Δελτίο Τύπου της ΚΟΒ Αίγινας του ΚΚΕ, για την επίσκεψη του βουλευτή Α΄ Πειραιά και Νήσων Νίκου Αμπατιέλου.

ΚΟΒ Αίγινας του ΚΚΕ. Δελτίο Τύπου.

Tην Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2023 πραγματοποίησε περιοδεία στην Αίγινα κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Α΄ Πειραιά και Νήσων και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ , Νίκο Αμπατιέλο συνοδευόμενο από τον δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης, Παναγιώτη Ηλία και τον γιατρό Νίκο Πουλάκη. 
 
Κατά την επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας αναδείχθηκαν οι συνέπειες της υποχρηματοδότησης της υγείας με αποτέλεσμα την υπολειτουργία του. Γι΄ αυτό απαιτείται η πλήρης στελέχωσή του με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού,  γενικών  ιατρών και ειδικοτήτων,  νοσηλευτών, υγειονομικών  και να λειτουργεί ο ιατρικός εξοπλισμός που υπάρχει. Τονίστηκε επίσης η αξία της πρόληψης και η διενέργεια των κατάλληλων εξετάσεων για διαγνώσεις , ώστε να υπάρχει άμεση και σωστή αντιμετώπιση. 
 
Στο 1ο Γυμνάσιο Αίγινας ,το πρώτο θέμα που συζητήθηκε  ήταν αυτό της ασφαλούς σχολικής στέγης σε σχέση με τις επικίνδυνες καταστάσεις που αντιμετωπίζονται με τις  βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες. Χρειάζεται άμεσα να προχωρήσουν όλα τα έργα που απαιτούνται και στο μεταξύ - όπως επισήμαναν και οι καθηγητές – να υπάρχει σχέδιο άμεσης αντιμετώπισης, ενεργειών καθώς και να μην διακόπτεται η εκπαιδευτική διαδικασία.  Αναδείχθηκε επίσης το οξυμένο πρόβλημα διαβίωσης των εκπαιδευτικών που έρχονται από άλλες περιοχές τόσο με το κόστος των ενοικίων όσο και με τα πανάκριβα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. 
 
 Mε τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες  του δήμου Αίγινας έγινε συζήτηση  εστιάζοντας στο θέμα της δημόσιας υγείας στο νησί , καθώς και στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό της κυβέρνησης που κατατέθηκε, στους πλειστηριασμούς, την κλιμάκωση του αγώνα για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος. 
 
Το ΚΚΕ και μέσω της κοινοβουλευτικής του δράσης ( όπως η κατάθεση αναφοράς του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε ν. Αργοσαρωνικού πρόσφατα κ.ά ) και μέσω των οργανώσεών του θα βρίσκεται μπροστά  στις διεκδικήσεις, στον αγώνα του λαού της Αίγινας, για όλα αυτά τα προβλήματα που τον καίνε. 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png