Ανακοίνωση της Ριζοσπαστικής Κίνησης Εκπαιδευτικών ΠΕ Αργοσαρωνικού. Εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για την 93η Γ.Σ. της ΔΟΕ.

Ριζοσπαστική Κίνηση Εκπαιδευτικών ΠΕ Αργοσαρωνικού. Δελτίο Τύπου.

Αποτελέσματα εκλογών αντιπροσώπων για 93η Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε στο Σύλλογό μας.

screenshot.1458.png

Έγιναν την περασμένη Τετάρτη οι εκλογές στον Σύλλογό μας για την ανάδειξη αντιπροσώπων για την 93η Γ.Σ της ΔΟΕ. Η Ριζοσπαστική Κίνηση αναδείχτηκε σε πρώτη δύναμη και εκλέγουμε έναν αντιπρόσωπο για τη Συνέλευση της Ομοσπονδίας. Η Συνέλευση έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την εκπαίδευση στο σύνολο της και για τον κλάδο μας. Σε μια συγκυρία μεγάλης επίθεσης στη δημόσια παιδεία και κορύφωσης του αυταρχισμού του Υπουργείου Παιδείας με συνεχείς δικαστικές απαγορεύσεις της απεργίας – αποχής από την ατομική αξιολόγηση με όπλο το νόμο Χατζηδάκη(ν.4808/21). Παρά τη γιγάντωση της καταστολής από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας το εκπαιδευτικό κίνημα δεν νικήθηκε, είναι και θα είναι παρόν στις εξελίξεις στην εκπαίδευση και το ισχυρότερο εμπόδιο στο βασικό στόχο του μπλοκ κυβέρνησης /Ο.Ο.Σ.Α/Ευρωπαϊκής Ένωσης για εμπορευματοποίηση της παιδείας.
Οι Γενικές Συνελεύσεις του τέλους Μαρτίου σε ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ έδειξαν τη δυναμική του κλάδου, τη δύναμή του να κλείνει το δρόμο του συμβιβασμού στις δυνάμεις της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας στο ΔΣ της Δ.Ο.Ε και να επιβάλλει τη συνέχιση του αγώνα. Οι 77 Σύλλογοι σ’ όλη την Ελλάδα, ανάμεσα στους οποίους και ο δικός μας, που πήραν αποφάσεις συνέχισης της απεργίας αποχής και την κήρυξαν οι ίδιοι ως πρωτοβάθμια σωματεία, έδειξαν τον πραγματικό δρόμο για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής και αντιλαϊκής πολιτικής: διαδικασίες βάσης, Γενικές Συνελεύσεις με αποφασιστικό ρόλο, συντονισμός των πρωτοβάθμιων σωματείων, Ομοσπονδία που θα στηρίζεται στη βάση των εκπαιδευτικών και θα εκφράζει τις αγωνιστικές της διαθέσεις. Στηρίξαμε και στηρίζουμε το συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων και συμμετείχαμε στις σχετικές πανελλαδικές πρωτοβουλίες.
Έχουμε ανάγκη από ένα άλλο συνδικάτο απ’ αυτό που είναι η ΔΟΕ σήμερα. Ένα συνδικάτο που θα στηρίζεται στις γενικές συνελεύσεις, θα μπορεί να εκφράσει τις πραγματικές ανάγκες εκπαιδευτικών ένα συνδικάτο ακηδεμόνευτο από το κράτος και τους μηχανισμούς του που θα έχει ηττηθεί οριστικά ο κυβερνητικός συνδικαλισμός και θα είναι ελεύθερο να συγκρουστεί και να νικήσει. Ένα συνδικάτο που θα πρέπει να καταλαβαίνει τη σημασία του αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, ότι ο αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση είναι ανυποχώρητος και ιστορικής σημασίας για το μέλλον του σχολείου και για τη ζωή των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων.
Ως ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ δεσμευόμαστε ότι στη 93η Γενική Συνέλευση θα στηρίξουμε και με βάση την απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης του περασμένου Μαρτίου(27/3/2024) την αγωνιστική γραμμή της συνέχισης της απεργίας αποχής από τα πρωτοβάθμια σωματεία και τη Δ.Ο.Ε για την ανατροπή της αξιολόγησης και την οριστική κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων 4692/20 και 4823/21.
Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στον αντισυνδικαλιστικό νόμο Χατζηδάκη (ν.4808/21),που διαλύει τα σωματεία μετατρέποντας τα σε ηλεκτρονικές καρικατούρες και καταργεί στην πράξη το δικαίωμα της απεργίας. Με βάση τις αποφάσεις του Συλλόγου μας για την απόρριψη των ηλεκτρονικών εκλογών στα σωματεία δεσμευόμαστε να μην αναγνωρίσουμε αντιπροσώπους στο συνέδριο που θα προέρχονται από τις λεγόμενες υβριδικές εκλογές. Δεν αναγνωρίζουμε το καθεστώς της ηλεκτρονικής νοθείας και διάλυσης των συλλογικών διαδικασιών των σωματείων.
Θα δώσουμε τη μάχη για τα δικαιώματα των συναδέλφων αναπληρωτών/ αναπληρωτριών για μόνιμους και μαζικούς διορισμούς με κριτήρια το πτυχίο και την προϋπηρεσία , κατάργηση του προσοντολογίου και μη διεξαγωγή διαγωνισμού ΑΣΕΠ. Για την ίσα εργασιακά δικαιώματα αναπληρωτών και μονίμων. (αναρρωτικές άδειες , άδειες κύησης και λοχείας).
Για ένα δημόσιο σχολείο των αναγκών και των δικαιωμάτων μας, πραγματικής ολόπλευρης γνώσης που να χωράει όλα τα παιδιά χωρίς απόρριψη και ταξικούς διαχωρισμούς.
Για την κατάργηση των νόμων 4692/20 και 4823/23. Δημοκρατία και παιδαγωγική ελευθερία στο σχολείο με αποφασιστικές αρμοδιότητες στους Συλλόγους Διδασκόντων, κόντρα στο καθεστώς του ηλεκτρονικού πανοπτισμού, τις πλατφόρμες της κατάδοσης και της διοικητικής τρομοκρατίας από το ΥΠΑΙΘ.
Για πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις , επαναφορά των δώρων και επιδόματος αδείας, κόντρα στην εξοντωτική ακρίβεια και την πολιτική της κυβέρνησης που τη στηρίζει. Για κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και ειδικά του νόμου Κατρούγκαλου. Για την αποτροπή των σχεδίων επέκτασης των ορίων συνταξιοδότησης στα 72 χρόνια που προβλέπουν τα εφιαλτικά σχέδια Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ο.Ο.Σ.Α.
Στήριξη της Ειδικής Αγωγής με μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών σ’ αυτή , στήριξη των ειδικών σχολείων, της παράλληλης στήριξης και δημιουργία νέων τμημάτων ένταξης. Εναντίωση στο περίφημο Εθνικό Σχέδιο για την αναπηρία του ΥΠΑΙΘ 2024-2030 , που προωθεί το κλείσιμο των Ειδικών σχολείων , ακόμα μεγαλύτερες περικοπές στην Παράλληλη Στήριξη και τη ρευστοποίηση των τμημάτων Ένταξης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png