Ολοκληρώθηκε αυτήν την εβδομάδα ο δεύτερος και ο τρίτος κύκλος, του εκπαιδευτικού προγράμματος "Ο Κήπος των Βιβλίων".

kap-dm-01.jpg

Καποδιστριακή Δημόσια Βιβλιοθήκη Αίγινας. Δελτίο Τύπου.

Ολοκληρώθηκε αυτήν την εβδομάδα ο δεύτερος και ο τρίτος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ο Κήπος των Βιβλίων» που διοργανώνει η Καποδιστριακή Δημόσια Βιβλιοθήκη της Αίγινας, σε συνεργασία με τα τρία γυμνάσια του νησιού. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Αυτήν την φορά η φιλοξενούμενη εικαστικός Λυδία Μαργαρώνη εργάστηκε την Δευτέρα 8 και την Τρίτη 9 Μαΐου με τους μαθητές της Α ́ τάξης του 1ου Γυμνασίου της Αίγινας. Είχε προηγηθεί, την Τρίτη 2 Μαΐου, το 2ο Γυμνάσιο του νησιού μας με την φιλοξενούμενη εικαστικό Βασιλική Πανταζή. Στην υλοποίηση του δεύτερου και τρίτου κύκλου βοήθησαν από την πλευρά της Βιβλιοθήκης οι εκπαιδευτικοί Έφη Καρρά και Μαρία Κουντράρου.

Βασισμένο σε μια ιδέα της ιστορικού της τέχνης Ίριδας Κρητικού, μέλους του εφορευτικού συμβουλίου της Βιβλιοθήκης ,και διοργανωμένο με την βοήθεια του έμπειρου εκπαιδευτικού Νεκτάριου Κουκούλη, επίσης μέλους του συμβουλίου, το πρόγραμμα φιλοδοξεί να εξοικειώσει τα παιδιά μιας μεγαλύτερης ηλικίας με την αξία του βιβλίου, όχι μόνο ως περιεχομένου, αλλά και ως αυτούσιου, καλλιτεχνικού αντικειμένου. Σε μια εποχή που το περιεχόμενο μεταδίδεται κυρίως ψηφιακά, είναι σημαντικό τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με την δημιουργία ενός βιβλίου, παράγοντάς το με την προσωπική τους εργασία. Τα μοναδικά χειροποίητα βιβλία που
δημιουργούν στο πλαίσιο του προγράμματος θα παρουσιαστούν στο κοινό το καλοκαίρι. 

Θερμές ευχαριστίες στην διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Χρυσούλα Μονοκρούσου και την υποδιευθύντρια Αννίτα Λεούση, καθώς και στο διδακτικό προσωπικό του σχολείου για την φιλοξενία και την συνεργασία του.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται...


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png