Προκήρυξη περιπτέρων της Αγροτικής - Εμπορικής Έκθεσης, του 15ου Aegina Fistiki Fest.

Η Οργανωτική Επιτροπή του 15ου Aegina Fistiki Fest ανακοινώνει τους όρους συμμετοχής στην Αγροτική - Εμπορική έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024 έως και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024, στην παραλία της Αίγινας, όπως αυτοί εγκρίθηκαν από τη Δημοτική Επιτροπή.

Δικαίωμα συμμετοχής διατηρούν κατά προτεραιότητα εκθέτες που υποστήριξαν τον θεσμό τα προηγούμενα χρόνια, εφόσον εμπίπτουν στις κάτωθι περιγραφόμενες κατηγορίες.
Οι ενδιαφερόμενοι εκθέτες μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους από τις 17/7/2024 έως τις 31/07/2024.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβληθούν στο Δημαρχείο Αίγινας, στην κυρία Μάρθα Χαρτοφύλακα (Οινώνης 3, 1ος όροφος - Γραφείο Προμηθειών, τηλ: 2297320027), τις εργάσιμες ημέρες από 09:00 έως 14:00 ή στο email : Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ποιοι δικαιούνται συμμετοχής

* Παραγωγοί και έμποροι φιστικιού Αιγίνης.
* Έμποροι, μεταποιητές, παραγωγοί προϊόντων ζαχαροπλαστικής, τυροκομίας, ποτοποιίας κ.λπ. που εμπεριέχουν φιστίκι Αιγίνης και έχουν την έδρα της εμπορικής τους δραστηριότητας στην Αίγινα.
* Αγρότες, μελισσοκόμοι και κτηνοτρόφοι, που έχουν την έδρα της εμπορικής τους δραστηριότητας στην Αίγινα.
* Τοπικοί συνεταιρισμοί αγροτικών προϊόντων και αγροτικοί σύλλογοι του νησιού.
* Χειροτέχνες, βιοτέχνες και επιχειρηματίες με έδρα την Αίγινα, οι οποίοι παράγουν αποκλειστικά στο νησί και εμπορεύονται παραδοσιακά ή/και άλλα προϊόντα, όπως κεραμικά, είδη δώρων, κοσμήματα, καλλυντικά, εκδόσεις κ.ά.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το ένα τρίτο των εκθεμάτων να περιέχουν φιστίκι Αιγίνης, είτε ως καρπό, είτε ως συστατικό, είτε ως αναπαράσταση, είτε ως στοιχείο έμπνευσης.
* Σύλλογοι, ενώσεις, φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα τα μέλη των οποίων παράγουν τοπικά προϊόντα και επιθυμούν να τα προβάλλουν ή και να τα εμπορευτούν.
* Αντιπρόσωποι αγροτικών μηχανημάτων, λιπασμάτων ή άλλων ειδών, που έχουν σχέση με την καλλιέργεια, την ανάπτυξη ή την προώθηση της παραγωγής του φιστικιού και γενικότερα των τοπικών αγροτικών προϊόντων.
* Επίσης προβλέπεται περιορισμένος αριθμός επιχειρήσεων εστίασης και πρόχειρου φαγητού, που θα στεγαστούν στον ειδικά προβλεπόμενο χώρο ως Στέκι φαγητού της Αγροτικής-Εμπορικής Έκθεσης, με βασική προϋπόθεση ότι μέρος των γαστρονομικών τους προτάσεων θα περιέχει και φιστίκι Αιγίνης.
* Περιορισμένος αριθμός περιπτέρων, που θα πωλούν καφέ ή ποτά, θα στεγαστούν επίσης σε χώρο της Αγροτικής – Εμπορικής Έκθεσης.
Η αισθητική των περιπτέρων αυτών θα είναι μέσα στο πλαίσιο της υπόλοιπης εμπορικής έκθεσης. Η ποιότητα των προσφερόμενων εδεσμάτων θα πληροί αυστηρά τους υγειονομικούς κανόνες και τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.
* Προκειμένου να αναβαθμιστεί αισθητικά η εικόνα της Εμπορικής Έκθεσης, προκηρύσσεται διαγωνισμός για την ανάδειξη του περιπτέρου εκείνου, που θα προβάλει με τον αρτιότερο αισθητικά τρόπο το φιστίκι Αιγίνης και τη φιστικιά μας.
Ο εκθέτης του συγκεκριμένου περιπτέρου θα έχει το δικαίωμα δωρεάν συμμετοχής στο Fistiki Fest της επόμενης χρονιάς.

