Η Καποδιστριακή Βιβλιοθήκη της Αίγινας γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία της Αίγινας και του Αγκιστρίου.

Δημόσια Καποδιστριακή Δημόσια Βιβλιοθήκη Αίγινας. Δελτίο Τύπου.

Η Καποδιστριακή Δημόσια Βιβλιοθήκη Αίγινας σε συνεργασία με τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία της Αίγινας και του Αγκιστρίου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου 2024) με μια εκπαιδευτική δράση που απλώνεται σε όλον τον Απρίλιο, που έχει σαν στόχο την προώθηση της αγάπης για το βιβλίο και την ανάγνωση μέσα από την επαφή των παιδιών με καλλιτεχνικές δράσεις. Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των δεσμών της Βιβλιοθήκης με τον χώρο της εκπαίδευσης, η δράση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων. οι οποίοι την εβδομάδα αυτήν θα επισκεφτούν την  Βιβλιοθήκη με σκοπό να δανειστούν βιβλία, για να τα αξιοποιήσουν στις τάξεις τους. Στον χώρο του Παιδικού Τμήματος της Βιβλιοθήκης θα υπάρχει μικρή έκθεση με επιλεγμένα παιδικά βιβλία σε συνάφεια με το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου «Διασχίστε τις θάλασσες με τα φτερά της φαντασίας!», για την διευκόλυνσή τους. Στην συνέχεια οι εκπαιδευτικοί μέχρι τις 20 Απριλίου, θα επιστρέψουν στην βιβλιοθήκη, μαζί με τα βιβλία, καλλιτεχνικά έργα που θα δημιουργήσουν τα παιδιά, ατομικά ή ομαδικά μετά τις αναγνώσεις ή τις δραματοποιήσεις των βιβλίων. Τα έργα των παιδιών θα εκτεθούν με το όνομα του σχολείου στον χώρο της Βιβλιοθήκης μέχρι το τέλος του μήνα. Σημειώνουμε, με μεγάλη χαρά φέτος ότι στα σχολεία που συμμετέχουν στην δράση της Βιβλιοθήκης περιλαμβάνεται και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αίγινας που ιδρύθηκε πρόσφατα.

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, κάθε 2 Απριλίου, που συμπίπτει με την επέτειο της γέννησης του Hans Christian Andersen, καθιερώθηκε το 1966 από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (IΒΒΥ), το Ελληνικό Τμήμα της οποίας αποτελεί o Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Ο ετήσιος αυτός εορτασμός συμβάλλει στην καλλιέργεια της αγάπης για το βιβλίο και την ανάγνωση, και τονώνει το ενδιαφέρον των παιδιών και των νέων για το βιβλίο με διάφορες δράσεις, μέρος των οποίων είναι και η φετινή δράση της Καποδιστριακής Βιβλιοθήκης και των εκπαιδευτικών της Αίγινας και του Αγκιστρίου.

Τον συντονισμό της δράσης έχουν η Έφη Καρρά, η Ελένη Διακογιάννη, και η Ρεβέκκα Χαρπίδου, εκπαιδευτικοί στην Καποδιστριακή Δημόσια Βιβλιοθήκη Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png