Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Σταύρος Βοϊδονικόλας για τις ενέργειες της Π.Ε. Νήσων στην κακοκαιρία "Daniel".

Περιφερειακή Ενότητα Νήσων. Δελτίο Τύπου.

Οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής και στη ΠΕ Νήσων αντέδρασαν άμεσα! Παρέχουμε υπηρεσίες στους πολίτες και όχι δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

  • Εκδώσαμε την παραμονή της έναρξης της κακοκαιρίας δελτίο τύπου με το οποίο ενημερώναμε τους πολίτες για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που θα ακολουθούσαν.
  • Οι Υπηρεσίες μας είχαν θέσει σε επιφυλακή από την προηγούμενη ημέρα συνεργεία του αναδόχου συντήρησης.
  • Κατά τη διάρκεια της νύχτας με τη σφοδρή κακοκαιρία να πλήττει με πρωτοφανή ένταση βροχόπτωσης την περιοχή του Δήμου Τροιζηνίας- Μεθάνων, κατόπιν ενημέρωσης από το Αστυνομικό Τμήμα, τα συνεργεία άρχισαν να επιχειρούν (περίπου από τις 3:30πμ της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου) στη Λεωφόρο Επιδαύρου-Δρυόπης-Γαλατά όπου είχαν σημειωθεί κατολισθήσεις και βραχοκαταπτώσεις.
  • Κατόπιν ενεργειών μας, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Τροχαίας Αττικής και Αργολίδας διακόψαμε την κυκλοφορία στην ανωτέρω Λεωφόρο για λόγους ασφάλειας.
  • Με πρωτοβουλία μας ενεργοποιήθηκε το 112 προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες.
  • Μετά από παρέμβαση και συνεχείς οχλήσεις του Αντιπεριφερειάρχη, στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος Τροιζηνίας-Μεθάνων, μαζί με το Δήμο Αίγινας αποφασίστηκε ότι τελούν υπό κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
  • Πραγματοποιήθηκε αυτοψία τεχνικού κλιμακίου της Υπηρεσίας μας σε τμήμα της επαρχιακής οδού Π. Επιδαύρου– Κόμβου Καλλονής-Γαλατά, προκειμένου να διαπιστωθούν επί τόπου τα ζητήματα που έχουν προκύψει μετά από την κακοκαιρία. Διαπιστώθηκε ότι σε αρκετά σημεία των πρανών καθώς και σε τεχνικά έργα (γέφυρα) της επαρχιακής οδού, υπάρχουν:(α) καταπτώσεις βράχων, κορημάτων και ροές γαιών από τα ανάντη των πρανών στο οδόστρωμα της επαρχιακής οδού καθώς και διάβρωση της πλευρικής υποστήριξης γέφυρας, (β) μερική καταστροφή, κατά θέσεις, σε έργα προστασίας των πρανών (για παράδειγμα: πλέγματα, φράκτες ανάσχεσης, βραχοπαγίδες). Λόγω των ανωτέρω, ζητήθηκε παράταση των ανωτέρω αποφάσεων των Δ/νσεων Τροχαίας Αττικής και Αργολίδας περί απαγόρευσης διέλευσης οχημάτων. Στην αυτοψία παραβρέθηκαν και γεωλόγοι εξειδικευμένου μελετητικού γραφείου σε θέματα κατολισθήσεων, οι οποίοι ήδη έχουν ξεκινήσει την αποτύπωση στα ανάντη πρανή με χρήση drone για καταγραφή επικίνδυνων – επικρεμάμενων βραχοτεμαχίων, τα οποία θα πρέπει, αφού αποτυπωθούν, να ξεσκαρωθούν. Ως εκ τούτου, κρίνεται ότι ο δρόμος πρέπει να παραμείνει κλειστός για λόγους ασφαλείας έως την άρση της επικινδυνότητας.
  • Βρισκόμαστε σε διαδικασία έκδοσης απόφασης συγκρότησης επιτροπών αποτίμησης ζημιών σε όλους του Δήμους που επλήγησαν από την κακοκαιρία.
Δεν κάνουμε πολιτική του καναπέ και του πληκτρολογίου! Δουλεύουμε και παράγουμε έργο. Βρισκόμαστε δίπλα στους πολίτες μας!


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png