Δικαίωμα συμμετοχής σε περίπτερα, που θα παρέχει κατ’ εξαίρεση η Οργανωτική Επιτροπή μόνον για διαφημιστική παρουσίαση / προβολή, μπορούν να έχουν:
* Σύλλογοι, Φορείς και Ενώσεις που ασχολούνται με το τουριστικό προϊόν. Ειδικότερα: μεμονωμένες ξενοδοχειακές ή άλλες τουριστικές επιχειρήσεις μπορούν να προβάλουν και να προωθήσουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους μέσα από περίπτερο του Δήμου Αίγινας.
* Μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί – σύλλογοι και φορείς του νησιού, που θέλουν να παρουσιάσουν το έργο τους, περιβαλλοντικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο., κ.λπ., συμμετέχουν -εφόσον το επιθυμούν- σε ένα (1) κοινόχρηστο περίπτερο που διαθέτει για το σκοπό αυτό η Οργανωτική Επιτροπή, τοποθετώντας σε ειδικά stands τα ενημερωτικά τους φυλλάδια.
* Όλοι οι χρυσοί χορηγοί του Φεστιβάλ, εφόσον το επιθυμούν.

Σε όλα τα περίπτερα της Εμπορικής Έκθεσης απαγορεύονται :

* Η εμφάνιση μουσικών σχημάτων ή η αναπαραγωγή μουσικής.
* Η διανομή διαφημιστικών φυλλαδίων τρίτων επιχειρήσεων.
* Η κατάληψη χώρου πεζοδρομίων, εκτός όσων περιπτέρων βρίσκονται στο στέκι φαγητού ή ποτού και πάντα κατόπιν συνεννόησης για την μέγιστη κάλυψη.
* Η χρήση γκαζιού.
Επισημαίνεται ότι επιβάλλεται η καθολική τήρηση των απαιτουμένων από το Νόμο προδιαγραφών ασφαλείας. Στην αντίθετη περίπτωση θα αναστέλλεται αυτόματα η λειτουργία του περιπτέρου.

Σημαντικές επισημάνσεις

* Κάθε εκθέτης υποχρεούται στην αίτησή του να περιγράψει υπεύθυνα και με ακρίβεια όλα τα μηχανήματα, που θα χρησιμοποιήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης. Επισημαίνεται ότι το ανώτερο όριο κατανάλωσης ρεύματος ανά εκθέτη ορίζεται σε 25 αμπέρ για τις μονοφασικές συνδέσεις και 3 Χ 25 αμπέρ για τις τριφασικές.
* Σε περιπτώσεις υπέρβασης και μη συμμόρφωσης θα αναστέλλεται άμεσα η λειτουργία του περιπτέρου του.

Κόστος συμμετοχής

Το κόστος ενοικίασης περιπτέρου στην Αγροτική – Εμπορική Έκθεση (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%) διαμορφώνεται ανά κατηγορία ως εξής:

screenshot.1577.png

*Σημείωση: Για να γίνει δεκτή η αίτηση για αγροτικό περίπτερο απαιτείται η προσκόμιση βεβαίωσης από τον Αγροτικό Σύλλογο επαρχίας Αίγινας ή τον Συνεταιρισμό Φιστικοπαραγωγών Αίγινας ή αντίγραφο έναρξης δραστηριότητας σε ΔΟΥ.

screenshot.1578.png

Τρόπος πληρωμής

Οι εκθέτες θα ενημερωθούν για την έγκριση της αίτησής τους και στη συνέχεια θα συνεννοηθούν για την εφάπαξ καταβολή του μισθώματος με την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου.

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι η δημοτική ενημερότητα του αιτούντος.


Η Οργανωτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής των θέσεων των περιπτέρων, πάντα με προηγούμενη ενημέρωση του εκθέτη, όπου κρίνει ότι είναι απαραίτητο για λόγους αρτιότερης κατανομής δραστηριοτήτων και καλύτερης λειτουργίας της έκθεσης ή όπου αυτό επιβάλλεται λόγω αναθεώρησης των πρωτοκόλλων υγιεινής.

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας

Η Πρόεδρος της Ο.Ε. του 15ου Aegina Fistiki Fest
Μαριλένα Γιαννούλη


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png