Επιστολή οχτώ συλλόγων της Αίγινας, σχετικά με την μεγάλη καθυστέρηση των εργασιών και τα προβλήματα που επιφέρουν αυτές στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αίγινας.

Προς:

Υπουργό Υγείας, κο Άδωνη Γεωργιάδη Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διοίκηση 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αίγινας Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - υπόψιν: του Δήμαρχου κ. Ι. Ζορμπά Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Κοινοποίηση:

Περιφέρεια Αττικής

υπόψιν: του Περιφερειάρχη  κ. Ν. Χαρδαλιά,  Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΙΓΙΝΑ 17.07.2024

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ  - ΕΚΚΛΗΣΗ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Στο Κέντρο Υγείας Αίγινας εκτελούνται εργασίες «Ενεργειακής και Λειτουργικής Αναβάθμισης και Ανακαίνισης» από την 6η Φεβρουαρίου 2024. Οι εργασίες αυτές αποφασίστηκε να εκτελεσθούν χωρίς την προσωρινή μεταφορά του Κέντρου Υγείας (Κ.Υ.) σε άλλο χώρο, διαιρώντας το σε δυο μέρη και θέτοντας σε πρώτη φάση εκτός λειτουργίας βασικά τμήματα αυτού, όπως την Μονάδα Επειγόντων/Χειρουργικό, το Ακτινολογικό, το Μικροβιολογικό, το Οδοντιατρικό και την Γραμματεία.

Δεδομένου ότι σύμφωνα με το Άρθρο 12 «Προθεσμίες της σύμβασης – Χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του Έργου – Ποινικές Ρήτρες» της «Ειδικής Συγγραφής Υποχρεώσεων – Τεύχη Δημοπράτησης» ο συνολικά προβλεπόμενος συμβατικός χρόνος ολοκλήρωσης των εργασιών είναι οι 10 μήνες (304 ημέρες) και ότι σήμερα διανύουμε τον 6ο μήνα από την έναρξή τους, η πρώτη φάση θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί και τα κρίσιμα τμήματα που προαναφέρθηκαν να έχουν τεθεί πάλι σε λειτουργία. Και αυτό γιατί ο χώρος από τον οποίο ξεκίνησαν οι εργασίες θα έπρεπε να είναι διαθέσιμος κατά την τουριστική περίοδο, όταν και ο πληθυσμός του νησιού αυξάνεται από περίπου 12.600 κατοίκους σε περισσότερους από 80.000 κατά τις εκτιμήσεις των αρμοδίων.

Δυστυχώς σήμερα οι εργασίες βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο, το τμήμα του Κ.Υ. που βρίσκεται υπό κατασκευή δεν θα είναι έτοιμο ούτε τον Αύγουστο και οι ανάγκες δεν θα μπορέσουν να καλυφθούν επαρκώς, θέτοντας σε κίνδυνο την ομαλή παροχή ακόμη και των απολύτως βασικών υπηρεσιών υγείας (ατυχήματα, έκτακτα περιστατικά, κλπ).

Στα πλαίσια αυτά κρίνεται αναγκαία η άμεση λήψη από εσάς, σε συνεργασία με τους αρμοδίους του Κ.Υ., όλων των αναγκαίων αποφάσεων, ώστε να αποφευχθούν οι διαφαινόμενοι κίνδυνοι για την Δημόσια Υγεία. Ειδικότερα:

  • Θα πρέπει να εξασφαλισθεί η δυνατότητα συνεργασίας του Κ.Υ. με το Νοσοκομείο Αιγίνης «Ο Άγιος Διονύσιος» για την εξυπηρέτηση των αναγκαίων υπηρεσιών (ακτινογραφίες, μικροβιολογικές εξετάσεις, κλπ). Δεν είναι δυνατόν να στέλνονται περιστατικά στην Αθήνα για ακτινολογικές ή άλλες εξετάσεις και να δεσμεύονται ασθενοφόρα ή το πλωτό μέσο μεταφοράς του λιμενικού, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση εξυπηρέτησης τυχόν σοβαρότερων περιστατικών!
  • Επιβάλλεται ο άμεσος έλεγχος προόδου των εργασιών της σύμβασης σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Άρθρο 12 «Προθεσμίες της σύμβασης – Χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του Έργου – Ποινικές Ρήτρες» της «Ειδικής Συγγραφής Υποχρεώσεων – Τεύχη Δημοπράτησης», η αναζήτηση των λόγων καθυστέρησης στην εκτέλεση των εργασιών και ο ακριβής καθορισμός για την «έναρξη και αποπεράτωση των εργασιών σε κάθε τμήμα του εκάστοτε ΚΥ ξεχωριστά ώστε να είναι δυνατός ο έγκαιρος προγραμματισμός των λειτουργιών του εκάστοτε ΚΥ». Δεδομένης της κρισιμότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, δεν δικαιολογείται καμία περαιτέρω καθυστέρηση στην πρόοδο των εν λόγω εργασιών.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας σχετικά με το επείγον ανωτέρω θέμα.

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

«ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΌΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΌΣ ΣΎΛΛΟΓΟΣ “ΑΙΓΙΝΉΤΙΣΣΑ”» - Η Πρόεδρος Αγγελική Ναρλή - email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

«Η ΑΙΓΙΝΑΙΑ» - Ο Διαχειριστής Γιώργος Μπόγρης – email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

«ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» - Ο Πρόεδρος Βασίλης Μουσουλέας - email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

«ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ» – Ο Πρόεδρος Παναγιώτης Αγραπίδης - email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

«ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ και ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΔΙΚΑΣ» - Ο Γ. Γραμματέας Ιωάννης Κληρονόμος - email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

«ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΙΓΙΝΑΣ» - Ο Πρ. Προέδρος Δημήτρης Τσιμπούρης email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

«ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΙΓΙΝΑΣ» - Ο Πρόεδρος  HP. Coulon  email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

«ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΑΙΓΙΝΑΣ» - Ο Πρόεδρος Βασίλης Λεούσης email:Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png