Φιλανθρωπική δράση του ΚΔΑΠ Αίγινα, σε συνεργασία με τις Σχολές Δούκα, στο πλαίσιο της λειτουργίας του Summer Camp 2024.

ΚΔΑΠ Αίγινα. Δελτίο Τύπου.
Με το αφορμή την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς και το κλείσιμο των σχολείων και με την έναρξη του Summer Camp 2024 του ΚΔΑΠ Αίγινα, την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 οργανώθηκε φιλανθρωπική δράση με σημασία τόσο εκπαιδευτική, για τα παιδιά, όσο και πρακτική για συμπολίτες μας που έχουν ανάγκες.
Συγκεκριμένα, υποδεχτήκαμε στην Αίγινα μαθητές ενός από τα πιο γνωστά ιδιωτικά σχολεία της χώρας, τους μαθητές του τμήματος International Baccalaureate (ΙΒ) των Σχολών Δούκα, που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής. Τα παιδιά αυτά, ηλικίας περίπου 17 χρονών, προετοιμάζονται για σπουδές στο εξωτερικό. Μέσα στις υποχρεώσεις των μαθητών είναι η υλοποίηση σειράς δράσεων που ενώ αποτελούν μια διδακτική εμπειρία για τους ίδιους, παράλληλα αφήνουν χειροπιαστά οφέλη σε άτομα και φορείς μιας τοπικής κοινωνίας.
Εκτός του τμήματος ΙΒ των Σχολών Δούκα και του ΚΔΑΠ Αίγινα, στη δράση συμμετείχαν επίσης, το Κοινωνικό Παντοπωλείο Αίγινας, το Κοινωνικό Φαρμακείο Αίγινας και η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αίγινας.
Οι μαθητές των Σχολών Δούκα προμηθεύτηκαν υγειονομικό υλικό και τρόφιμα από καταστήματα της Αίγινας, τα οποία μαζί με υλικά που προσέφεραν όσα παιδιά του ΚΔΑΠ ήθελαν, παρέδωσαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και στο Κοινωνικό Φαρμακείο της Αίγινας, προς διανομή στους δικαιούχους των δύο φορέων.
Αμέσως μετά επέστρεψαν στο χώρο του ΚΔΑΠ, όπου έγινε ομιλία από την κα. Σοφία Χατζίνα, επόπτρια δημόσιας υγείας και εκπρόσωπο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αίγινας, με θέμα τις δομές κοινωνικής πρόνοιας σε επίπεδο δήμου, τους διακριτούς ρόλους και τις συνέργειες μεταξύ των φορέων.
Στη συνέχεια, οι μαθητές των Σχολών Δούκα, σε συνεργασία με τους μικρούς μαθητές του ΚΔΑΠ, δημιούργησαν μια καλλιτεχνική δημιουργία – αναμνηστικό, με θέμα το παραδοσιακό προϊόν της Αίγινας, το φιστίκι.
Σχετικά με τη δράση, ο κ. Απόστολος Ρήγας, εκ μέρους του ΚΔΑΠ Αίγινα, δήλωσε τα εξής:
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η δράση αυτή ήρθε στην Αίγινα, και πιστεύουμε ότι μπορούμε να την κάνουμε θεσμό, που θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή.
Ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά του ΚΔΑΠ Αίγινα, η συμμετοχή σε αυτήν τη δράση τους έδωσε την ευκαιρία να συνδεθούν με μεγαλύτερα παιδιά, που έγιναν, έστω προσωρινά, οι «μεγάλοι τους φίλοι», και να εμπνευστούν από αυτά σε ότι αφορά την αξία της προσφοράς. Φυσικά, πέρα από τα παραπάνω, τα παιδιά έπαιξαν και διασκέδασαν, όπως πάντα γίνεται στο ΚΔΑΠ Αίγινα, στα διαστήματα πριν και μετά την δράση! Ήταν ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσουμε τις καλοκαιρινές μας δραστηριότητες!»


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png