Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε ν. Αργοσαρωνικού. Επιστολή διαμαρτυρίας.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε ν. Αργοσαρωνικού. Δελτίο Τύπου.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε ν. Αργοσαρωνικού διαμαρτύρεται έντονα για την οριακή κατάσταση με τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία και στα νηπιαγωγεία στην περιοχή μας!
Καταγγέλλουμε την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας που προσπαθεί να “κόψει” προσλήψεις αναπληρωτών “κόβοντας” τη μόρφωση των παιδιών.
Τμήματα ένταξης δεν έχουν τον εκπαιδευτικό τους και δε λειτουργούν, ειδικότητες λείπουν .
Μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και εγκεκριμένες αιτήσεις από το ΚΕΔΑΣΥ στερούνται την επιστημονική στήριξη από τον εκπαιδευτικό ο οποίος γίνεται μπαλάκι μεταξύ 2, 3 και 4 παιδιών.
Αλήθεια, ούτε το θέμα της ασφάλειας δε συγκινεί το Υπουργείο Παιδείας;
Μεταφέρουμε παράλληλα και την αγανάκτηση και αγωνία των ελάχιστων ήδη συναδέλφων της παράλληλης στήριξης, των γονέων που ακούμε τις αγωνίες τους.
Μήπως για όλα αυτά η Υφυπουργός Παιδείας κ. Μιχαηλίδου αποφάσισε μετά από δύο αναβολές προγραμματισμένης επίσκεψης σε σχολεία της Αίγινας, να επισκεφτεί χτες σχολεία της πρωτοβάθμιας χωρίς πριν να το γνωρίζει κανείς;
Γνωρίζει μάλλον την εκρηκτική κατάσταση με τις ελλείψεις, ιδιαίτερα στα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, καθώς επίσης και ότι το σωματείο μας βάζει και αυτά τα ζητήματα στην πρώτη γραμμή του αγώνα μαζί με άλλους ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ πανελλαδικά.
Στην περιοχή του Αργοσαρωνικού οι πραγματικές ανάγκες των παιδιών με εγκεκριμένες παράλληλες στηρίξεις που μένουν ακάλυπτες είναι 51! Ακόμη, ακάλυπτες θέσεις: σχολικών νοσηλευτών, Ειδ. Βοηθητικού Προσωπικού, ψυχολόγου στο Ειδικό Σχολείο Αίγινας, ολοήμερα νηπιαγωγεία-δημοτικά, ειδικότητες τόσο στην Αίγινα όσο και Πόρο-Τροιζηνία και στα άλλα νησιά.

Απαιτούμε:
* Να γίνει άμεσα η Β΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών με ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ!
* Στελέχωση όλων των τμημάτων ένταξης και κάθε μαθητής που χρήζει παράλληλης στήριξης να την έχει με βάση τις γνωματεύσεις.
* Άμεση στελέχωση με σχολικούς ψυχολόγους.
* Μέτρα στήριξης-διαβίωσης των εκπαιδευτικών, επίδομα ενοικίου για αναπληρωτές και νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png