Σχολές Γονέων από την Περιφέρεια Αττικής για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ.

Περιφέρεια Αττικής . Δελτίο Τύπου.
Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών ξεκινάει την υλοποίηση 60 διαδικτυακών τμημάτων Σχολών Γονέων, μέσα από τα οποία οι γονείς θα διδαχθούν τους σωστούς τρόπους προσέγγισης των παιδιών τους, θα δοθούν συμβουλές που θα αφορούν στη βελτίωση των σχέσεων γονιών - παιδιών καθώς και στην επίλυση καθημερινών προβλημάτων που ανακύπτουν στην οικογένεια.

Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των συνοδευτικών μέτρων του ΤΕΒΑ και απευθύνεται στους 40.000 ωφελούμενους του Προγράμματος.

Ο σχεδιασμός των σχολών γονέων αντλεί τεχνογνωσία από την πρόσφατη και απόλυτα επιτυχημένη δράση της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με καθηγητές του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, “Μένουμε σπίτι… και μένουμε καλά”, ένα πρόγραμμα επτά εξ αποστάσεως διαλέξεων/συζητήσεων με γονείς που πραγματοποιήθηκε την άνοιξη του 2020 προκειμένου να ανταποκριθεί στις πρωτόγνωρες και πιεστικές ανάγκες που δημιούργησε η πανδημία του COVID-19.

Η δράση των «Σχολών Γονέων» έχει υιοθετήσει την εξής προσέγγιση:
1. Η Επιστημονική Ομάδα του Έργου, η οποία απαρτίζεται από 8 καθηγητές του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει διαμορφώσει το εκπαιδευτικό υλικό και έχει εκπαιδεύσει 38 επαγγελματίες ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, ψυχιάτρους και κοινωνικούς λειτουργούς) που θα αναλάβουν τον ρόλο του εκπαιδευτή-συντονιστή των τμημάτων που θα συγκροτηθούν. Οι εκπαιδευτές είναι όλοι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, έχουν πολύχρονη εκπαίδευση σε αντικείμενα σχετικά με τις ενότητες του Προγράμματος, και είναι συνεργάτες του Τμήματος Ψυχολογίας στις διάφορες δράσεις του.
2. Ο εκπαιδευτής-συντονιστής της ομάδας παρέχει τις επιστημονικές του γνώσεις και την επαγγελματική του εμπειρία γύρω από τα θέματα που αναλύονται σε κάθε συνάντηση, με τεκμηρίωση σε σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα που προέρχονται από τα διάφορα πεδία της  ψυχολογίας, ενώ ενθαρρύνει και συντονίζει τη συζήτηση που θα ακολουθεί την παρουσίασή του.
Έχει προγραμματιστεί η  λειτουργία 60 τμημάτων Σχολών Γονέων. Σε καθένα από αυτά, η εκπαίδευση θα πραγματοποιείται εβδομαδιαία, εξ αποστάσεως και θα έχει διάρκεια 2,5 μήνες (ή 10 τρίωρες συναντήσεις).

Οι ωφελούμενοι γονείς του ΤΕΒΑ μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο https://www.parent-schools.psych.uoa.gr/Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png