Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Αίγινας. Δήλωση αποχώρησης Θοδωρή Δρίτσα από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ.. Αίγινας. Δελτίο Τύπου.

Δήλωση αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Με βαθιά λύπη, σήμερα αποχωρώ από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Ήδη πριν λίγες ώρες σαράντα έξι μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, καταθέσαμε κείμενο αποχώρησης (επισυνάπτεται), με το οποίο εξηγούμε τους λόγους αυτής της τόσο σημαντικής και δύσκολης επιλογής μας.

Ήμουν ως ανένταχτος ενεργό μέλος του Χώρου Διαλόγου και Κοινής Δράσης της Αριστεράς, με πρωτοπόρο αυτής της οραματικής προσπάθειας τον αξέχαστο Γιάννη Μπανιά και με Πρόεδρο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ τότε, το Νίκο Κωνσταντόπουλο. Ως ευόδωση και δικαίωση εκείνης της προσπάθειας, είχα την ιστορική τιμή να είμαι ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο Πρόεδρό του τον Αλέκο Αλαβάνο και στη συνέχεια τον Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο πορευτήκαμε μαζί σε νικηφόρα πορεία, για τη σύγχρονη Ανανεωτική και Ριζοσπαστική Αριστερά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Κορυφαία στιγμή το 2015 η εντολή του Ελληνικού λαού, για την πρώτη φορά Κυβέρνηση της Αριστεράς.

Σήμερα, κατά τη γνώμη μου, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει πια! Όχι ο ΣΥΡΙΖΑ που επιθυμώ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. Από δω και πέρα αυτό που υπάρχει είναι το «κόμμα Κασσελάκη». Ευθύνες έχουμε αναμφίβολα όλες και όλοι γι’ αυτό. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει. Ούτε τα ιδρυτικά μέλη του παραμένουν σε αυτόν, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις.

Όμως η ανάγκη και η δυνατότητα αποτελεσματικής παρουσίας και προσφοράς της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην ελληνική κοινωνία, υπάρχει!

Χιλιάδες πολίτες του Πειραιά από το 2004 (χρονιά που δεν εκλέξαμε βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά) μέχρι το 2023, μας εμπιστεύτηκαν, μας στήριξαν και μας τίμησαν. Τους ανταποδίδω τιμή και ευγνωμοσύνη. Εκείνοι γνώριζαν και γνωρίζουν καλά ότι, δεν ήταν μία προσωπική υπόθεση αλλά μία εμπνευσμένη συμφωνία με αμοιβαιότητα και στόχο την αναγέννηση και την κοινωνική δικαιοσύνη για τη χώρα μας και για τον Πειραιά.

Τιμώ και σέβομαι όλες και όλους τις συντρόφισσες και τους συντρόφους που συμπορευτήκαμε πάνω από είκοσι χρόνια.
Τιμώ και σέβομαι τους πολίτες του Πειραιά.
Τιμώ και σέβομαι τις επιτυχίες μας και τις αποτυχίες μας.
Δεν διαγράφω τίποτα από αυτήν την εικοσαετία.

Με αυτήν την πολύτιμη και αναντικατάστατη πείρα, με βαθιά επίγνωση ότι οι καιροί όχι μόνο είναι δύσκολοι, αλλά ότι κυριολεκτικά πορευόμαστε στην «εποχή των τεράτων», σας καλώ όλες και όλους με αυτοπεποίθηση και με ψηλά το κεφάλι, όχι σε ένα νέο ξεκίνημα από το μηδέν, αλλά σε μία νέα γενναία και βαθιά τομή στη συνέχεια της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Ανήκω κι εγώ σ’ εκείνη την κατηγορία των ανθρώπων, που έχουμε υπερασπιστεί και έχουμε υπηρετήσει με συνέπεια την ενότητα της Αριστεράς. Της Αριστεράς όμως, όχι του κόμματος Κασσελάκη. Από αυτήν την άποψη, ούτε μία βουλευτική έδρα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, δεν ανήκει στο νεοπαγές κόμμα Κασσελάκη. Ο καθένας και η καθεμιά κρίνει και αναλαμβάνει τις ευθύνες του/της.

Παρακαλώ τέλος τα αρμόδια Όργανα του κόμματος, να φροντίσουν για τη διαγραφή μου από τα Μητρώα του.

Από τα «μητρώα» της ζώσας πραγματικότητας θα το ρυθμίσει η ιστορική συνέχεια…

Επισυνάπτω και το συλλογικό κείμενο των σαρανταέξι συντροφισσών και συντρόφων μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, το οποίο και καταθέσαμε σήμερα Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2023.

Καλούς αγώνες!

Με εκτίμηση, σεβασμό και αγάπη,
Θοδωρής Δρίτσας


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png