Επιστολή για την αποχώρηση μελών από την Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Αίγινας και από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Με αυτή την επιστολή, εμείς, ως μέλη - παλαιά και νέα - της Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Αίγινας, απευθυνόμαστε με σεβασμό και αγάπη στην τοπική κοινωνία της Αίγινας, στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, στους επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς της.

Από καιρό μάς έχετε γνωρίσει μέσα από την πολιτική μας δράση και το ενδιαφέρον μας για την πρόοδο του τόπου μας. Για τους στόχους αυτούς συνεργαστήκαμε με πολλούς από εσάς, πήγαμε μαζί στα υπουργεία την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση και μαζί πετύχαμε να λυθούν μια σειρά από προβλήματα του νησιού μας, τα οποία για αρκετά χρόνια ήταν στην «κατάψυξη».

Ύστερα από δική μας πρόσκληση πολλοί ήταν οι υπουργοί που ήλθαν στην Αίγινα για να μιλήσουν σε διάφορες θεματικές εκδηλώσεις. Είναι κοινά παραδεκτό ότι από αυτές τις δράσεις δόθηκαν λύσεις σε μια σειρά ζητήματα που για χρόνια αναζητούσαν μία θετική διέξοδο, όπως: η χαρτογράφηση των θαλάσσιων λιβαδιών Ποσειδωνίας, η προστασία των ιχθυαποθεμάτων - μέτρο που δίνει προοπτική ανάπτυξης στην αλιεία και δουλειά στους επαγγελματίες ψαράδες - μέτρα προστασίας των εργαζομένων στον πρωτογενή τομέα (αγρότες, ψαράδες) με την κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος και ασφαλιστική βελτίωση.

Αξίζει να σας θυμίσουμε την ουσιαστική αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας με την πρόσληψη ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, με εξοπλισμό της υλικοτεχνικής του υποδομής, την επαναλειτουργία του μικροβιολογικού εργαστηρίου. Ήδη η υποβάθμισή του από την παρούσα κυβέρνηση είναι εμφανής, γεγονός που αποτελεί δείγμα της αντίληψης της Ν.Δ για τη δημόσια Υγεία.

Στην περίοδο αυτή η ζωή στο νησί μας, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι σε μία σειρά από τομείς της καθημερινής τους ζωής, τέθηκε κάτω από το μικροσκόπιο της κυβερνητικής πολιτικής και για πρώτη φορά η Αίγινα εντάχθηκε στο μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου, το οποίο αγκαλιάστηκε από χιλιάδες πολίτες και επαγγελματίες του νησιού.

Πολλά ήταν και τα έργα που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» και υλοποιήθηκαν καλύπτοντας πολλαπλές ανάγκες καθώς, επίσης και πάρα πολλά τα έργα από την Περιφέρεια (νερό ΕΥΔΑΠ, λιμάνια κ.ά.), σε μια εποχή με «ελεγχόμενη» την οικονομία από τους δανειστές (Δ.Ν.Τ ).

Φίλες και φίλοι,

Καλό αλλά και χρήσιμο είναι να μη ξεχνάμε ποιοι πολιτικοί και ποιες πολιτικές και ποιες κυβερνήσεις μάς έβαλαν στα μνημόνια!

Νιώθουμε υπερήφανοι για το έργο που επιτελέστηκε την περίοδο 2015-2019 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με αποκορύφωμα την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την ιστορική συμφωνία των Πρεσπών .

Δυστυχώς, σήμερα διαπιστώνουμε την προσπάθεια της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ να υπονομεύσει και να αποδομήσει το τότε κυβερνητικό έργο.

Η νέα ηγεσία χαρακτηρίζει ως «κομματίλα» την προηγούμενη μορφή συμμετοχής μας μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, όπου καθεμιά και καθένας από εμάς έδωσε ό,τι καλύτερο μπορούσε, στην προσπάθειά μας να είμαστε δίπλα στα προβλήματα του νησιού, όπως ρητά αναφέρεται στο καταστατικό του κόμματός μας, και να μεταφέρουμε αυτά τα προβλήματα στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και πολλά από αυτά στο Κοινοβούλιο.

