Περιοδεία στελεχών της Νέας Αριστεράς στην Αίγινα.

Οργάνωση Μελών Νέας Αριστεράς Αίγινας. Δελτίο Τύπου.

Το Σάββατο, 18 Μαΐου, κλιμάκιο της Νέας Αριστεράς με την υποψήφια ευρωβουλευτή Μαρία Γιαννακάκη, τον βουλευτή Δημήτρη Τζανακόπουλο και την Περιφερειακή Σύμβουλο Αττικής Κατερίνα Λογοθέτη περιόδευσε στο νησί της Αίγινας μαζί με μέλη της Τοπικής οργάνωσης της Νέας Αριστεράς Αίγινας, εν όψει των ευρωεκλογών.

Στη διάρκεια της περιοδείας συνομίλησαν με πολίτες και καταστηματάρχες του νησιού σε πολύ θετικό κλίμα και μοίρασαν έντυπο σχετικό υλικό.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Κέντρο ΥγείαςΑίγινας και συναντήθηκαν με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του καθώς και με τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής του Κ.Υ κ. Στέλιο Θεριανό. Από τη συζήτηση διαπιστώθηκε ότι το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Κ.Υ. είναι οι επισκευές που έχουν ξεκινήσει για την αναβάθμιση του κτηρίου και δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στην υποδοχή των ασθενών, καθώς λειτουργεί μόνο ένα μικρό τμήμα στην υποδοχή του κτηρίου που αδυνατεί να εξυπηρετήσει τους ασθενείς. Οι συνθήκες εργασίας του προσωπικού (γιατρών και νοσηλευτών) αλλά και η περίθαλψη των ασθενών σε αυτόν τον μικρό χώρο είναι πραγματικά δύσκολη, ενώ το τρίμηνο για την ολοκλήρωση των επισκευών, δεν φαίνεται να τηρείται. Ταυτόχρονα, λόγω της έλλειψης χώρων υπολειτουργούν τα εργαστήρια ακτινολογικό και μικροβιολογικό, ενώ υπάρχει μόνο ένας οδηγός ασθενοφόρου που καλυπτει μόνο μία βάρδια. Το κλιμάκιο της Νέας Αριστεράς δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου αυτό το σοβαρό ζήτημα να φτάσει στον αρμόδιο υπουργό και να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις και, φυσικά, οι λύσεις οι οποίες απαιτούνται.

Στη συνέχεια, συναντήθηκαν και συζήτησαν με επαγγελματικούς φορείς του νησιού. Πρώτος σταθμός, τα γραφεία του «Αγροτικού Συλλόγου περιφέρειας Αίγινας». Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νίκος Αλυφαντής και η γραμματέας κ. Ελένη Αλυφαντή εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γεωργοί στην Αίγινα και ειδικά οι φιστικοπαραγωγοί αλλά και τα γενικότερα προβλήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα στο νησί.

Οι συναντήσεις με τους φορείς συνεχίστηκαν στα γραφεία της Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας με την παρουσία του προέδρου κ. Γιώργου Σκαλτσιώτη και των μελών της διοίκησης. Εκεί τέθηκαν μία σειρά από ζητήματα του κλάδου σχετικά με τον αυξημένο ΦΠΑ, τη μεγάλη καθυστέρηση επιστροφής των χρημάτων από το μεταφορικό ισοδύναμο, την αύξηση των πρώτων υλών, τις υποδομές του νησιού, την έλλειψη προσωπικού στον τουρισμό.

Στον ίδιο χώρο έγινε η συνάντηση με τον πρόεδρο κ. Χρήστο Δρίβα και μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Παράκτιας αλιείας Αίγινας, οι οποίοι παρέδωσαν υπόμνημα με τα προβλήματα του κλάδου τους.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png