Επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας, για την κατάρρευση τοίχου αντιστήριξης σε παραλιακό δρόμο στην Αγία Μαρίνα.

20231005_143920.jpg

Αίγινα, 11.03.2024

Προς
κ. Ιωάννη Ζορμπά, Δήμαρχο Αίγινας
κ. Φίλιππο Τζίτζη, Πρόεδρο Δ.Σ. Αίγινας
κ. Μανώλη Λεούση, Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Μεσαγρού
κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Αίγινας
Κοιν.
κα Όλγα Κεφαλογιάννη, Υπουργό Τουρισμού
Γραφείο Περιφερειάρχη Αττικής
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε, Πειραιά & Νήσων
Γραφείο Γενικού Γραμματέα Τουρισμού
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων
Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος
Ένωση Ξενοδόχων Αττικής & Αργοσαρωνικού

Θέμα: Κατάρρευση τοίχου αντιστήριξης
Κύριε Δήμαρχε,
Με διαδοχικές επιστολές μας προς εσάς τις ημερομηνίες 29.01.2019, 14.11.2019 και 04.02.2022 σας γνωστοποιήθηκε ο κίνδυνος κατάρρευσης του τοίχου αντίστηριξης στον παραλιακό δρόμο, μεταξύ του Ξενοδοχείου Αργώ και του Εστιατορίου Κυριακάκης και ο κίνδυνος που ελλοχεύει για πιθανό τραυματισμό διερχόμενων πεζών, καθώς πρόκειται για έναν πολυσύχναστο δρόμο, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Παρά την πλήρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας, δεν ανταποκριθήκατε.

Στις 06.09.2023, κατά την κακοκαιρία Daniel ο τοίχος αντίστηριξης κατέρρευσε. Ευτυχώς χωρίς κάνεναν τραυματισμό πολίτη. Με επιστολές μας στις 08.09.2023 και στις 25.09.2023, ζητήσαμε την απομάκρυνση των μπάζων που κάλυψαν τον παραλιακό δρόμο. Και πάλι, μέχρι και σήμερα, δεν έχετε ανταποκριθεί στο αίτημα, παρά το γεγονός πως κηρύξατε την Αίγινα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης προκειμένου ο Δήμος Αίγινας να μπορεί να ανταποκριθεί στις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιριά Daniel.

Σας υπενθυμίζουμε πως ο δρόμος, για τον οποίον ζητούμε την αποκατάστασή του υπάρχει από όταν κατοικήθηκε η Αγία Μαρίνα. Τσιμεντοστρώθηκε από την Κοινότητα Μεσαγρού για την άνετη διέλευση των κατοίκων περίπου το 1968 – 1970.

Ο τοίχος αντιστήριξης που κατέρρευσε κατασκευάστηκε από την Κοινότητα Μεσαγρού όταν Πρόεδρος ήταν ο αείμνηστος Παναγιώτης Λαλαούνης για την προστασία των διερχομένων. Μέχρι σήμερα τον δρόμο αυτόν, τον συντηρεί ο Δήμος και το Λιμενικό Ταμείο που έχουν τοποθετήσει Δημοτικό Φωτισμό και κάγκελα προς την πλευρά της θάλασσας.

Επίσης, στην περιοχή αυτή υπάρχει και μια μικρή πλαζ όπου κάνουν μπάνιο πολλοί κάτοικοι και τουρίστες, οι οποίοι τώρα δεν μπορούν να πλησιάσουν. Επιπλέον, ο δρόμος αυτός ενώνει δύο κεντρικούς δρόμους της Αγίας Μαρίνας και είναι ο συντομότερος και πιο εύκολος δρόμος για να πάει κανείς πεζός από την περιοχή Καμπανάου, ακόμα και από το Ξενοδοχείο Απόλλων, από και προς το Κέντρο και το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας.

Οι περισσότεροι τουρίστες δεν έχουν αυτοκίνητο και είναι ιδιαίτερα κοπιαστικό γι’ αυτούς να πάνε από τους δρόμους που ισχυρίζεστε ότι μπορούν διότι πρέπει να διανύσουν περίπου ένα χιλιόμετρο με έντονη ανηφορική και κατηφορική κλίση και με λακκούβες. Γίνεται ακόμα πιο δύσκολο όταν πρέπει να μεταφέρουν και αποσκευές.

Λόγω της κατάστασης αυτής, τα Ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια της περιοχής (600 κλίνες περίπου) αντιμετωπίζουν έντονα παράπονα από τους πελάτες τους, οι οποίοι απορούν γιατί υπάρχουν τα μπάζα εκεί και αναγκάζονται να κάνουν αυτόν τον μεγάλο κύκλο για να πάνε στο κέντρο του οικισμού και στο λιμάνι.

Όλη αυτή η κατάσταση προκαλεί μεγάλη οικονομική ζημιά στις επιχειρήσεις, και τώρα και για το μέλλον. Διότι δυσφημίζεται η περιοχή επειδή έχει αποκοπεί η πιο κοντινή πρόσβαση από και προς το κέντρο και το λιμάνι με τα πόδια, ταυτόχρονα δεν έχει αποκατασταθεί ο χώρος με αποτέλεσμα την περιβαλλοντική ρύπανση από τα μπάζα. Σε συνδυασμό και με την καταστροφή του Δημοτικού Φωτισμού και των κυγκλιδωμάτων εγείρονται και επιπλέον θέματα ασφάλειας.

Ελπίζουμε ότι σύντομα θα ξεκινήσετε τις εργασίες για να αποκατασταθεί η δυνατότητα διέλευσης των πεζών από τον δρόμο αυτόν.

Με εκτίμηση,

Τα Μέλη Δ.Σ Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
Διονύσης Γαλάρης
Νάντια Χατζίνα
Κατερίνα Κουκούλη Σταύρος Καλαμάκης
Μιχάλης Παπαδόπουλος
Παναγιώτης Χαλδαίος


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png