Ανακοίνωση-Καταγγελία της "Λαϊκής Συσπείρωσης Αίγινας", για την διαρροή - πλημμύρα στο λιμάνι της Σουβάλας και τις ευθύνες της δημοτικής αρχής.

Λαϊκής Συσπείρωσης Αίγινας. Δελτίο Τύπου.

Μόνο αγανάκτηση και οργή στον τον λαό, στους μικροεπαγγελματίες και την τοπική κοινωνία της Σουβάλας μπορεί να προκαλεί η πλημμύρα που προκλήθηκε από σπάσιμο υπόγειου αγωγού στην περιοχή. Μέσα σε λίγα λεπτά, η παραλία της Σουβάλας πλημμύρισε με νερό, με αποτέλεσμα να είναι απροσπέλαστος ο παραλιακός δρόμος.

Για το κατεστραμμένο και απαρχαιωμένο δίκτυο υδροδότησης φέρουν ευθύνη τόσο η κεντρική, όσο και η τοπική διοίκηση.  Δεν είναι δυνατόν τον 21 ο αιώνα να αντιμετωπίζεται από την άρχουσα τάξη το νερό
σαν πανάκριβο εμπόρευμα με ένα παμπάλαιο δίκτυο σωληνώσεων παροχής και ταυτόχρονα η χώρα μας να είναι πρωταθλήτρια στις δαπάνες του ΝΑΤΟ, ξοδεύοντας 7,4 δις ευρώ το 2022 για την πολεμική μηχανή του. Από την άλλη οι προτεραιότητες που θέτει η Ε.Ε. αφορούν κονδύλια για τις «πράσινες μπίζνες», τον τουρισμό, την επιδότηση επιχειρηματικών ομίλων, ενώ την ίδια στιγμή έχουμε στην Αίγινα το υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας, και σχολικά κτίρια που χρήζουν άμεσης και σοβαρής συντήρησης.

Για τα όσα ακολούθησαν όμως μετά την διαρροή-πλημμύρα φέρει στο ακέραιο την ευθύνη η σημερινή δημοτική αρχή, καθώς:

 Ενώ έχει ψηφιστεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση του κ. Δημάρχου για την 24ωρη λειτουργία της ομάδας ασφαλείας στο σύστημα ύδρευσης και -με τη σύμφωνη γνώμη όλων- να αποζημιώνεται αυτή, με τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις (υπερωρίες, νυχτερινές βάρδιες κτλ.) δεν έχει την υλικοτεχνική υποδομή έτσι ώστε να μπορεί να δράσει όταν προκύπτουν προβλήματα τις νυχτερινές ώρες.
 Το μονό που έπραξε για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ήταν να διακόψει την παροχή, με αποτέλεσμα σπίτια, καταστήματα (προπάντων εστίασης) και ξενοδοχεία να παραμείνουν χωρίς νερό, μια μέρα μάλιστα που το νησί μας φιλοξενούσε πολλούς επισκέπτες. 

Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι η πολιτική που αντιμετωπίζει τις λαϊκές ανάγκες ως κόστος γεννάει μόνο προβλήματα τα οποία ολοένα θα διογκώνονται. 

Μέσα στο το αντιλαϊκό πλαίσιο, όπου τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου καταστρέφουν τις ζωές μας, η «Λαϊκή Συσπείρωση» εγγυάται ότι πάντα θα μπαίνει μπροστά στις διεκδικήσεις με γνώμονα τις ανάγκες του λαού. 

Απαιτούμε εδώ και τώρα να παρθούν μέτρα και να διεκδικηθούν κονδύλια ώστε να αντιμετωπιστούν τα οξυμένα προβλήματα ύδρευσης του νησιού, με σύγχρονο υλικοτεχνολογικό εξοπλισμό και να παρέχεται φθηνό-ποιοτικό νερό για το λαό.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png