Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Αίγινας για τις περικοπές των δρομολογίων των πλοίων από Πειραιά για Αίγινα.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Αίγινας. Δελτίο Τύπου.

Φαίνεται  ότι φέτος  τελείωσε πολύ νωρίς η καλοκαιρινή περίοδος για τις ναυτιλιακές εταιρείες, αφού από τα μέσα του Σεπτεμβρίου άρχισαν οι περικοπές των δρομολογίων των πλοίων από Πειραιά για Αίγινα. Μάλιστα για πρώτη φορά- μετά από πολλά χρόνια – έχουμε τελευταία δρομολόγια από Πειραιά στις 17.10 και 17.15. 

Μεγάλη απορία προξενεί και το γεγονός ότι  τα δύο τελευταία πλοία -έστω και διαφορετικών εταιρειών-φεύγουν με διαφορά 5 λεπτών. Δεν ξέρουμε τι σκέφτεται για το θέμα αυτό το Υπουργείο  Εμπορικής Ναυτιλίας και γιατί παρακολουθεί άβουλο μια  τέτοια  αρνητική εξέλιξη, για τους δημότες του νησιού μας  και για τους επισκέπτες  του; Και αν αυτό συμβαίνει στο νησί μας, που η πληρότητα των πλοίων είναι μεγάλη καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, σκεφτείτε πως αντιμετωπίζονται οι κάτοικοι των άγονων γραμμών τους χειμερινούς μήνες.

 Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά  η διοίκησή του Δήμου και ο Δήμαρχος το νησιού, μάλλον ασχολείται  με την  προεκλογική του εκστρατεία  ή την καθημερινότητα, και ένα τέτοιο μείζον θέμα δεν τον απασχολεί. Εκτός κι αν δεν θέλει να γίνει ενοχλητικός προς το Υπουργείο, το οποίο Υπουργείο με τη σειρά του προφανώς δεν θέλει να ενοχλήσει και να δυσαρεστήσει τους εφοπλιστές των ναυτιλιακών εταιρειών και να τους επιβάλλει αυτό που πρέπει  να υπάρχει σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία: Ότι τα δρομολόγια των πλοίων δεν εξαρτώνται μόνο από το κέρδος και την πληρότητα των επιβατών, αλλά πρέπει να ικανοποιούν την εξυπηρέτηση και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

 Πέραν των περικοπών των δρομολογίων, ένα μεγάλο πρόβλημα σε μια εποχή γενικευμένης ακρίβειας, αφορά  το θετικό μέτρο που καθιέρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, το Μεταφορικό Ισοδύναμο. Ένα μέτρο που έδωσε βαθιές οικονομικές ανάσες στους κατοίκους των νησιών. Μόνο που η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το απαξιώνει, με την  καθυστέρηση στη πληρωμή των εισιτηρίων που φτάνει σχεδόν στον  ένα χρόνο.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png