Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Αίγινας για τα Οχυρά της Πέρδικας και τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
 Στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου και μπροστά στον κίνδυνο τα οχυρά της Πέρδικας να περάσουν σε επενδυτές για ανεξέλεγκτη  εκμετάλλευση του χώρου (στις 10-11-2023 πραγματοποιείται ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός εκμίσθωσης των οχυρών),υπήρξε ομόφωνη απόφαση για ψήφισμα διαμαρτυρίας προς τους αρμόδιους φορείς, αλλά και αποφάσεις για άμεσες ενέργειες προστασίας του χώρου όπως:

  1. Συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Δένδια  για διακοπή των  διαδικασιών της  εκμίσθωσης του χώρου.
  1. Άμεση εκπόνηση Ειδικού πολεοδομικού σχεδίου, που θα καθορίζει τις χρήσεις  γης,  για την προστασία του χώρου από ανεξέλεγκτη δόμηση.
  2. Νομικές ενέργειες για την προσβολή και ακύρωση  του διαγωνισμού της 10ης Νοεμβρίου.
  3. Ενέργειες για χαρακτηρισμό του χώρου  των οχυρών της Πέρδικας, ως  μνημείο νεότερης αρχιτεκτονικής και ιστορικής κληρονομιάς, από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Επειδή οι αποφάσεις αυτές είχαν παρθεί και σε προηγούμενο Δημοτικό συμβούλιο, αλλά η υλοποίησή τους δεν προχώρησε με ευθύνη της διοίκησης του Δήμου, με αποτέλεσμα να φτάσουμε λίγες μέρες πριν τον διαγωνισμό,  χωρίς να έχουμε ουσιαστική αντιμετώπιση  του προβλήματος:

 Ζητάμε αυτή τη φορά να κινηθούν άμεσα  οι διαδικασίες για την υλοποίηση των παραπάνω αποφάσεων του Δημοτικού συμβουλίου. 

  Θυμίζουμε ότι οι κινητοποιήσεις του 2014-2015, από  το Κοινοτικό Συμβούλιο της Πέρδικας, το Δημοτικό Συμβούλιο της  Αίγινας τους  κοινωνικούς , παραγωγικούς  και πολιτιστικούς  φορείς της Αίγινας, τις  πολιτικές οργανώσεις και τους  βουλευτές της περιόδου εκείνης, απέτρεψαν  και ακύρωσαν  την  προκήρυξη του 2014  για παρόμοια εκμετάλλευση του χώρου.  

Η  Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αίγινας, μαζί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους φορείς και τους Συλλόγους του νησιού, θα δώσουμε για μια  ακόμη φορά τον αγώνα μας για τη διάσωση    της  περιοχής των οχυρών της Πέρδικας, χώρο υψηλού φυσικού κάλλους, ιστορικής μνήμης και  αρχαιολογικής αξίας, ώστε να συντελέσει  στη διατήρηση της  ιστορικής κληρονομιάς και  να συμβάλλει ουσιαστικά στην  οικονομική δραστηριότητα της περιοχής. 



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png