Ομάδα Πολιτών Αίγινας. Συζήτηση για την Συμπεριληπτική Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση.

Ομάδα Πολιτών Αίγινας. Δελτίο Τύπου.

Η Ομάδα Πολιτών Αίγινας, σε συνεργασία με το ελληνικό τμήμα της Παγκόσμιας Συμμαχίας Ελευθερίας, σχεδιάζει να διοργανώσει στην Αίγινα την Κυριακή 26η Νοεμβρίου, με προβολή ενός σύντομου βίντεο, μια ανοιχτή συζήτηση για την επίδραση πάνω στην ελληνική παιδεία του πολέμου ενάντια στα παιδιά που σήμερα διεξάγεται διεθνώς. 

Το βίντεο εξετάζει τις ατζέντες που κρύβονται πίσω από το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης, το οποίο δημιουργήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την UNESCO.

H σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, είτε μέσω της οικογένειας, είτε ως στοιχείο της θρησκευτικής διδασκαλίας, είτε μέσω της κοσμικής εκπαίδευσης, αποβλέπει κανονικά στο να γνωρίζουν τα παιδιά τον εαυτό τους, την ψυχή αλλά και το σώμα τους. Γνώσεις απαραίτητες ώστε να εξερευνήσουν και να διαπιστώσουν τις δυνατότητές τους, και να γνωρίσουν τα όριά τους αλλά και τα όρια που πρέπει να θέτουν στους γύρω τους όταν νιώθουν ότι τα παραβιάζουν. Παρατηρούμε, ο τρόπος που αυτή τείνει σήμερα να προωθείται διεθνώς συχνά δεν έχει τέτοια χαρακτηριστικά. 

Οι κατευθυντήριες γραμμές τείνουν να έρχονται - όπως δυστυχώς πλέον και για όλες σχεδόν τις πτυχές της ζωής μας - από υπερεθνικούς οργανισμούς. Οργανισμοί συχνά με ύποπτη χρηματοδότηση, στελεχωμένοι από ''ειδικούς'' που δεν έχουν την υποχρέωση λογοδοσίας, με εξάρτηση από εταιρικά συμφέροντα, μερικές φορές χωρίς αποτελεσματική συμβολή των εγχώριων εκπαιδευτικών επιστημονικών και ανθρώπινων παραγόντων.

Ας μην παραδοθούμε στο διχασμό με αφορμή και αυτό το ζήτημα. Πρόοδος δεν είναι να αφήσουμε το μέλλον μας και των παιδιών μας σε άλλους. Πρόοδος είναι, οι αποφάσεις που αφορούν μια σύγχρονη, ''έξυπνη'' κοινωνία - μιας και ο όρος χρησιμοποιείται πολύ τελευταία - να  προέρχονται από αυτή, μέσα από δημόσια ενημέρωση, διαβούλευση και ακρόαση των λογικών προτάσεων.  

1ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας, Κυριακή 26η Νοεμβρίου 2023  Ώρα 11.30.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png