Υποθαλάσσιοι καθαρισμοί στην Αίγινα την Τετάρτη 11 και Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023, στο πλαίσιο του προγράμματος "Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μιας Χρήσης".

Λιμεναρχείο Αίγινας. Δελτίο Τύπου.

Η περιβαλλοντική οργάνωση Dive In Action με έδρα την Σαντορίνη, ως πρεσβευτής του προγράμματος και στο πλαίσιο του "Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μιας Χρήσης", υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, σε συνεργασία του Κοινωφελούς Ιδρύματος A.K. Λασκαρίδη και της Lidl Hellas, θα πραγματοποιήσει δυο υποθαλάσσιους καθαρισμούς στην νήσο Αίγινα την Τετάρτη 11 και Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023. Ο καθαρισμός θα αφορά στη θαλάσσια περιβαλλοντική συντήρηση και παρατήρηση, των βυθών των θαλασσών μας, στην επίτευξη του στόχου επέκτασης των δράσεων στην Κοινωνία των Πολιτών.

Διαδικασία: - Η ομάδα της περιβαλλοντικής οργάνωσης διενεργεί επιτόπια επιθεώρηση την προηγούμενη ημέρα, στα σημεία που προτείνονται και θα υλοποιηθούν οι καθαρισμοί, για την διευθέτηση των λεπτομερειών των δράσεων, την
οργάνωση του χώρου, ενημέρωση και γνωριμία με άτομα που δρουν ή είναι υπεύθυνοι της περιοχής.

- Μετα τις δράσεις πραγματοποιείται αναλυτική καταγραφή των ευρημάτων με παράθεση τους σε υπόστρωμα για το μηδενικό αποτύπωμα στην περιοχή και στη συνεχεία τα απορρίμματα οδηγούνται για την τελική διαχείριση με την συνδρομή της υπηρεσίας καθαριότητας του εκάστοτε Δήμου.

screenshot.900.png

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου: Υποβρύχιος καθαρισμός στο Λιμένα Πέρδικα, 13 χλμ
Νοτιοδυτικά της πόλης της Αίγινας.
Έκταση επιθεώρησης και καθαρισμού 19.400 τμ
Ώρα συγκέντρωσης προετοιμασίας 10.00,
Έναρξη δράσης υποβρύχιου καθαρισμού 11.15
Λήξη κατάδυσης 12.15
Έναρξη καταγραφής ευρημάτων 12.30
Λήξη καταγραφής ευρημάτων 14.00
Μεταφορά απορριμμάτων σε συνεννόηση με την υπηρεσία καθαριότητας του
Δήμου Αίγινας.

screenshot.901.png

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου: Υποβρύχιος καθαρισμός στο εσωτερικό λιμάνι
Αίγινας, αλιευτικό καταφύγιο και μαρίνα τουριστικών.
Έκταση επιθεώρησης 21.600 τμ. εντοπισμός εστιών ρύπανσης και
περισυλλογής τους.
Ώρα συγκέντρωσης και προετοιμασίας 10.00
Έναρξη δράσης υποβρύχιου καθαρισμού 11.00
Λήξη κατάδυσης 12.00
Έναρξη καταγραφής ευρημάτων 12.15
Λήξη καταγραφής ευρημάτων 14.00
Μεταφορά απορριμμάτων σε συνεννόηση με την υπηρεσία καθαριότητας του
Δήμου Αίγινας.

Η ομάδα δυτών

Ο υποβρύχιος καθαρισμός θα γίνει από 4 εκπαιδευμένους - πιστοποιημένους δύτες, 1 εκπαιδευτή (IDC Staff Instructor) και 3 δύτες ανώτερου επιπέδου AOWD, ειδικευμένους στα πρωτόκολλα δράσεων υποθαλάσσιας περισυλλογής και καταγραφής θαλάσσιων απορριμμάτων, με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό αυτόνομης κατάδυσης (πλωτήρες σήμανσης επιφανείας, μπαλόνια ανέλκυσης, κλειδιά ασφάλισης, σχοινιά κλπ).

Οι δράσεις κατάδυσης θα υλοποιηθούν ακολουθώντας τα διεθνή στάνταρ, συντηρητικού προφίλ κατάδυσης χωρίς αποσυμπίεση σε διάρκεια 40 έως 60 λεπτά. Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται φαρμακείο Πρώτων Βοηθειών και φιάλη οξυγόνου ανάνηψης. Στις δράσεις χρησιμοποιούνται επαναχρησιμοποιούμενα υλικά, σάκοι και γάντια και η συντήρηση γίνεται βάση των ενημερωμένων και επικαιροποιημένων προτύπων συντήρησης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png