Η ψηφιακή εφαρμογή "Το 1821 στα νησιά του Αργοσαρωνικού", είναι πλέον διαθέσιμη και μέσα από την ιστοσελίδα της "Αιγιναίας".

"Αιγιναία". Δελτίο Τύπου.
Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε πως η Ψηφιακή Εφαρμογή που υλοποιήσαμε με τίτλο "Το 1821 στα νησιά του Αργοσαρωνικού" είναι πλέον διαθέσιμη και μέσα από την ιστοσελίδα μας, στην ενότητα ΔΡΑΣΕΙΣ. Ευχόμαστε, εκπαιδευτικοί από όλη τη
χώρα, και ειδικά από τα νησιά του Αργοσαρωνικού, να αξιοποιήσουν το πλούσιο υλικό που προσφέρεται με διαδραστικό τρόπο. Η Αιγιναία ευχαριστεί και πάλι τους συνεργάτες της Αφροδίτη Καμάρα, Νίκο Πάχτα και Ευσταθία Χατζή καθώς και το
Δίκτυο Νήσων Αττικής για την ένταξη του έργου στις χρηματοδοτούμενες δράσεις του CLLD/LEADER.

Μέσα από τις απαντήσεις των δύο πρωταγωνιστών που ανταλλάσουν αναμνήσεις τους από τα παλιά, αναδύεται η τοπική ιστορία του Αργοσαρωνικού, προβάλλοντας τον ρόλο των νησιών στον Αγώνα, την καθημερινή ζωή των νησιωτών στα χρόνια της Επανάστασης, το πώς αυτή άλλαξε όταν έφτασαν οι πρόσφυγες από τα Ψαρά. 

Το κείμενο μαζί με το συνοδευτικό εποπτικό υλικό μιλά για τους καραβοκυραίους που ρίχτηκαν στον αγώνα, τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Πελοπόννησο και την Αττική, τον ρόλο των Μεγάλων Δυνάμεων. Θυμίζουμε πως η εφαρμογή  παρουσιάστηκε την προηγούμενη χρονιά σε όλα τα νησιά του Αργοσαρωνικού με μεγάλη προσέλευση κοινού και απέσπασε εξαιρετικά σχόλια. 

Στη σελίδα που δημιουργήθηκε για να φιλοξενήσει το υλικό της δράσης, έχει προστεθεί μία ενότητα για εκπαιδευτικούς. Εδώ οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν ιδέες για αξιοποίηση του υλικού στην τάξη, τρόπους να εντάξουν το υλικό στη
διδασκαλία τους για την Επανάσταση, και κάποιες επιπλέον πληροφορίες για τους πρωταγωνιστές και το “σκηνικό” που χρησιμοποιήθηκε στα βίντεο.

Πρόσβαση στη σελίδα https://1821saronicislands.gr


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png