Δελτίο Τύπου από την Ένωση Ξενοδόχων Αίγινας σχετικά με το χρονικό κατασκευής της επέκτασης του λιμανιού της Αγίας Μαρίνας.

Ένωση Ξενοδόχων Αίγινας. Δελτίο Τύπου.

Το χρονικό της επέκτασης του λιμανιού της Αγίας Μαρίνας

Διαβάζοντας και ακούγοντας προεκλογικές εξαγγελίες από υποψήφιους κοινοτικούς συμβούλους θεωρούμε ότι πρέπει να παραθέσουμε μερικές αλήθειες για να τις γνωρίζουν οι κάτοικοι της Κοινότητας Μεσαγρού και της Αίγινας, σχετικά με το νέο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας.

O σχεδιασμός του έργου ξεκίνησε το 2009 

Συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο του 2009 η Ένωση Ξενοδόχων Αίγινας έθεσε το θέμα με εισήγησή της προς τον κ. Νίκο Τζίτζη, τότε Πρόεδρο του Τοπικού Διαμερίσματος Μεσαγρού. Η πρόταση πέρασε από το Συμβούλιο με ομόφωνη απόφαση.

Στη συνέχεια, με νεότερη απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αίγινας, όπου Πρόεδρος ήταν ο κ. Νεκτάριος Λεούσης, ανατέθηκε η μελέτη στους κύριους Ανδριάνη και Παναγόπουλο, ειδικοί Λιμενολόγοι. Δυστυχώς, με εξωθεσμική παρέμβαση στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η συγκεκριμένη μελέτη «πάγωσε» για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα έργα υποδομής γίνονται με επιμονή και μεγάλη προσπάθεια

Τον Ιούλιο του 2014, με νεότερη παρέμβασή της, η Ένωση Ξενοδόχων Αίγινας ζήτησε τη συνδρομή του τότε Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου για να προχωρήσει η διαδικασία έγκρισης της μελέτης από την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ). Η παρέμβαση είχε θετικό αποτέλεσμα. Η μελέτη εντάχθηκε στην ημερήσια διάταξη της ΕΣΑΛ, στο συμβούλιο της 23.10.2014 όπου με εισηγητή τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας Σταύρο Καλαμάκη αποφασίστηκε ομόφωνα η αρχική έγκριση του έργου.  

Στην προσπάθεια αυτή, η Ένωση Ξενοδόχων Αίγινας είχε αρωγούς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, τον τότε Πρόεδρο του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέα Ανδρεάδη, τον τότε Πρόεδρο του ΞΕΕ κ. Γιώργο Τσακίρη καθώς και τον Αντιπρόεδρο της Hellenic Seaways κ. Αντώνη Αγαπητό, οι οποίοι παρενέβησαν αποφασιστικά προς τον τότε Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Το 2017 εγκρίθηκε η υλοποίηση του έργου από την Περιφέρεια Αττικής

Στις 15.05.2016, με νέα πρωτοβουλία και επιμονή της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας, παρουσία του νυν Προέδρου του ΞΕΕ κ. Αλέξανδρου Βασιλικού, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με την τότε Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου, στα Γραφεία της Περιφέρειας Αττικής. Το αποτέλεσμα ήταν το έργο να ενταχθεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας,  δηλαδή να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του και να λάβει έγκριση υλοποίησης στις 01.06.2017 από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Στην προσπάθεια αυτή υπήρχε ξανά η έμπρακτη στήριξη από τον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ, τον Πρόεδρο του ΞΕΕ, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ και τον τότε Δήμαρχο κ. Δημήτρη Μούρτζη.

Και φτάσαμε στα εγκαίνια του 2023.

Σημείωση: Όλα τα σχετικά επίσημα έγγραφα βρίσκονται στην διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png