Καταγγελία της ΚΟΒ Αίγινας ΚΚΕ για την καταλληλόλητα του νερού.

ΚΟΒ Αίγινας ΚΚΕ. Δελτίο Τύπου.
Η Κομματική Οργάνωση Αίγινας του ΚΚΕ καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Αίγινας και το Δήμαρχο Ι. Ζορμπά για την εγκληματική του στάση απέναντι στη δημόσια υγεία των κατοίκων του νησιού, αποκρύπτοντας στοιχεία αναλύσεων της ποιότητας του νερού και θέτοντας -εν γνώσει του- σε κίνδυνο τις ζωές μας!!!
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αίγινας, δια του επικεφαλής του συνδυασμού Παναγιώτη Ηλία, απέστειλε τη Δευτέρα 2/3/2024 στο Δήμο Αίγινας αίτηση, ζητώντας βεβαίωση από δημόσιο φορέα περί καταλληλόλητας του νερού των γεωτρήσεων για ανθρώπινη χρήση. Παρ’ όλα αυτά δεν λάβαμε καμία απάντηση, ενώ ο Δήμαρχος Ι. Ζορμπάς έχει στη διάθεσή του όλα αυτά τα στοιχεία από την Πέμπτη 7/3/2024 κάτι το οποίο όχι μόνο απέκρυψε αλλά στη Δημοτική Επιτροπή 12/2/2024 δήλωνε πως έχει προφορικές οδηγίες να υπερχλωριώσει το νερό και να στείλει εκ νέου δείγμα. Τέλος σε ερώτηση αν θα κοινοποιηθούν οι αναλύσεις εκείνος δήλωσε πως σύμφωνα με προφορικές, πάλι, οδηγίες της περιφέρειας , θα περιμένουν τα νέα δείγματα για να γίνουν νέες αναλύσεις
Και φυσικά δεν σταματάει μόνο στην απόκρυψη στοιχείων το θράσος της Δημοτικής Αρχής. Στη δημοτική επιτροπή στις 12/3 (5 μέρες αφού έλαβε τα στοιχεία στα χέρια του) συνέχισε τα ψεύδη δηλώνοντας απλά πως το νερό είναι «για ανθρώπινη κατανάλωση», «προς περιορισμένη χρήση», ότι «δεν είναι το ιδανικό νερό», ότι «όλοι γνωρίζουν πως είναι για χρήσεις δευτερεύουσες». Ένα βήμα παραπέρα το πήγε και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κος Καραγιάννης, ο οποίος στην ίδια επιτροπή δήλωσε χωρίς αιδώ πως «το νερό των γεωτρήσεων δεν είναι τωρινό απλώς(ενν ότι το χρησιμοποιούσαμε πριν την κατασκευή του αγωγού)…έφτιαχνε πολύ λίγο με το νερό της υδροφόρας» και «να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί. Όχι ότι δεν πρέπει να ακουμπάει πουθενά (ενν το νερό)».
Όσο όμως και αν προσπαθεί ο Δήμαρχος να αποκρύψει την αλήθεια από τους Δημότες αυτή πάντα στο τέλος βγαίνει στο φως!!
Σύμφωνα λοιπόν με έγγραφο της Περιφέρειας Αττικής και συγκεκριμένα της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας προς το Δήμο Αίγινας (το οποίο έχουμε στην διάθεση μας) με ημερομηνία 7/3/2024, τα δείγματα νερού από τις περιοχές Μεσαγρός (Δρακόπουλος) και Σουβάλα (Φαρμακείο Ζαγόριαννη) πληρούν τους όρους της κείμενης νομοθεσίας ως προς τις εξετασθείσες μικροβιολογικές παραμέτρους, ενώ από την άλλη τα δείγματα από τις περιοχές της Αίγινας (Δημαρχείο), Κυψέλης (Κοινότητα) και Πέρδικας (Λιοτρίβι) διαπιστώθηκαν μη συμμορφώσεις. Αυτά τη στιγμή που η δημοτική αρχή ανακοίνωνε ότι το νερό είναι εντός των ορίων της ανθρώπινης κατανάλωσης στον μικροβιολογικό έλεγχο.
Την ίδια στιγμή, στο ίδιο έγγραφο η Περιφέρεια ζήτησε ρητά από τη Δημοτική Αρχή μεταξύ άλλων
* Να παρέχει σαφείς οδηγίες στους καταναλωτές σχετικά με τις συνθήκες κατανάλωσης και χρήσης του νερού, κάτι το οποίο επαναλαμβάνει και με νέο έγγραφο την επόμενη μέρα (8/3/2024).
* Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης της βλάβης του υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς νερού και μέχρι τότε να διερευνηθούν εναλλακτικοί τρόποι υδροδότησης για την παροχή υγιεινού νερού στους καταναλωτές
Ως εδώ!!! Τέλος τα ψέματα!!!
Απαιτούμε εδώ και τώρα η δημοτική αρχή Αίγινας να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να έχουν πρόσβαση οι κάτοικοι σε ποιοτικό πόσιμο νερό
Διεκδικούμε εδώ και τώρα:
- Να διασφαλιστεί άμεσα η παροχή κατάλληλου ποιοτικού πόσιμου νερού στο νησί με οποιονδήποτε τρόπο.
- Να αποδοθούν στο ακέραιο όλες οι ευθύνες γι’ αυτή την κατάσταση.


Τετάρτη 13/3/2024


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png