Το Γυμνάσιο Μεσαγρού στήριξε τη δράση "Φροντίζουμε το νησί καθαρίζουμε τις παραλίες".

Γυμνάσιο Μεσαγρού. Δελτίο Τύπου.
Το Γυμνάσιο Μεσαγρού Αίγινας στο πλαίσιο του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Συμβάλω Και Εγώ Στην Προστασία Του Περιβάλλοντος» και του θέματος των εργαστηριακών δεξιοτήτων «Οικολογική Συνείδηση Εθελοντισμός» συμμετείχε και στήριξε την δράση του δήμου Αίγινας και της ΚΕΔΑ «Φροντίζουμε Το Νησί Καθαρίζουμε Τις Παραλίες» . Την Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 καθάρισε την παραλία Αγίας Μαρίνας.

Επίσης θέλουμε να επισημάνουμε ότι το σχολείο μας εδώ και 4 χρόνια στηρίζει έμπρακτα τις ενέργειες του Δήμου Αίγινας και της Τουριστικής Επιτροπής στην προσπάθεια διατήρησης της γαλάζιας σημαίας στην παραλία της Αγίας Μαρίνας.

Η συμμετοχή μας οφείλεται στο ότι ένα από τα Κριτήρια του προγράμματος της Γαλάζιας Σημαίας είναι η Προστασία της φύσης και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση όπου οι ενότητες του κριτηρίου είναι οι κάτωθι

Έντυπες πληροφορίες και οδηγίες συμπεριφοράς για την ακτή, καθώς και για περιοχές με ευαίσθητο φυσικό περιβάλλον, χλωρίδας και πανίδας, στον παράκτιο χώρο.

Οργάνωση δραστηριοτήτων από τον διαχειριστή της ακτής, που να επιβεβαιώνουν και να υλοποιούν το ενδιαφέρον του για το φυσικό περιβάλλον της ακτής και την ανάγκη προστασίας του.
 Υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για τους επισκέπτες της ακτής.

Οι ενότητες είναι μέσα στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας , έτσι οι μαθητές μας για μία ακόμα φορά έδειξαν ότι στηρίζουν και νοιάζονται για την περιοχή τους . μέσω της εθελοντικής συμμετοχής προσφέροντας σημαντικό έργο συμβάλλοντας έτσι στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους.

Τέλος ευχαριστούμε θερμά την κυρία Λένα Μαρίνη , η οποία είναι η υπεύθυνη για την υλοποίηση της δράσης «Φροντίζουμε Το Νησί Καθαρίζουμε Τις Παραλίες» , για την άψογη συνεργασία που είχαμε για την υλοποίηση της δράσης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png