομένων γυναικών και της μητρότητας.
 • Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
 • Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα.
 • Μείωση τώρα των πανάκριβων ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.
Απαιτούμε:
 • Απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και τρόπο κι αν γίνεται.
 • Να μην χρησιμοποιηθούν υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
 • Να κλείσουν όλες οι Αμερικανο – ΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα μας.
Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά με νέους και μεγαλύτερους αγώνες!

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση της εργατικής πρωτομαγιάς την Κυριακή 1 Μαΐου στις στις 11 πμ , στην Παλιά Προβλήτα. Θα προηγηθεί στις 10π.μ κατάθεση στεφάνου στην είσοδο των Φυλακών.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png