Δελτίο Τύπου της ΚΟ Αίγινας του ΚΚΕ για τον τραυματισμό των τριών μαθητριών.

Κ.Ο. Αίγινας του ΚΚΕ. Δελτίο Τύπου.

Η Κ.Ο. Αίγινας του ΚΚΕ δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή  της στις τραυματίες μαθήτριες του ατυχήματος που έλαβε χώρα στις 4/5/2023 στο πάρκινγκ της μονής του Αγ. Νεκταρίου και εύχεται γρήγορα περαστικά.

Ζητάμε να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια του ατυχήματος και να αποδοθούν οι ευθύνες όπου προκύπτουν, ενώ αφουγκραζόμαστε την ανησυχία που διακατέχει εκπαιδευτικούς και γονείς στην περιοχή μας ύστερα από το συμβάν, σχετικά με την ασφάλεια των καθημερινών μετακινήσεων μαθητών στα σχολεία με μισθωμένα πούλμαν.

Το συγκεκριμένο ατύχημα ανέδειξε για πολλοστή φορά τη «γύμνια» που επικρατεί  στο καθεστώς των  μεταφορών  μαθητών και εργαζόμενων με ιδιωτικά λεωφορεία των ΚΤΕΛ, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις τα λεωφορεία είναι κακοσυντήρητα, ενώ η απουσία επαρκών ελέγχων από το κράτος ενισχύει την ασυδοσία των ιδιοκτητών λεωφορείων.

Το «περίφημο» επιτελικό κράτος της σημερινής κυβέρνησης καθώς και οι διαχρονικές ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων αναδεικνύουν ότι η πολιτική που εφαρμόζουν είναι μακριά από της ανάγκες του λαού για σύγχρονες, ασφαλείς και φθηνές μεταφορές.

Στο νησί μας αυτό αποτυπώνεται στα αραιά και πανάκριβα ακτοπλοϊκά δρομολόγια εκτός τουριστικής σεζόν, στο «κόψιμο» δρομολογίων λεωφορείων σε απομακρυσμένα χωριά, καθώς αποτελούν «κόστος» χωρίς όφελος για τους ιδιοκτήτες τους.

Αποτελεί επιτακτική ανάγκη να πολλαπλασιαστούν οι έλεγχοι στα λεωφορεία που χρησιμοποιούνται για τις σχολικές εκδρομές και τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία, ώστε να πληρούν τις βασικές προδιαγραφές ασφάλειας, με ευθύνη του κράτους και γενναία στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών. Παράλληλα, απαιτούμε την άμεση αναβάθμιση του οδικού δικτύου της Αίγινας με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση.

ΚΟΒ ΑΙΓΙΝΑΣ του ΚΚΕΑκολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png