Δελτίο Τύπου για την περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ, Α΄Πειραιά και Νήσων, στην Αίγινα.

anedik-kritikos.jpg

ΚΟΒ Αίγινας του ΚΚΕ. Δελτίο Τύπου.

Ο βουλευτής και μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ, Νίκος Αμπατιέλος, την Παρασκευή 15/3 και το Σάββατο 16/3 περιόδευσε στην Αίγινα με κλιμάκιο της ΚΟΒ Αίγινας και τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης , Παναγιώτη Ηλία.

Στη συζήτηση που αναπτύχθηκε με τους εργαζόμενους της επιχείρησης “Κρητικός”, με επαγγελματίες της πόλης καθώς και στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο καφε-εστιατόριο “Μηλοκύδωνο” , όπως είναι φυσικό, κύριο ζήτημα αποτέλεσε η κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι με την υδροδότηση από τις γεωτρήσεις μετά τη βλάβη στον υποθαλάσσιο αγωγό εδώ και δύο μήνες σχεδόν. Ο βουλευτής τόνισε ότι δεν επιτρέπεται το δικαίωμα στο καθαρό, ποιοτικό νερό – χωρίς κινδύνους για την υγεία- να είναι ζητούμενο στον 21ο αιώνα. Ούτε για ένα τόσο μεγάλο έργο 23 εκατομμυρίων ευρώ , που έχει πληρωθεί από τους φορολογούμενους και τους κατοίκους της Αίγινας , να μην διασφαλίζεται η σωστή λειτουργία του. Ανέδειξε την αιτία του προβλήματος της εμπορευματοποίησης του νερού μέσα και από τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Παράλληλα με την ανάδειξη του προβλήματος μέσω της κοινοβουλευτικής ερώτησης στη Βουλή από το ΚΚΕ, μέσω των ανακοινώσεων της ΚΟΒ και των παρεμβάσεων στο δημοτικό συμβούλιο, τόνισε την ανάγκη παραπέρα ανάπτυξης των αγωνιστικών διαθέσεων και δράσης από τον ίδιο τον αιγινήτικο λαό. Τα ελπιδοφόρα μηνύματα του τελευταίου διαστήματος δείχνουν το δρόμο που “ σπάει ο τσαμπουκάς” της κυβέρνησης ή το αφήγημα της δήθεν κανονικότητας, με την ακρίβεια να καλπάζει στα ύψη. Αναφέρθηκε επίσης ο βουλευτής στη μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση και συγκεντρώσεις στις 28 Φλεβάρη, στους αγώνες του φοιτητικού και λαϊκού κινήματος , των υγειονομικών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας και της υγείας, καθώς και στις μαζικότατες αγροτικές διεκδικήσεις με τα δίκαια αιτήματά τους, στα θετικά βήματα παραπέρα μαχητικοποίησης και οργάνωσης της εγατικής τάξης σε κλάδους και χώρους δουλειάς.

Το ΚΚΕ καλεί σε συνέχεια των αγωνιστικών δράσεων ενάντια στη βαθιά εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στην αποστολή της φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, απαιτώντας καμία συμμετοχή στο μακελειό.

Τέλος , απηύθυνε κάλεσμα καταδίκης της ΕΕ και των κομμάτων που πίνουν νερό στο όνομά της και αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση σπάζοντας τα δεσμά της Ε.Ε..


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png