Ευχαριστήριο του Νοσοκομείου Αιγίνης "Ο Άγιος Διονύσιος" προς το Δημοτικό Σχολείο Πέρδικας, για τη δωρεά των μικρών μαθητών προϊόν των καλάντων του Αγίου Λαζάρου.

Νοσοκομείου Αιγίνης "Ο Άγιος Διονύσιος". Δελτίο Τύπου.

Το Δ.Σ. του Νοσοκομείου Αιγίνης "Ο Άγιος Διονύσιος" με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση ευχαριστεί θερμά την κ. Αποσπόρη Σωζία, Δ/ντρια του Δημοτικού Σχολείου Πέρδικας, καθώς και τους μικρούς μαθητές του Σχολείου της οι οποίοι υπό την Σοφή Καθοδήγησή της προέβησαν εις την ευγενεστάτην χρηματικήν Δωρεάν προς το Ίδρυμά μας, προϊόν ‘’των καλάντων του Αγίου Λαζάρου’’.

Τα Κάλαντα Του Αγίου Λαζάρου είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και πιο ωραία πασχαλινά έθιμα που χάθηκε, όμως, μέσα στον χρόνο και το συναντάμε μόνο σε κάποιες επαρχίες, καθώς και στο νησί μας. Το Σάββατο του Λαζάρου (το Σάββατο πριν από την Κυριακή των Βαΐων) τα παιδιά – κυρίως τα κορίτσια – γυρίζουν χαρούμενα στα σπίτια και τραγουδούν τα ειδικά κάλαντα (Λαζαρικά) που εξιστορούν την «εκ νεκρών έγερση» Του Λαζάρου. Με αυτόν τον τρόπο σηματοδοτείται και η πραγματική άνοιξη στην καρδιά και στην ψυχή που λαχταράει την Ανάσταση Του Κυρίου μας. Η Ανάσταση Του Λαζάρου είναι Προάγγελος Της Αναστάσεως Του Κυρίου μας!!!

Εν μέσω της ψυχικής ερημίας της εποχής μας, αυτές οι αθώες υπάρξεις μάς έδειξαν και μάς δείχνουν τον δρόμο της προσφοράς και της αγάπης προς τον πλησίον, τον δρόμο της όντως ζωής !!!

Η Αγάπη και η Πίστις ας αναστήσουν τις καρδιές μας !!!

Από τη Δ/νση


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png