Η Οργάνωση της Νέας Αριστεράς Αίγινας, για τις παρεμβάσεις και τις δράσεις που έχει πραγματοποιήσει τους τρεις μήνες λειτουργίας της.

Οργάνωση Νέας Αριστεράς Αίγινας. Δελτίο Τύπου.

Φίλες και φίλοι,
Η Νέα Αριστερά δίνει την πρώτη εκλογική της μάχη στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου. Θέλει να φέρει μια νέα ελπίδα με νέες ιδέες, νέα στελέχη, νέα δύναμη. Ταυτόχρονα όμως με σεβασμό στην ιστορία, τους αγώνες και τους δρόμους που άνοιξαν τα έμπειρα στελέχη της, άνθρωποι γνωστοί σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην κοινωνία του νησιού μας για την συνέπεια και τους αγώνες τους.
Στις 9 Ιουνίου μάς περιμένει μια μεγάλη μάχη στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη. Μια μάχη ενάντια στη Δεξιά κυριαρχία, ενάντια στην επέλαση της ακροδεξιάς. Μια μάχη πάνω από όλα υπέρ της ειρήνης, ενάντια στον πόλεμο και τους πολεμοκάπηλους. Μια μάχη ενάντια στις σύγχρονες ανισότητες. Μια μάχη για δημοκρατία, δι- καιοσύνη, ανθρώπινη αξιοπρέπεια και προστασία της φύσης. Και σε αυτή τη μάχη θα δώσουμε το «παρών», γιατί αφορά το μέλλον της κοινωνίας μας, αφορά τις ζωές μας.
Η Οργάνωση της Νέας Αριστεράς Αίγινας θέλουμε να αποτελέσει τη φωνή κάθε σκεπτόμενου πολίτη που αγωνιά για το μέλλον και συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωσή του.
Μόλις τρεις μήνες από τη συγκρότησή μας και έχουμε ήδη προχωρήσει στις παρακάτω δράσεις και δη- μόσιες τοποθετήσεις για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα που είναι πρωταρχικής σημασίας για όλους μας:
1. Συγκρότηση προσωρινού Συντονιστικού Οργάνου και κάλεσμα για δράση (18 Ιανουαρίου)
2. Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας (27 Ιανουαρίου)
3. Δελτίο τύπου για τη βλάβη στον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας (30 Ιανουαρίου)
4. Άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών με τίτλο «Μέτρα για πόσιμο νερό στην Αίγινα μετά από βλάβη ζητά η Νέα Αριστερά» από τον δημοσιογράφο Δημήτρη Ψαρρά (31 Ιανουαρίου)
5. Ανοιχτή εκδήλωση της Νέας Αριστεράς στην Αίγινα με ομιλητή τον πρώην Υπουργό και Κοινοβουλευ- τικό Εκπρόσωπο Νάσο Ηλιόπουλο στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιστορικού & Λαογραφικού Μουσείου Δήμου Αίγινας (17 Φεβρουαρίου)
6. Ενημέρωση των βουλευτών της Νέας Αριστεράς με σκοπό να γίνει επερώτηση στη Βουλή για τη βλάβη του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης Αίγινας (19 Φεβρουαρίου)
7. Δελτίο τύπου – ενημέρωση σχετικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις των αγροτών με θέμα «Η μάχη για την προάσπιση του πρωτογενούς τομέα μας αφορά όλους», καθώς η Νέα Αριστερά Αίγινας, στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στον πρωτογενή τομέα: αλιείς, αγρότες, κτηνοτρόφους. (21 Φεβρουα- ρίου 2024)
8. Συμπληρωματική ενημέρωση φορέων και βουλευτών για τη βλάβη του υποθαλάσσιου αγωγού υδρο- δότησης της Αίγινας (22 Φεβρουαρίου)
9. Άρθρο στην εφημερίδα «Εποχή» με τίτλο «Διακοπή υδροδότησης στην Αίγινα» από τους Αντώνη Ντελή, δημοτικό σύμβουλο, και Παναγιώτη Πατσακιό, μέλος του προσωρινού συντονιστικού της Νέας Αριστεράς Αίγινας (25 Φεβρουαρίου)
10. Δελτίο τύπου σχετικά με την κατάθεση ερώτησης προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από τους βουλευτές της Νέας Αριστεράς στη Βουλή με θέμα «Η βλάβη του υποθαλάσσιου αγωγού υδροδότησης της Αίγινας μαρτυρά την εγκατάλειψη της νησιωτικής κοινωνίας από το επιτελικό κράτος» (27 Φεβρουαρίου)
11. Τοποθέτηση πανό στο λιμάνι της Αίγινας με θέμα την 8η Μαρτίου Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου)
12. Ενημέρωση των τοπικών, περιφερειακών και πανελλήνιων μέσων ενημέρωσης για το αποτέλεσμα που είχε η επερώτηση στη Βουλή καθώς και για την απάντηση των αρμόδιων Υπουργών σχετικά με το θέμα της βλάβης στον αγωγό (28 Μαρτίου)
13. Στη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας (4 Απριλίου 2024), στην Ώρα των πολιτών, ο Πανα- γιώτης Πατσακιός, εκ μέρους της Νέας Αριστεράς Αίγινας, αναφέρθηκε στην εγκατάλειψη της νησιωτι- κής κοινωνίας από το επιτελικό κράτος με αφορμή την απάντηση που έδωσαν για την βλάβη του αγωγού ύδρευσης τα συναρμόδια υπουργεία (Υποδομών και Δημοσίων Έργων-Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιω- τικής Πολιτικής), στην απαξίωση του Μεταφορικού Ισοδύναμου, στη συνεχή υποστελέχωση του Πυρο- σβεστικού Κλιμακίου Αίγινας καθώς και την άρνηση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας των Πολιτών στην ίδρυση Σταθμού πυροσβεστικής στην Αίγινα και κλιμακίου στο Αγκίστρι.
14. Δελτίο τύπου με θέμα «Όχι στον πόλεμο- Άμεση σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχη- γών» (14 Απριλίου)
15. Ανακοίνωση με θέμα : <<Αποδυναμώνεται το νησί από τις Δημόσιες υπηρεσίες>> .Υποθηκοφυλακείο και Ειρηνοδικείο, δύο ακόμη σημαντικές υπηρεσίες φεύγουν από το νησί μας. (23 Απριλίου)
Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,
στο διάστημα που μεσολάβησε από την ίδρυσή μας καταφέραμε, εντός και εκτός Βουλής, να δείξουμε ότι
υπάρχει δυνατότητα για μια Νέα Αριστερά που μιλά με τεκμηριωμένο, μαχητικό τρόπο και συγκρούεται με τις πολιτικές που φέρνουν φτώχεια και ακρίβεια, που συγκαλύπτουν σκάνδαλα και κρατικά εγκλήματα, που συμ- μετέχουν σε επικίνδυνα παιχνίδια πολέμου, υπονομεύοντας την ειρήνη, που καταστρέφουν το περιβάλλον . Τις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας. Έχουμε δρόμο μπροστά μας αλλά και όρεξη για δουλειά. Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png