Η Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα την τιμή του νερού και άλλα ζητήματα, που προκύπτουν μετά τη σύνδεση του υποθαλάσσιου αγωγού.

Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας. Δελτίο Τύπου.

Στη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο, την Τετάρτη 22/6/2022, με θέμα την τιμή του νερού και άλλα ζητήματα που προκύπτουν μετά τη σύνδεση του υποθαλάσσιου αγωγού, αντιμετωπίσαμε την απαράδεκτη  στάση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Πτερούδη, κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του Δημοτικού Συμβούλου και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Παναγιώτη Ηλία.
Καταλαβαίνουμε την ενόχληση του κ. Πτερούδη, στις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης!!!Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που αντιδρά με αυτόν τον τρόπο!

Τι είπαμε λοιπόν στο Δημοτικό συμβούλιο με αποτέλεσμα να μη μας αφήσει να ολοκληρώσουμε την τοποθέτηση μας και να αποχωρήσουμε από αυτό;

Το νερό, είναι ένας φυσικός πόρος, ένα δημόσιο αγαθό που, αδιαπραγμάτευτα, πρέπει να εξασφαλίζεται σε επάρκεια, φθηνό και υγιεινό για όλους τους κατοίκους του νησιού μας. Το νερό δεν είναι εμπόρευμα αλλάκοινωνικό αγαθό.

Ζητήσαμε ο Δήμος να μεριμνήσει  ώστε:
* Να διασφαλιστεί ότι η τιμή του νερού θα παραμείνει προσιτή σε όλους τους Αιγινήτες προσφέροντας φθηνό αλλά και ποιοτικό νερό,
* Να αποτραπούν διακοπές υδροδοτήσεων σε νοικοκυριά ανέργων, συνταξιούχων και συμπατριωτών μας που χρήζουν ιδιαίτερης μέριμναςκαι θα βρίσκονται σε αδυναμία πληρωμής των λογαριασμών.

Από σήμερα κιόλας η Δημοτική Αρχή
* Να διεκδικήσει από την Κεντρική Διοίκηση την πρόσληψη όλου του απαραίτητου μονίμου προσωπικού, ώστε να στελεχώσει την υπηρεσία ύδρευσης και όχι να δίνονται αυτά στο μέλλον σε εταιρείες ή υπερεργολάβους.
* Να επισκευαστεί ή όπου πρέπει να αντικατασταθεί με ευθύνη του Δήμου, το δίκτυο υδροδότησης.
* Να συνδεθούν άμεσα με το δίκτυο και οι περιοχές Αγίας Μαρίνας και Αλώνων.
* Να δοθεί η σύμβαση του Δήμου με την Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. στη δημοσιότητα, έτσι ώστε να γίνει γνωστό στους Αιγινήτες τί έχει συμφωνηθεί.
* Να καταγράψει τα έργα αυτά που πρέπει να γίνουν προκειμένου να εμπλουτιστεί ο υδροφόρος ορίζοντας του νησιού μας.

Καλούμε το λαό της Αίγινας να βγάλει τα συμπεράσματα του για το ποιος ευθύνεται για την υψηλή τιμή του νερού, αλλά και τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, όπως η ακρίβεια, η ενεργειακή φτώχεια, οι ελλείψεις γιατρών, οι αυξήσεις των τιμών των εισιτηρίων, κλπ.

Να συμπορευτεί και να παλέψειμε το ΚΚΕ και την Λαϊκή Συσπείρωση, στον καθημερινό αγώνα για να ανατραπεί η πολιτική, που μετατρέπει σε πανάκριβο εμπόρευμα κοινωνικά αγαθά όπως το νερό, το ρεύμα κ.ά., για να εκτοξεύουν τα κέρδη τους οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png