Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αργοσαρωνικού. Δελτίο Τύπου για τη σύσκεψη σχετικά με το νερό.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αργοσαρωνικού. Δελτίο Τύπου.

Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη που κάλεσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Νησιών Αργοσαρωνικού.

Εισηγητικά αναφέρθηκε η κατάσταση που ταλαιπώρησε για ένα δίμηνο περίπου το νησί μας, οι συνέπειες από την κατανάλωση του ακατάλληλου νερού των γεωτρήσεων, οι παρεμβάσεις του συλλόγου στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και κυρίως η ανησυχία που εύλογα έχει δημιουργηθεί για το μέλλον. Είναι γεγονός ότι υπάρχουν ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί από τους αρμόδιους. Υπάρχουν ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι δε θα επαναληφθούν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον. Πραγματοποιήθηκε γόνιμος διάλογος μεταξύ των παρευρισκόμενων και μεταξύ των άλλων έγινε αναφορά στις πικρές εμπειρίες από παλιότερα στη διαχείριση του νερού σε βάρος των κατοίκων, αλλά και στις θετικές εμπειρίες από μαζικές κινητοποιήσεις που είχαν πραγματοποιηθεί.

Συζητήθηκαν ακόμη ζητήματα όπως η διασφάλιση plan B -εναλλακτικών πηγών υδροδότησης.

Τέλος, συζητήθηκε η σχεδιασμένη οργάνωση νέας σύσκεψης το επόμενο διάστημα, αφού το ζήτημα του νερού φαίνεται ότι θα συνεχίζει να απασχολεί το νησί μας.Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png