Διαπιστώνουμε, επίσης την αντιδημοκρατική συμπεριφορά και τις συνεχείς διχαστικές πρακτικές της ηγεσίας αυτής. Αισθανόμαστε ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο εμείς ενταχθήκαμε και κάποιοι υπήρξαν ιδρυτικά του μέλη, μεταλλάσσεται, απαξιώνεται και εκφυλίζεται σε απολíτικo, λαϊκίστικο κόμμα, χωρίς όραμα για το μέλλον, με στόχο μόνο την εξουσία.

Για τους παραπάνω λόγους οι υπογράφοντες/ουσες αποχωρούμε από την Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Αίγινας και από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, διότι δεν μας εκφράζει πλέον ιδεολογικά και πολιτικά. Θεωρούμε ότι δεν έχουμε θέση και δεν θέλουμε να συμμετέχουμε σε μια πορεία απομάκρυνσης από τις αξίες και τις αρχές της ριζοσπαστικής και οικολογικής Αριστεράς καθώς και της Δημοκρατίας.

Αποχωρούμε με το κεφάλι ψηλά και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα μέλη, στην τοπική κοινωνία της Αίγινας και τους ψηφοφόρους του κόμματος, που οραματίστηκαν μια καλύτερη κοινωνία.

Με λύπη επιλέγουμε την αποχώρηση από το κόμμα όχι όμως από την πολιτική, αποχώρηση από το κόμμα, όχι όμως από τους αγώνες.

Θα εξακολουθήσουμε να υπηρετούμε αταλάντευτα με συνέπεια και αποφασιστικότητα το όραμά μας για μια κοινωνία δίκαιη, με ισότητα, με αλληλεγγύη, χωρίς βία απέναντι στη φύση, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε αγαπημένους συντρόφους/σες που παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες .

Φίλοι και φίλες,

Θα ανταμώσουμε και πάλι!

Το κείμενο υπογράφεται από μέλη της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ Αίγινας, αλλά και από συντρόφους/σες, που έγιναν μέλη κατά τη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών.

1. Πατσακιός Παναγιώτης, Συντονιστής, μέλος της Νομαρχιακής Οργάνωσης Πειραιά
2. Γκούτου Γεωργία, αναπληρώτρια Συντονιστικού
3. Ντελής Αντώνης, μέλος Συντονιστικού, Δημοτικός Σύμβουλος
4. Παπαδόπουλος Μιχάλης, μέλος Συντονιστικού, μέλος ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας
5. Χατζίνα Ντίνα, μέλος Συντονιστικού
6. Αρσένη Λώρα
7. Βαρούτη Ελένη
8. Βαρούτης Νίκος
9. Γούλας Κώστας
10. Δελλής Γιάννης
11. Δρίβας Χρήστος,
12. Ευσταθίου Έφη
13. Ζαννής Νίκος
14. Ζορμπαλά Κορίνα
15. Ζορμπαλάς Κώστας
16. Θεολογίδου Προνόη
17. Κάππος Παναγιώτης
18. Καραβασίλης Βασίλης
19. Κατσώρχης Σταμάτης, Πρόεδρος της Ένωσης Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Αίγινας
20. Κοντοκοντή Αφροδίτη
21. Κουμουτσάκου Νίκη
22. Λαμπέτης Βάγιας
23. Ματαράγκα Ελένη
24. Μαράκης Χαράλαμπος
25. Μπέσης Ηλίας
26. Μπούτος Παναγιώτης
27. Νικολόπουλος Δημήτρης
28. Παπαευστρατίου Λία
29. Παπαθανασίου Αντώνης
30. Πάσχα Στέλλα
31. Πατσακιού Ελπίς
32. Πατσακιού Ηρώ
33. Πλατιάς Θανάσης
34. Πυρουνάκη Σοφία
35. Τριαντοπούλου Μαρία
36. Τσουβαλάκης Αργύρης
37. Φατιόν Σετάη


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png